Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 82

Wątek: Wielo dla biednych

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    tyle to ja wiem, nie rozumiem natomiast czemu nie słuchają o bambusie mikrofibrze, wełnie czy polarze?? Zupełnie jakby sie tą tetrą zaślepili i koniec.
    może do nich trzeba z cenami, a nie z materiałami

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia.234 Zobacz posta
    może do nich trzeba z cenami, a nie z materiałami
    No nie dość że ja biedna, to jeszcze głupia ,Cenami bedę, a co. No bo w końcu moja jedna pielucha to równowartość paczki ich pieluch albo i wiecej.

dokebu
    Guest

Domyślnie

No jeśli wielo są dla biednych to u nas bida aż piszczy, bo mamy wiele wielo durnych komentarzy lepiej nie słuchać może dlatego u nas zamiast płytek granit w łazience, zaoszczędziłam na pampersach hi hi hi

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pati778 Zobacz posta
    dobre. Ale większość ludzi właśnie tak myśli, że pampersy są "ekskluzywne" a wielo to dla biednych. Kiedyś w przychodni wprost mnie jakaś lekarka zapytała ile kosztuje pielucha. Zdziwiła się mocno odpowiedzią

ja ostatnio z koleżanką o wielo rozmawiałam i ona wstepnie zainteresowana spytała o ceny.. mówię, że teraz na allegro to nawet chinskie są juz b. tanie i za 30zl mozna kupić.. a ona na to "a ile sztuk?? " moja odpowiedz, że jedną była z lekka w szoku
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Czy to jakiś rodzaj licytacji, kto więcej wydaje na pieluchy? Bo nie rozumiem...

Chustomanka Awatar kerstin200
    Miejscowość
    Poznań/Islandia

Domyślnie

no ba, pewnie, że to licytacja! wiadomo przecież, że najlepsza matka to taka, która kupuje dziecku najdroższe jednorazówki, wyłącznie firmowe zabawki, ma najmodniejszy wózek i jak największy tv do puszczania dziecku bajek 24h na dobę
    jak inaczej okazać dziecku (i sąsiadom) miłośc do dziecka, jak nie w sposób materialny?

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

A my właśnie przy 2 dziecku chcemy od początku używać wielo bo jesteśmy biedni... Serio. No dobra, może nie biedni, ale musimy oszczędniej żyć. O wiele oszczędniej, bo zaczynamy co miesiąc losowanie robić, który rachunek teraz opłacimy

I bardziej się opłaci wydać becikowe na wielo a mieć na dwa lata pieluchowania zamiast wywalać pampki do kibla.

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    tyle to ja wiem, nie rozumiem natomiast czemu nie słuchają o bambusie mikrofibrze, wełnie czy polarze?? Zupełnie jakby sie tą tetrą zaślepili i koniec.
    to proste - bo ludzie z zasady nielubią/ boją się zmian, bezpieczniej sie czują z tym co dłuugo i dobrze znane (w tym wypadku opiinia), co z tego że czasem gówno warte i działa na ich szkodę?
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

My tak jak Olik ale przecież ludzie o tym nie wiedzą, a osądzają właśnie po tym jak pieluchę zmieniam położna zrobiła odnośną adnotację w karcie Nikodema po wizycie patronażowej na temat naszego ubóstwa. Ale chyba ostatecznie przydało się to-ta adnotacja

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

Wiecie co , mnie sie wydaje, ze to jest brak informacji. Ja trafilam na temat o wielo przez przypadek (na poczatku byly chusty, ktorymi zarazila mnie moja siostra ) Potem trafilam tutaj i zaczelam czytac rozne watki, w tym te poswiecone pieluchom, a teraz wlasnie mecze sie nad lista pieluch dla mojej malej Nie ukrywam, ze troche sie boje, poniewaz im wiecej czytalam na temat wielo, tym wieksze zamieszanie panowalo w mojej glowie (z jednorazowkami chyba nie ma takiego problemu), ale jak przyklad wielu z was pokazuje, mozna wielorazowki opanowac. Ale gdyby nie forum nie wiedzialabym, ze istnieja wielo tzn. moja wiedza ograniczalaby sie tylko do tetry. Teraz moja siostra, ktora spodziewa sie drugiego obserwuje poczynania. Przypuszczam, ze gdy zobaczy, ze jakos daje sobie z nimi rade, takze i ona sprobuje

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

wielo sa dla tych co dbajac o zdrowie malucha nie lubia także pieniedzy wyrzucać do śmietnika ot tyle
    mój maz był na poczatku sceptyczny, teraz, tak jak i ja nie lubi pampków i baaardzo sie z tego ciesze

Domyślnie

U mnie też oszczędność jest jedną z przyczyn, dla których zdecydowałam się na wielo. Tyle, że jest to oszczędność rozłożona w czasie- bo taniej byłoby kupić pampersy na początek, niz zaopatrzyć się w kompletny zestaw pieluch wielorazowych. Jednorazowy większy wydatek teraz zwraca się przez okres całego pieluchowania.
    Śmieszy mnie jednak podejście ludzi, że to jest pieluchowanie dla biednych, bo wg mnie, za tym rodzajem pieluch przemawiają także inne względy, których inni zdają się nie rozumieć(łatwiej zaszufladkować, że "dla biednych" niż wysłuchać i zrozumieć inne argumenty). Osobiscie uważam, że jest to zdecydowanie zdrowsze dla dziecka pieluchowanie, oszczędniejsze nie tylko ze względu na ceny, ale także ze względu na mniejszą ilość śmieci, za których odbiór nie muszę dopłacać. I ostatni argument(na razie przeze mnie osobiście nie sprawdzony, ale tak mówią )- dziecko pieluchowane w ten sposób szybciej uczy się załatwiania swoich potrzeb bez pieluszek.

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arta Zobacz posta
    a teraz wlasnie mecze sie nad lista pieluch dla mojej malej Nie ukrywam, ze troche sie boje, poniewaz im wiecej czytalam na temat wielo, tym wieksze zamieszanie panowalo w mojej glowie (z jednorazowkami chyba nie ma takiego problemu),
    z jednorazowkami jest jeszcze wiecej klopotu- czasem ich po prostu brakuje, czasem zostaje 3/4 paczki bo sie okazalo ze dziecko NAGLE wyrosło, czasem zostaje 3 paczki zapasu bo była promocja to się kupiło, ale okazuje się że uczulają albo kupa wycieka bokiem...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    z jednorazowkami jest jeszcze wiecej klopotu- czasem ich po prostu brakuje, czasem zostaje 3/4 paczki bo sie okazalo ze dziecko NAGLE wyrosło, czasem zostaje 3 paczki zapasu bo była promocja to się kupiło, ale okazuje się że uczulają albo kupa wycieka bokiem...
    to fakt. a jak przeszłam na wielo całkiem to juz wogóle nie miałam co zrobic z jednorazówkami, dopiero wtedy czułam jak one śmierdzą. grrr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta
    to fakt. a jak przeszłam na wielo całkiem to juz wogóle nie miałam co zrobic z jednorazówkami, dopiero wtedy czułam jak one śmierdzą. grrr
    No własnie jedno, co pamietam z czasów pieluchowania mojego starszaka, to to, że jeśli pielucha po użyciu nie była SZCZELNIE zawinięta w worek, to po godzinie smród był nie do zniesienia...

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja też raczej liczę pieniądze (choć biedna się nie czuję) i uważam, że wielo mogą być zarówno dla biednych (tetra + otulacze lub bazarek i używańce), jak i dla bogatych - mnie też te cudne makabrycznie drogie pieluchy przyprawiają o zawrót głowy ale że mnie na nie nie stać, to kupuję tańsze (na bazarku) lub sama szyje.
    Poza tym bycie oszczędnym i umiejętne gospodarowanie środkami wcale nie jest cechą ludzi biednych

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

kilka dni temu zalożyłam 2 razy jednorazowke bo krem nakładałam na odpazenia a szkoda mi pieluch brudzic. po jednym małym siku smród niemiłosierny jak tylko rozpiełam pajacyka. wczesniej tego nie czułam

Chustomanka
    Miejscowość
    "Kozia Wólka" we Włoszech/Poznań

Domyślnie

No wlasnie to co zauwazylam - wszystkie z was, ktore uzywaja wielo, zwracaja uwage, ze przy uzyciu jednorazowek smrodek jest niesamowity!.
    A wracajac do tematu i do wypowiedzi tej wyfiokowanej kobity opisanej przez Blanke na poczatku watku: nie wiem czy wy tez tak to odbieracie, ale dla mnie z jej wypowiedzi wynikaloby, ze bieda jest czyms wstydliwym. A guzik! Rozni ludzie zyja na roznym poziomie i to nie finanse decyduja o wartosci czlowieka. Nie zgadzam sie na takie podejscie i pogardzam tymi, ktorzy mysla tak, jak ta lampucera!

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

A co w tym wstydliwego, że ktoś jest biedny? Nie chce tu podpaśc, ale tak sie bronicie, jakby to, ze ktoś jest ubogi lub oszczędny było największą obelgą...
    My też nie jestesmy bogaci, starcza nam kasy, ale nic nie odkładamy i nierzadko rezygnujemy z przyjemności, aby sie nie zadłużać.
    Jak to mówi mój niemąż - wstyd to kraść, a nie być biednym.
    Niestety, w Polsce jest taka mentalność, żeby życ w rozpasaniu i na pokaz - ile kto ma kasy.

Guest
    Guest

Domyślnie

Magdailena zgadzam się z Tobą

ale z drugiej strony
    uwielbiam być biedna jak moje dziecko na takie fajne pieluszki na pupci

i ostatnio podczas rozmowy ze znajomą o nauce korzystania z nocnika powiedziałm że mi się nie śpieszy żeby mała na siłe się oduczyła szybko robić siku w pieluszki na to ona że to dużo kasy idzie ja jej mówię że na moją przyjemnośc kupowania i " bawienia się pieluszkami" to i owszem ale nie na dziecko i że argument finansowy na mnie nie działa.
    oczywiśnie nie zostałam zrozumiana

Uprawnienia umieszczania postów