Pokaż wyniki od 1 do 20 z 82

Wątek: Wielo dla biednych

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nio ja tez słyszałam o takim przypadku czyli pampers w kibelku,bo jak byłam na urlopie kilka tygodni temu właścicielka ośrodka prosiła zeby broń boże pampersów nie wrzucac do toalety

A cio do temu gówmego
    Niestety ludzka mentalnośc taka juz jest a zwłaszcza Polska że jak słysza o wielo to od razu mówia "a chce ci sie to prac ,gotowac,prasowac itd" i wtedy trzeba wytłumaczy i wogole choc wielke osob nie chce o tym słyszec,uwazja nas wtedy za biedaków.
    Nie czuje sie biedakiem choc musimy oszczedzac na kazdym kroku,odmawiac sobie wielu rzeczy i drogich zabawek,wakacji w egipcie itd. pracuje tylko 2 dni w tygodniu zeby duzo czasu spedzac z mloda i to moj wybor.nie chce zeby moje dziecko mnie nie widzialo bo pracowałabym po 12 h na dobe,a potem padała na twarz.
    kupowanie wielo to ostatnio moja jedyna przyjemnosc(nio moze nie jedyna ale jedna z tych fajnieszych "przyjemnosci)

moja przyjaciólka ktora spodziewa sie drugiego dziecka,widziała nasze wielo,powiedziala że fajne ale stwierdziła ze w gównach sie babrac nie bedzie i sie dziwi że ja bawie sie z wielo. żaden argument na nia nie działa i do niej nie przemawia.
    ja zaczełam z wielo przez przypadek bo szukałam jakich niealergizujacych pieluch,mloda cigle miala uczulenie (3 dni na maisci,potem dwa dni fajna dupka i znowu mascie i tak ciagle,trafiłam na forum i
    sie zaczelo
    temat ekonomiczny i eko tez do mnie przemawia ale ekonomia i nałogowe kupowanie pieluch sa niestety sprzeczne

Domyślnie

Hehe, marciasone, to może w krościenku byłaś? Bo moi rodzice też o to proszą wszystkich gości

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nie nie w Ciche byłam na pojezierzu Brodnickim
    I OT nauczylam sie w koncy klejac ta cholerne zdjecia w posta

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    Niestety ludzka mentalnośc taka juz jest a zwłaszcza Polska że jak słysza o wielo to od razu mówia "a chce ci sie to prac ,gotowac,prasowac itd"
    Ja mam zupełnie inne doświadczenia - wszystkim wielo się podoba A ja się ostro narzucam z moimi wyborami i opowiadam o AP, chustach i wielo komu się da. Ciężarną przyjaciółkę przekonałam (będzie sama szyć), inna się zaciekawiła, nawet bezdzietni koledzy uznali wielo za genialny pomysł i swoje przyszłe ewentualne dzieci będą pieluchować wielo. Nawet pediatrze się podobało.
    A moze po prostu nikt nie chce z wariatką dyskutować?

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nio fakt faktem jestem Matka-wariatka

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul-kaa Zobacz posta
    A moze po prostu nikt nie chce z wariatką dyskutować?
    buhaha, śmieje się bo znajomych na fb zasypuję eko-wielo-chusto-blw-kk nowościami i tez już mi tylko przytakują Własnie takie mam wrażenie że jak na wariatkę patrzą ...

kammik dzieki za linka !
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

jak komus podobaja sie wielo z. to jak zaczynam nawijac o wielo i chustach i mt i wogole to rzeczywiscie patrza na mnie jak na nawiedzona i na mojegoM. tez bo tez o tym papla.ale m. ma ten zdrowy rozsadek i mnie sztursza jak za barzo sie rozrecam hehehhehehehe

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

mój mnie nie szturcha bo też ma na tym punkcie pierdzielca ... wiesz, w myśl zasady " głupi do głupiego ciągnie"
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Klusiecka, a mi przyszlo do glowy, ze to sei wzielo z biedy i braku dostepnosci ze starych czasow Jak przed 89 ktos mial pampersy, to bylo to ho ho, niewiadomo jakie szczescie i ulatwienie, a ceny takie, ze nie kazdy mogl sobie pozwolic. I tak sie przyjelo, ze pampersy to dobrobyt i wygoda. 20 lat to za krotko na zmiane mentalnosci, zreszta, 'moda' na wielo trwa od 5-10 moze lat max,nie tylko w pl.
    W uk, jak uda mi sei pogadac z kims tutejszym na tematy chustowo-pieluchowe, to raczej sa to ludzie nie z tej najnizszej, najbiedniejszej klasy. Bo oni wiedza, ze to jest wybor swiadomy. Tak samo jak np karmienie piersia. W przychodni nie raz i nie dwa dostalam pytanie od innych mam na baby clinic, czy az tak jestesmy biedni, ze nei stac nas na mleko dla dziecka i ze moge sie starac o darmowe bony na mleko krowie i w ogole padala cala lista benefitow. Najczesciej od pytania byly od mam Afrykanek, nie wiem, dlaczego, ale dla wielu karmienie butelka to oznaka postepu i zamoznosci i rzadko widzialam ktoras karmiaca piersia nawet prawdziwe maluszki, chociaz i trafiaja sie te karmiace i roczniaki, ale to rzadkosc. w parku tez jesli trafi sie mama w chuscie i wielo, to raczej z klasy sredniej.
    I ze smutkiem zauwazylismy z M, ze co raz mniej mam tutejszych nosi dzieci w kangach (mieszkamy w miejscu, gdzie jest prawdziwy kociol kulturowy) i jesli 5 lat temu widywalismy mnostwo dzieciatek na plecach tak teraz moze uda mi sie przydybac jakas jedna mame dziennie jak mam szczescie Nie widzialam tez zadnej mamy chinskiej z podaegi, a tu ich sporo. Nasza sasiadka Chinka widzac mnie z dzieckiem w chuscie zapytala smutno: no money? Bo nie mamy wozkaI to byl jedyny raz, kiedy do mnie sama zagadala! A przemila starsza pani z Cypru, ktora czesto widuje na spacerach lamanym ang daje mi zawsze rady, jak mam skladac podania na zapomogi, bo kto to widzial, bez wozka Nawet chciala mi podarowac po wnuczku

i dlatego ja w sumie nie zaczynam gadaniny o pieluchach, no chyba, ze ktos sie pyta Moj M za to sie chwali wszedzie! W pracy tez, bo tam tez przychodza nasze paczki pieluchowe czasami pokazuje kolegom Wszystkim znajomym dzieciatym sasiadkom dalam informacje z urzedu miasta, bo u nas daja vouchery o wartosci 40f na pieluchy wielo i zadna nie zlozyla Pielegniarka na baby clinic zachecona przeze mnie tez dawala takie informacje mamom i mowila, ze zainteresowanie bylo zadne prawie
    gdyby nie forum pieluchowe w uk i liczba sklepow on line, to bym nie uwierzyla, ze tu ktos w ogole wielo uzywa A sa tu prawdziwe maniaczki
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

choc ja biedna sie nie czuje ale baaardzo chetnie bym skorzystała z takiego dofinansowania na wielo juz sobie w głowie przeliczam co mogłabym za to kupic hihi

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malina Zobacz posta
    Klusiecka, a mi przyszlo do glowy, ze to sei wzielo z biedy i braku dostepnosci ze starych czasow Jak przed 89 ktos mial pampersy, to bylo to ho ho, niewiadomo jakie szczescie i ulatwienie, a ceny takie, ze nie kazdy mogl sobie pozwolic. I tak sie przyjelo, ze pampersy to dobrobyt i wygoda.
    Jak mi mówi ktoś obcy to rozumiem, ale jak słysze to od osób z którymi pracuję i wiem że zarabiają mniej niz ja to jest to po prostu złośliwe.
    Coś na zasadzie przedszkolnych zagrywek- "zarabiasz więcej, ale nie robisz tak jak my to cię za to obsmarujemy".

Guest
    Guest

Domyślnie

na poważnie
    uważam, że wielo nie sa dla biednych ale to kwestia wartości
    nie stac mnie na fajki i piwo codzinnie ale stac mnie na wielo
    nie stac mnie na wakacje ale stac mnie na nową kanpę

zdarzają się ciezkie chwile i owszem ale jak popatrzę na mafie z wisienką w herbie to jestem pewna, że nie stac mnie na takie życie ,aby nie pracować; a za to co mi ktoś da kupować piwo wino czy papierosy
    nie stać mnie aby sobie pozwolić na bardzo duzo rzeczy ale stać mnie na to aby godnie żyć

Uprawnienia umieszczania postów