Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: witam i na dzień dobry proszę o radę ;)

Mieszany widok

Domyślnie witam i na dzień dobry proszę o radę ;)

Witam wszystkich,
    jestem jeszcze trochę nieobyta na tym forum, więc przy okazji powitania nieśmiało liczę na radę
    na imię mam anka, jestem mamą michałka (ur. 18 lipca) i przyszłą kangurzycą

ze względu na moją sytuację "poporodową" jeszcze nie mogę nosić (miałam cesarkę w bliźnie po przepuklinie, poza tym misio należy do wagi ciężkiej - urodził się 4380g i lekarz zabronił mi dźwigać go przez 2 tygodnie i uważać przez jakieś 2,3 miesiące, przy czym wczoraj odważyłam się chwilę małego wziąć na ręce i powoli chcę się przyzwyczajać do tego ciężaru).
    no i tutaj moje pytanie - był może ktoś w podobnej sytuacji albo zna taki przypadek? na dłuższe noszenie zdecyduję się dopiero jak dostanę zielone światło od lekarza, ale kilkuminutowe spacerki w chuście czy choćby noszenie po domu chętnie zaczęłabym już na dniach (nie ukrywajmy - mój skarb trochę waży - ręce szybko dają o sobie znać). myślicie, że dobrze myślę?

z góry dziękuję za odpowiedzi i szukam kategorii dla moich kolejnych pytań

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

Witajcie

Ja co prawda po "zwykłym" cc, ale małą od razu nosiłam na rękach,. A jak Ty się czujesz? tzn. boli Cię coś jak go bierzesz na ręce? IMO czy w chuście czy na rękach nie ma tym przypadku duzego znaczenia

Ja bym powoli, z każdym dniem wydłużała czas noszenia a Mały też coraz cieższy bedzie

Ostatnio edytowane przez pomidore ; 31-07-2010 o 09:21
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustomanka Awatar horpyna
    Miejscowość
    Zielone Płuca Polski

Domyślnie

Witaj
    miałam zwykłą cesarkę i małą zaczęłam nosić w chuście po domu jak miała niecałe dwa miesiące, a wcześniej po prostu w miarę możliwości kołysałam ją na rękach siedząc, żeby uniknąć dźwigania podawał mi ją mąż
    Gabuszka (02.2010) i Wituś (02.2013)

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Witaj

Chusteryczka

Domyślnie

Hej, witamy na forum. my po zwykłej cesarce, ale moim zdaniem wszystko jest kwestią indywidualna, i tak nosisz maluszka na rekach, więc w chuscie byłoby Ci może łatwiej? w kazdym razie, wg mnie jak sie czujesz na siłach, to ja bym nosiła. POWODZENIA!
    K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Witaj serdecznie!

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Witaj ja co prawda cesarki nie miałam ale laparoskopowo miałam wycinany pęcherzyk zółciowy, synek miał wtedy 6tyg i ważył ponad 5 kg i po przyjściu do domu nosiłam go od razu na rękach(bo chust wtedy jeszcze nie znałam) chociaż trochę bolało.
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Uprawnienia umieszczania postów