Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Sosnowiec wita i pozdrawia;)

Chustonówka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie Sosnowiec wita i pozdrawia;)

Waga mojego wózka sprawiła że postanowiłam poszukać jakiejś lekkiej spacerówki, bo ileż mozna tachac 20kg na trzecie piętro Na szczęście natrafiłam na wątek o chustach na wegedzieciaku.pl, doznałam olśnienia, i tak oto- jestem! Zatem witam wszystkie chustomamy! Mam na imię Aga, jestem z Sosnowca, wychowuję sobie sama moją kochaną eN. i od kilku dni podglądałam co nieco na Waszym forum. Ciężko mi się tu trochę poruszać, bo nazwy chust mnie przytłaczają ale ostatecznie po przeczytaniu pozytywnych opinii oLenny Lamb, zdecydowałam się dokładnie na taką- używaną- http://pl.lennylamb.com/products/sho...ak---rozmiar-l
    Wygrałam aukcję na allegro i mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu już będę się uczyć chustowania razem z moim 8-miesięcznym Orzeszkiem.
    Mam też nadzieję, że uda mi się tu zaglądać częściej i zdawac relację z naszego motania.

Na koniec jeszcze trzy pytania:
    1. Nie znalazłam negatywnych opinii o LennyLamb- ale może macie z nimi jakieś niezbyt poytywne doświadczenia? (oby nie bo nie chciałabym żałować tego zakupu)
    2. Czy jest jakieś ograniczenie czasowe co do noszenia takiego 8-miesięcznego dziecka w chuście (np. tylko godzinę dziennie) ? Bo niedługo wyjeżdżamy na wakacje i marzą mi się dłuugie spacery po lesie
    3. Są tu chustomamy z Katowic/Sosnowca/okolic?

Pozdrawiam serdecznie!
    Ostatnio edytowane przez elsynora ; 31-07-2010 o 00:37

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

witaj

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Witaj serdecznie! O chuście poszukaj w "recenzjach chust".Z tego co wiem to nie ma żadnych ograniczeń co do czasu noszenia jeżeli jest to chusta wiązana, w chuście kółkowej jeżeli nosisz w kołysce to tak. Ja mojego szkraba który ma 2,5 miesiąca noszę i ponad 2 godz. Po tym czasie już robi się głodny

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Witaj nie słyszałam nic złego o Lenylambach, ale też nie miałam jeszcze okazji motać chusty tej firmy, więc trudno mi oceniać, mogę jedynie stwierdzić, że ich pasiaki z bambusem mają śliczne kolorki Co do noszenia, to chyba nie ma jakichś ograniczeń noście się zdrowo ile dacie radę i na ile będziecie mieć ochotę
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

witaj
    jest pare dziewczyn z Sosonowca i okolic
    ja np. jestem z Dąbrowy Górniczej

edit: co do chust, to każda z nas ma swoje ulubione
    ograniczeń czasowych nie ma, wszystko zależy od Ciebie i dziecka
    i .... nie chcę Cię zniechęcać, ale nie wszytskie dzieci od razu chętnie się chustują, moje pierwsze 5 tygodni podczas dociągania krzyczało, ale potem zasypiała, więc początki nie zawsze są łatwe
    Ostatnio edytowane przez bessi ; 31-07-2010 o 11:00

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

Witaj,
    ja miałam pozyywne wrażenie przy testowaniu Lenny Lamb,
    jak dziewczyny pisały nie ma ograniczen czasowych
    A pierwsze motania bywają nie łatwe, ale nie stresuj się, ważne , zeby dobrze dociagać

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

cześć kiedyś mieszkaliśmy w Sosnowcu pozdrawiam

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Witaj
    Katowice się kłaniają

Chustofanka Awatar duna23
    Miejscowość
    Józefosław koło Warszawy

Domyślnie

Cześć . Ja też mam jedną Lenny Lamb i lubię ją bardzo. Ostatnio ją trochę skróciłam do noszenia na plecach . Co do noszenia w chuście to Matylda też musiała się trochę uczyć. A teraz jest chuściochem pełną gębą . No i też mieszkałam w Sosnowcu. Teraz tylko w odwiedziny jeżdżę, ale doć często
    Agnieszka Doradca noszenia ClauWi® po kursie zaawansowanym
    instruktor masażu Shantala
    mama Matyldy 15.12.2009 i Melanii 13.11.2011 i Maurycego 18.10.2014

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Hej również od LL zaczęłam i bardzo sobie chwale - chusta może była dość wymagająca ale nauczyła mnie dobrego dociągania no i nosi jak sam szmatan

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Witaj, za czas jakis bedziesz brylowała w nazwach chust, ja tez na poczatku miałam wywalone oczy ze zdziwienia ze nie rozumiem polowy wątków z powodu nazw ( i ksywek ) chust - do opanowania no i to wciąga
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Hej, ja z drugiego brzegu Brynicy ale pozdrawiam Po wakacjach pewnie uda się jakoś regularniej spotykać w Katowicach to podczytuj śląskie podforum

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

witaj ja ostatnio nosiłam w LL i strasznie nam było wygodnie no a w Sosnowcu została mi niestety tylko skrzynka pocztowa na pogoni (już nie mieszkamy, ale jeszcze jesteśmy zameldowani ;P ) szkoda, bo fajnie byłoby mieć blisko jakąś znajomą chustomamę
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Uprawnienia umieszczania postów