dobra możecie mnie linczować teraz. najpierw sie zbulwersowałam jak Wy. Później zaczęłam szukac troche wiecej niż fakty tvn. znalazłam taki link :
http://www.youtube.com/watch?v=ua4584uVR30 gdzie widac kobietę w kandze, która nie jest ciągana po ziemi, a policjant delikatnie chce przejać dziecko.
jako, że Francja to kraj mojego przyszłego zamieszkania, sprawa żywo mnie interesuje. We Francji jest bardzo duuuuuuuużo imigrantów (nielegalnych, bezromnych). Francuzi sobie z nimi nie radzą, więc takie akcje zdarzaja się czesto, i nie wywoływaja już większej sensacji. nikt nie ma tu na mysli żadnej przemocy, tylko rozwiazanie sytuacji tych ludzi. Jak bylo napisane, później zostali (jak w cywilizowanym kraju) zakwaterowani w hotelu.
Nie rozumiem dlaczego te kobiety, skoro widzą co się dzieje, że bedą przeniesione, nie chcą się ruszyć i postepować zgodnie z policją, stawiają opór niepotrzebnie,co naraża Je i Ich dzieci na niebezpieczeństwo.
Sytuacja ciężka, też się zbulwersowałam, no ale jak wynika z artykułu, to tylko groźnie wyglada... mam nadzieję.