Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: :(

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JoShiMa Zobacz posta
    Widziałam migawki w TV. Nic nie usprawiedliwia brutalności policji, ale tego dziecka nie powinno tam być. Przecież matka wiedziała na co się zanosi. Rozumiem, że to walka o byt, ale nie z dzieckiem na plecach. Mam tylko nadzieję, że dziecku nic sie nie stało.

Jeszcze niedawno był wątek o nieodpowiedzialnym ojcu, który sfotografował się z dzieckiem na desce serfingowej. Jakos tym razem nikt się nawet nie zajaknął, że mama nieodpowiedzialna i że naraziła dziecko.
    zdecydowanie popieram. podobnie bylo jak zamykali hale pod palacem kultury. matki placzace ze bija ich i dzieci- a pytam na jaka cholere, wiedzac ze beda zamieszki (bylo do przewidzenia oraz byly zapowiedziane) braly tam dzieci?
    podobnie na otwarciach mediamarktu kiedys.

co oczywiscie nie znaczy ze mnie to nie rusza, wylaczylam po kilku sekundach, nei na moje nerwy
    i to, qrwa, francja???? ;/

Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    dobra możecie mnie linczować teraz. najpierw sie zbulwersowałam jak Wy. Później zaczęłam szukac troche wiecej niż fakty tvn. znalazłam taki link : http://www.youtube.com/watch?v=ua4584uVR30 gdzie widac kobietę w kandze, która nie jest ciągana po ziemi, a policjant delikatnie chce przejać dziecko.
    jako, że Francja to kraj mojego przyszłego zamieszkania, sprawa żywo mnie interesuje. We Francji jest bardzo duuuuuuuużo imigrantów (nielegalnych, bezromnych). Francuzi sobie z nimi nie radzą, więc takie akcje zdarzaja się czesto, i nie wywoływaja już większej sensacji. nikt nie ma tu na mysli żadnej przemocy, tylko rozwiazanie sytuacji tych ludzi. Jak bylo napisane, później zostali (jak w cywilizowanym kraju) zakwaterowani w hotelu.
    Nie rozumiem dlaczego te kobiety, skoro widzą co się dzieje, że bedą przeniesione, nie chcą się ruszyć i postepować zgodnie z policją, stawiają opór niepotrzebnie,co naraża Je i Ich dzieci na niebezpieczeństwo.
    Sytuacja ciężka, też się zbulwersowałam, no ale jak wynika z artykułu, to tylko groźnie wyglada... mam nadzieję.
    masz racje! oni na dodatek mowia 'prosze usiasc', caly czas uzywaja zwrotu grzecznosciowego. ciezka sprawa, nie ma co.
    dziecka szkoda, ale matki powinny odpowiadac za narazenie zycia dzieci, imo..
    Ostatnio edytowane przez morepig ; 02-08-2010 o 11:52

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    i to, qrwa, francja???? ;/
    o tym samym pomysłalm
    nie chcę nikogo oceniać ale moim zdaniem skoro jest to walka o byt to używane są tez dzieci,
    z drugiej strony szlak mnie trafia jak widzę na ulicy CODZIENNIE jak sa dzieci wykorzystywane do żebractwa uważam że można postawić znak równości a dziej się to na naszych oczach

Uprawnienia umieszczania postów