Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: pomocy

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie pomocy

Szkoda, ze nie mam aktualnie zdjęć, ale postaram sie opisać.

Jak wspomniałam przy powitaniu, mój młody - 3 miesiace niecałe - waży ponad 6 kg. Mamy elastyka, ale przyznam szczerze on nei bardzo w tym. Być moze go źle motam - ale z przeczytanych porad i obejrzanych zdjeć, sądze, że jest dobrze, moze w miarę. On mi jakos za wysoko siedzi, czuję, że jest za bardzo ścisnięty. Jest też spory wzrostowo, a ja jestem niska - jak go włożę - choć nie zawijam chusty wysoko, to on mi sięga do brody, ba nawet do lini ust!! Ja drogi nie widzę, jak idziemy! Poza tym, poły nie zakrywają mu głowy - te iksy przednie - tylko jest w stanie mu zakryć głowę trzecia warstwa z kieszonki. Ale jak mu nakładam trzecią warstwę, to wtedy mu z tyłka zjeżdża. Mamy elastyka lenny lamba, jest dosyć wąski, jak na moje oko i mego chłopa.
    Po jakims czasie młody dostaje wściekuna - zaczyna się wiercić i wrzeszczeć. Chyba go denerwuje ta głowa odstająca, robię mu z tetry zagłówek, ale to nie działa

Dodam, że czasami miałabym ochotę chustę dociagnąć, aby go zniżyć albo coś poprawić, chyba byloby nam wygodniej. Nie za fajnie mi sie go wkłada do gotowego wiązania - jest duży i czuję jakbym go za bardzo ściskała.

Sądzicie, że Wojtek już za duży na elastyka i należałoby rozglądać się za tkaną?

Pomóżcie! Jutro postaram się zrobić zdjecia, moze się rozjasni.
    Ostatnio edytowane przez Magdailena ; 30-07-2010 o 21:03

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

czekamy na zdjęcia....

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

na pewno bedzie Wam w tkanej nie tak ciepło jak w elastyku. I moze sie okazac ze bedzie Ci latwiej zamotać, tak bylo u mnie.. z elastykiem dlugo nie moglam dojsc do ładu, wychodzio tak sobie, z tkana o wiele lepiej. Moze dlatego ze tyle sie z elastykiem namęczylam...?
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Udało mi się jakims cudem wstawic zdjęcia.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1f22b49fa.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2d33fb3b0.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a0ec8533b.html

Wiem, ze jest źle - robione dzisiaj rano, młody jest stanowczo za nisko (dupa i brak pozycji zabki) i za luźno. Ale niestety - jak go za bardzo scisnę, to drze się jak dureń. Poza tym, gdy jest sciśnięty, to siedzi za wysoko. Dodam, ze mam oponkę na brzuchu pociążowa i - niestety - się przesuwa chusta po niej.
    Tak bym chciała nosic, a tu ciagle jakieś schody
    Ostatnio edytowane przez Magdailena ; 31-07-2010 o 09:47

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

nie przejmuj się oponką-kiedyś zniknie
    Twój chłopczyk to duży człowiek i pewnie stąd problemy z elastykiem zwłaszcza jak jesteś niska (mam ten sam problem)
    spróbuj zawiązać go niżej tak by pupa była na wysokości zaczynajacych sie spodni
    no i na zdjeciu widac ze ma bardzo proste plecy tzn bez krzywizny wiec nózki zegnij w kolanach i podciagnij do gory i wypchnij pupę w głąb chusty wtedy troche wpadne a i on bedzie nizej
    no i powodzenia
    zapewne jak bedziesz nosic na plecach to poczujesz wielka ulge i wieksza radosc z noszenia - przynajmniej ja tak czuje bo z przodu juz mi wielkolud troche przeszkadza

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

ee co kto lubi, ja me 11 kg noszę częściej z przodu póki co, bo w plecaku chusta wrzyna mi się w ramiona...

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

pupka za mało wpadnieta
    i może faktycznie spróbuj z tkaną, ja z elastykiem też nie bardzo mogłam sobie na poczatku poradzić, dopiero jak nauczyłam się wiązać w tkanej to mi w elastyku wychodziło

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Dzięki dziewczyny za opinię.
    Byliśmy na spacerze z wózkiem i z chłopem mym, wzięłam sobie chustę, młody się obudził i tak go ( Wojtka małego - nie chłopa ) od niechcenia włożyłam, bez kombinowania przed lustrem (takie od niechcenia rzeczy najlepiej chyba wychodzą) i w sumie wyszło trochę lepiej, miał tyłek niżej od nózek i w miarę zgięte, ale wiem, że jeszcze to nie tak jak trzeba, chyba trzeba próbować do skutku. Posiedział z pół godzinki, może ciut wiecej, potem załączył wrzaskuna, chyba mu za goroąco było, bo dosyć upał u nas i mokrzy byliśmy jak szczurki.
    Chyba rzeczywiscie kupię tę tkaną chustę, chyba by mi łatwiej było dociągać, kiedy już jest gotowy, na mnie siedzi. Tak mi ciężko sie wkłąda do gotowego wiązania - chyba nie umiem ocenić, ile miejsca mu trzeba zostawić.

Może na początek też lenny lamb tkana będzie dobra?

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

taa.... ja też im bardziej się "spinałam" tym gorzej wychodziło

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

Tak, to prawda, wiązania od niechcenia są najlepsze

Tu faktycznie kolanka za nisko, złap za łydki, podciągnij do góry, pupka wpadnie bardziej. Jeśli chodzi o wysokość dziecka, to jak dla mnie jest ok, przecież chodzi o to żeby dać dzidzi buziaka w czółko ja tak noszę i często się całujemy nawet w ustka
    My w wwieku Twojego synka rezygnowałyśmy z elastyka bo mi było już ciężko - młoda miała 7,7 kg
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

A ja z elastyka wiązałam kieszonkę taką jak przy tkanej i super mi sie dociągało i zawsze mogłam sobie ustawić wysokość dziecka
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stella Zobacz posta
    A ja z elastyka wiązałam kieszonkę taką jak przy tkanej i super mi sie dociągało i zawsze mogłam sobie ustawić wysokość dziecka
    ale z elastyka takiej kiesoznki sie nie wiaze, bo dziecko nie jest wystarczajaco podtrzymywane. jedyne "sluszne" wiazanie elastyka to wiazanie z pola na wierzchu - i do kolyski i do pozycji pionowej....
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chusteryczka Awatar Stella
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jak to nie jest wystarczająco podtrzymywane... 3 warstwy to za mało? wewnętrzna warstwa otula dziecko, dla maluszka dajesz wałeczek pod karczek, a poły rozkładasz po dziecku i od kolanka do kolanka, tak samo jak w wiązaniu do elastyka, tylko odwrotnie. I dupka pięknie jest wpadnięta i wszystko prawidłowo dociągnięte, a jak ciepło to zwijasz poły jak w kieszonce z chusty tkanej. ja tak robiłam Marek ładnie przylegał, więc się da!
    Madzia 10.07.2004, Marcel 1.09.2008, Marek 29.12.2009 i Martynka 1.02.2012 - 1460 gram - 29 tydzień.

http://monikamnich.blogspot.com/

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Kupiłam sobei jednak tkaną (LennyLamb) i powiem wam, że jest o niebo lepiej (potem dam zdjęcia , to ocenicie). Po prostu chyba nie umiałam ocenić ile na wrzaskuna tzreba miejsca i albo było za ciasno, albo zbyt luźno. Teraz go dociągam sobie i jest git. Nie ryczy młody, nic mi nie zasłania, kulanka ma ponad dupką i plecki okrąglutkie. A - mam rozmiar L. Dodam, ze tkana jest o wiele szersza, co też nie jest bez znaczenia, bo wcześniej jakoś tak mi wyłaziła poza niego, była wręcz na styk. Teraz jest dobzre i chustujemy sobie na całego.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4c0b9706d.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...564ba9e8c.html

Teraz jest chyba lepiej?? Minimalnie wyczuwałam troche luzów po bokach.

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4c0b9706d.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...564ba9e8c.html

Teraz jest chyba lepiej?? Minimalnie wyczuwałam troche luzów po bokach.

A swoją drogą jak Ci się nosi w LL, dobrze się dociąga.

Jeśli dobrze widzę to wiążesz węzeł z przodu.

Warto wyrównać nóżki, i ewentualnie jescze trochę przy szyjce dociągnąć.

Jak Ci będzie uwierało, to możesz też rozłożyć poły szerzej na ramionach.

Uprawnienia umieszczania postów