Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 60 z 82

Wątek: Wielo dla biednych

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

arta dobrze napisała! Ja przy Zuzi urzywałam tetry bo była uczulona na wszystkie jednorazówki. Nie wiedziałam wtedy że sa otulacze, wkłady, bambusy, konopie i cała reszta Więc zawijałam dzieciaka jak robiły to nasze babcie i mamy, prałam, gotowałam i prasowałam tetrę. Chciaż przezyłam wcale mi się to nie podobało ! A teraz jestem mądra, przez przypadek trafiłam na wielo i mówie o tym wszystkim mamą które znam ))
    Co do cen wielo to ja osobiście uważam że są za drogie. Serio, żyjemy na średnim poziomie ale staram się nie wpadac w szał zakupów ślicznych, kolorowych wielo bo szkoda mi pieniędzy.
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a mi jeszcze nikt w życiu nie zwrócił z tego powodu uwagi, nawet adnotacji żadnej nie było

choc trzeba przyznac żę ta bieda ślicznie wygląda na maluszkach
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

tez sie z podobna opinia spotkalam I zarowno w sprawie chust, jak i wielo
    Na bilansie 8miesieczniaka pielegniarka byla zaskoczona pieluchami i chustami (z NIgerii byla, to wyszlo wczesniej gdzies po drodze) i zapytala z duza ciekawoscia, czy to taki trend w europie wschodniej i czy ma na celu oszczednosc Troche sie zdziwila, jak jej powiedzialam, ze brytyjki i amerykanki tez nosza, chusta akurat niemiecka (no szok, bo Niemcy raczej nie musza oszczedzac), a ceny ja troche powalily (o limitach dla maniaczek nie wspomnialam), a jak zaczelam gadke o pieluszkach to w ogole odpadla, bo o niczym nie slyszala. Ale byla bardzo, bardzo sympatyczna kobitka, wiec moze sie doksztalci, ze to nie tylko z braku pieniedzy ludzie sie na to decyduja, ale czesto to wolny wybor, z milosci do dziecka przede wszystkim.

Z kolei nasza stala pielegniarka na baby clinic uwielbia nasze wizyty, zawsze z zachwyca sie pieluchami, geterkami i chustami i nawet chciala sie nauczyc wiazac, by pokazywac innym mamom

A co do biedy to naprawde nic wstydliwego. I uzywanie tak wysmiewanej czesto tetry. Bo tetra tez jest swietna i ma cala mase zalet. I uzywaja jej tez osoby nie zawsze z powodu braku kasy na inne, bardziej wypasione wielo. My mamy ok 70 wielorazowek, a ja i tak uzywam tetry
    Bo ja lubie

Ostatnio zdalam sobie tez sprawe z jeszcze jednego aspektu uzywania wielorazowek, oprocz zdrowotnosci, ekologii, oszczednosci, wygody i przyjemnosci (matczynej glownie). Wiekszosc moich jest szyta przez inne mamy, zwlaszcza formowanki Mamy polska Babyete i Diapsy (by Aloha), inne z uk i usa. I nie wiem, jakos lepiej sie czuje wspierajac maly biznes a nie np molochy wielo, ktore szyja w chinach czy egipcie Tak, wiem, ze te molochy wielo nijak sie maja do pampersow marki pampers, bo takiemu bumgeniusowi do nich daleko, ze ho ho, no i badz co badz uwielbiam BG organic OS, ale wiecie o co chodzi. I zaluje, ze nei mam maszyny do szycia, i ze nie potrafie szyc.
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ladidadi Zobacz posta
    arta dobrze napisała! Ja przy Zuzi urzywałam tetry bo była uczulona na wszystkie jednorazówki. Nie wiedziałam wtedy że sa otulacze, wkłady, bambusy, konopie i cała reszta Więc zawijałam dzieciaka jak robiły to nasze babcie i mamy, prałam, gotowałam i prasowałam tetrę. Chciaż przezyłam wcale mi się to nie podobało ! A teraz jestem mądra, przez przypadek trafiłam na wielo i mówie o tym wszystkim mamą które znam ))
    Co do cen wielo to ja osobiście uważam że są za drogie. Serio, żyjemy na średnim poziomie ale staram się nie wpadac w szał zakupów ślicznych, kolorowych wielo bo szkoda mi pieniędzy.
    No tak, zgadzam sie co do cen Ale zawsze mozna odsprzedac na bazarku, za zuzytego pampersa nie dostanie sie ani grosza, a wielo nawet jak odsprzedaz za 3-5zl to chociaz na waciki bedzie
    Kolejny plus z tego, ze kolejne dziecko skorzysta, a moze i kolejne, i kolejne, zanim taka pielucha sie rozleci!

A ja wcale tetry swojej nie prasuje!! I piore jak reszte w 60stopniach
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Miejscowość

Domyślnie

ja prasowałam bo Zu miala enteropatogenne Coli ale Mani teraz też nie prasuje Wkładam Mariance tetre jak mi wkłady nie wyschną czyli rzadko bo teraz leniwa sie zrobiłam haha
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magdailena Zobacz posta
    A co w tym wstydliwego, że ktoś jest biedny?
    No własnie - bieda to chyba stan umysłu. W jakiejś mierze przynajmniej. My mieliśmy etap, że musiała nam starczać naprawdę niewielka suma, a biedni się nie czuliśmy, choć w krótkim czasie trzeba było nauczyć się oszczędzać dosłownie na wszystkim.

Miejscowość

Domyślnie

jul-kaa zgadzam sie z Tobą !

A tak apropos : ja bym chętnie odkupiła od kogoś otulacze pulowe ale szczerze powiedziawszy nigdy nigdzie nikogo nie spotkałam z ofertą sprzedaży. Może co wiecie

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chusteryczka

Domyślnie

Magdailena, to nie kwestia tego czy jestem czy nie jestem biedna, ale tego jak oceniaja nas inni, pisałam o osobach z którymi pracuję, wiedzą ile zarabiam a i tak na hasło wielo- słyszę o mojej biedzie. Po prostu na hasło wielo włącza sie klapka z napisem tetra, bieda i patologia i koniec żadne argumenty nie trafiają.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ladidadi Zobacz posta
    A tak apropos : ja bym chętnie odkupiła od kogoś otulacze pulowe ale szczerze powiedziawszy nigdy nigdzie nikogo nie spotkałam z ofertą sprzedaży. Może co wiecie

Prężny handel odbywa się tutaj: http://www.chusty.info/forum/forumdi...ek-pieluszkowy
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    A my właśnie przy 2 dziecku chcemy od początku używać wielo bo jesteśmy biedni... Serio. No dobra, może nie biedni, ale musimy oszczędniej żyć. O wiele oszczędniej, bo zaczynamy co miesiąc losowanie robić, który rachunek teraz opłacimy

I bardziej się opłaci wydać becikowe na wielo a mieć na dwa lata pieluchowania zamiast wywalać pampki do kibla.
    o zdecydowanie. zwłaszcza ze byś jeszcze na hydraulika musiała wydawać - po wyrzuceniu papmka do kibelka
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    o zdecydowanie. zwłaszcza ze byś jeszcze na hydraulika musiała wydawać - po wyrzuceniu papmka do kibelka
    No nie smiej się tak. Moi rodzice maja ośrodek wczasowy i regularnie wyciągają z zatkanej pompy podpaski i prezerwatywy:/ Ale hitem był zużyty pampers....Jak to w ogóle mozna upchnąć do toalety?! Niektórzy mają fantazję

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U moich teściów w zsypie lądują za to niezapięte pampersy malowniczo rozsmarowując swoją wonną zawartość po całej zsypowej rurze.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blanka_1982 Zobacz posta
    No nie smiej się tak. Moi rodzice maja ośrodek wczasowy i regularnie wyciągają z zatkanej pompy podpaski i prezerwatywy:/ Ale hitem był zużyty pampers....Jak to w ogóle mozna upchnąć do toalety?! Niektórzy mają fantazję
    masakra, współczuje rodzicom. A tak przy okazji to trzeba sie niezle nameczyc zeby wepchać pampersa do toalety.

Domyślnie

Najlepsze jest to, że nad toaletami wiszą jak byk kartki z prośbą o niewrzucanie takich rzeczy do muszli, a obok stoi kosz i wiszą jednorazowe woreczki na takie "gadżety"...Nic nie pomaga....A czyścić trzeba ręcznie...bleee

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nio ja tez słyszałam o takim przypadku czyli pampers w kibelku,bo jak byłam na urlopie kilka tygodni temu właścicielka ośrodka prosiła zeby broń boże pampersów nie wrzucac do toalety

A cio do temu gówmego
    Niestety ludzka mentalnośc taka juz jest a zwłaszcza Polska że jak słysza o wielo to od razu mówia "a chce ci sie to prac ,gotowac,prasowac itd" i wtedy trzeba wytłumaczy i wogole choc wielke osob nie chce o tym słyszec,uwazja nas wtedy za biedaków.
    Nie czuje sie biedakiem choc musimy oszczedzac na kazdym kroku,odmawiac sobie wielu rzeczy i drogich zabawek,wakacji w egipcie itd. pracuje tylko 2 dni w tygodniu zeby duzo czasu spedzac z mloda i to moj wybor.nie chce zeby moje dziecko mnie nie widzialo bo pracowałabym po 12 h na dobe,a potem padała na twarz.
    kupowanie wielo to ostatnio moja jedyna przyjemnosc(nio moze nie jedyna ale jedna z tych fajnieszych "przyjemnosci)

moja przyjaciólka ktora spodziewa sie drugiego dziecka,widziała nasze wielo,powiedziala że fajne ale stwierdziła ze w gównach sie babrac nie bedzie i sie dziwi że ja bawie sie z wielo. żaden argument na nia nie działa i do niej nie przemawia.
    ja zaczełam z wielo przez przypadek bo szukałam jakich niealergizujacych pieluch,mloda cigle miala uczulenie (3 dni na maisci,potem dwa dni fajna dupka i znowu mascie i tak ciagle,trafiłam na forum i
    sie zaczelo
    temat ekonomiczny i eko tez do mnie przemawia ale ekonomia i nałogowe kupowanie pieluch sa niestety sprzeczne

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    chciałam zakomunikowac iż w niektórych miejscach na ziemi mówi się tak na kosz na śmieci, zwany czasami koszalinem nie urażając mieszkańcó tego miasta

Domyślnie

Hehe, marciasone, to może w krościenku byłaś? Bo moi rodzice też o to proszą wszystkich gości

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nie nie w Ciche byłam na pojezierzu Brodnickim
    I OT nauczylam sie w koncy klejac ta cholerne zdjecia w posta

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    Niestety ludzka mentalnośc taka juz jest a zwłaszcza Polska że jak słysza o wielo to od razu mówia "a chce ci sie to prac ,gotowac,prasowac itd"
    Ja mam zupełnie inne doświadczenia - wszystkim wielo się podoba A ja się ostro narzucam z moimi wyborami i opowiadam o AP, chustach i wielo komu się da. Ciężarną przyjaciółkę przekonałam (będzie sama szyć), inna się zaciekawiła, nawet bezdzietni koledzy uznali wielo za genialny pomysł i swoje przyszłe ewentualne dzieci będą pieluchować wielo. Nawet pediatrze się podobało.
    A moze po prostu nikt nie chce z wariatką dyskutować?

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nio fakt faktem jestem Matka-wariatka

Uprawnienia umieszczania postów