Pokaż wyniki od 1 do 20 z 82

Wątek: Wielo dla biednych

Mieszany widok

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

no ba, pewnie, że to licytacja! wiadomo przecież, że najlepsza matka to taka, która kupuje dziecku najdroższe jednorazówki, wyłącznie firmowe zabawki, ma najmodniejszy wózek i jak największy tv do puszczania dziecku bajek 24h na dobę
    jak inaczej okazać dziecku (i sąsiadom) miłośc do dziecka, jak nie w sposób materialny?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

A my właśnie przy 2 dziecku chcemy od początku używać wielo bo jesteśmy biedni... Serio. No dobra, może nie biedni, ale musimy oszczędniej żyć. O wiele oszczędniej, bo zaczynamy co miesiąc losowanie robić, który rachunek teraz opłacimy

I bardziej się opłaci wydać becikowe na wielo a mieć na dwa lata pieluchowania zamiast wywalać pampki do kibla.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olik Zobacz posta
    A my właśnie przy 2 dziecku chcemy od początku używać wielo bo jesteśmy biedni... Serio. No dobra, może nie biedni, ale musimy oszczędniej żyć. O wiele oszczędniej, bo zaczynamy co miesiąc losowanie robić, który rachunek teraz opłacimy

I bardziej się opłaci wydać becikowe na wielo a mieć na dwa lata pieluchowania zamiast wywalać pampki do kibla.
    o zdecydowanie. zwłaszcza ze byś jeszcze na hydraulika musiała wydawać - po wyrzuceniu papmka do kibelka
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    o zdecydowanie. zwłaszcza ze byś jeszcze na hydraulika musiała wydawać - po wyrzuceniu papmka do kibelka
    No nie smiej się tak. Moi rodzice maja ośrodek wczasowy i regularnie wyciągają z zatkanej pompy podpaski i prezerwatywy:/ Ale hitem był zużyty pampers....Jak to w ogóle mozna upchnąć do toalety?! Niektórzy mają fantazję

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

U moich teściów w zsypie lądują za to niezapięte pampersy malowniczo rozsmarowując swoją wonną zawartość po całej zsypowej rurze.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blanka_1982 Zobacz posta
    No nie smiej się tak. Moi rodzice maja ośrodek wczasowy i regularnie wyciągają z zatkanej pompy podpaski i prezerwatywy:/ Ale hitem był zużyty pampers....Jak to w ogóle mozna upchnąć do toalety?! Niektórzy mają fantazję
    masakra, współczuje rodzicom. A tak przy okazji to trzeba sie niezle nameczyc zeby wepchać pampersa do toalety.

Domyślnie

Najlepsze jest to, że nad toaletami wiszą jak byk kartki z prośbą o niewrzucanie takich rzeczy do muszli, a obok stoi kosz i wiszą jednorazowe woreczki na takie "gadżety"...Nic nie pomaga....A czyścić trzeba ręcznie...bleee

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nio ja tez słyszałam o takim przypadku czyli pampers w kibelku,bo jak byłam na urlopie kilka tygodni temu właścicielka ośrodka prosiła zeby broń boże pampersów nie wrzucac do toalety

A cio do temu gówmego
    Niestety ludzka mentalnośc taka juz jest a zwłaszcza Polska że jak słysza o wielo to od razu mówia "a chce ci sie to prac ,gotowac,prasowac itd" i wtedy trzeba wytłumaczy i wogole choc wielke osob nie chce o tym słyszec,uwazja nas wtedy za biedaków.
    Nie czuje sie biedakiem choc musimy oszczedzac na kazdym kroku,odmawiac sobie wielu rzeczy i drogich zabawek,wakacji w egipcie itd. pracuje tylko 2 dni w tygodniu zeby duzo czasu spedzac z mloda i to moj wybor.nie chce zeby moje dziecko mnie nie widzialo bo pracowałabym po 12 h na dobe,a potem padała na twarz.
    kupowanie wielo to ostatnio moja jedyna przyjemnosc(nio moze nie jedyna ale jedna z tych fajnieszych "przyjemnosci)

moja przyjaciólka ktora spodziewa sie drugiego dziecka,widziała nasze wielo,powiedziala że fajne ale stwierdziła ze w gównach sie babrac nie bedzie i sie dziwi że ja bawie sie z wielo. żaden argument na nia nie działa i do niej nie przemawia.
    ja zaczełam z wielo przez przypadek bo szukałam jakich niealergizujacych pieluch,mloda cigle miala uczulenie (3 dni na maisci,potem dwa dni fajna dupka i znowu mascie i tak ciagle,trafiłam na forum i
    sie zaczelo
    temat ekonomiczny i eko tez do mnie przemawia ale ekonomia i nałogowe kupowanie pieluch sa niestety sprzeczne

Domyślnie

Hehe, marciasone, to może w krościenku byłaś? Bo moi rodzice też o to proszą wszystkich gości

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    Niestety ludzka mentalnośc taka juz jest a zwłaszcza Polska że jak słysza o wielo to od razu mówia "a chce ci sie to prac ,gotowac,prasowac itd"
    Ja mam zupełnie inne doświadczenia - wszystkim wielo się podoba A ja się ostro narzucam z moimi wyborami i opowiadam o AP, chustach i wielo komu się da. Ciężarną przyjaciółkę przekonałam (będzie sama szyć), inna się zaciekawiła, nawet bezdzietni koledzy uznali wielo za genialny pomysł i swoje przyszłe ewentualne dzieci będą pieluchować wielo. Nawet pediatrze się podobało.
    A moze po prostu nikt nie chce z wariatką dyskutować?

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blanka_1982 Zobacz posta
    Nie blanka, niektorzy maja po prostu olbrzymie braki w kulturze osobistej

Guest
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez panthera Zobacz posta
    chciałam zakomunikowac iż w niektórych miejscach na ziemi mówi się tak na kosz na śmieci, zwany czasami koszalinem nie urażając mieszkańcó tego miasta

Uprawnienia umieszczania postów