Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Prośba o pomoc w wyborze

Chustonówka
    Miejscowość
    Bielsko-BiaÂła

Domyślnie Prośba o pomoc w wyborze

Cześć dziewczyny,
    proszę o pomoc w wyborze chusty. Mój drugi synek ma się urodzić pod koniec sierpnia i zastanawiam się nad chustą na okres jesienno zimowy... Chętnie spróbuję elastycznej, tylko nie wiem którą wybrać. Te najcieńsze, przewiewne już chyba odpadają, z drugiej strony i tak będę nosić trochę w mieszkaniu, a na spacery to zawsze brałam taką kurtkę, żeby można było dziecko ewentualnie zapiąć (pierwszego synka nosiłam w długiej wiązanej samoróbce).
    Podoba mi się Babylonia m.in. ze względu na wybór kolorów - ja lubię brązyi jakieś naturalne, ew. ceglasty pomarańczowy. GAbi chyba za cienka...MaM te ż są piękne. Byleby była dla nas wygodna
    Na wiosnę to mi się marzy jakiś Didek cy cuś, jakieś takie sekwojowe fale są...piękne brązy.
    Liczę na Was

Domyślnie

Najlepiej wybrać to, co najbardziej się podoba. Noszenie w najbardziej chwalonej chuście ale nie pod własny gust, kolorystykę nie jest przyjemne.

Elastyki wiele wybaczają ale są po prostu przyjemne w dotyku, co może mieć niebagatelne znaczenie dla początkującej osoby. Nowo narodzonemu człowiekowi też będzie przyjemniej w cieple, więc ilość warstw zaliczam na plus. Wybrałabym elast. jako pierwszą a w tym czasie szukałabym tkanej na dłużej, skoro masz takie możliwości

Dobrych wyborów życzę
    Miłość tworząca się w stałej relacji okazuje się nieodzownym składnikiem rozwoju. Erna Furman
    Spotkania "Noszenie Dziecka" woj pomorskie

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie Re: Prośba o pomoc w wyborze

Cytat Zamieszczone przez mammalka
    Cześć dziewczyny,
    proszę o pomoc w wyborze chusty. Mój drugi synek ma się urodzić pod koniec sierpnia i zastanawiam się nad chustą na okres jesienno zimowy... Chętnie spróbuję elastycznej, tylko nie wiem którą wybrać. Te najcieńsze, przewiewne już chyba odpadają, z drugiej strony i tak będę nosić trochę w mieszkaniu, a na spacery to zawsze brałam taką kurtkę, żeby można było dziecko ewentualnie zapiąć (pierwszego synka nosiłam w długiej wiązanej samoróbce).
    Podoba mi się Babylonia m.in. ze względu na wybór kolorów - ja lubię brązyi jakieś naturalne, ew. ceglasty pomarańczowy. GAbi chyba za cienka...MaM te ż są piękne. Byleby była dla nas wygodna
    Na wiosnę to mi się marzy jakiś Didek cy cuś, jakieś takie sekwojowe fale są...piękne brązy.
    Liczę na Was
    a ja polecam ci Chusty elastyczne z chusta.pl
    My w takiej sie nosimy od urodzenia prawie .
    sa mięciutkie ..maja dodatkową warstwę na pleckach i wybaczają niedociągniecia
    Są świetne dla poczatkujacych mam i dla takiego maleństwa

pozdrawiam
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kociewiankapl
    Najlepiej wybrać to, co najbardziej się podoba. Noszenie w najbardziej chwalonej chuście ale nie pod własny gust, kolorystykę nie jest przyjemne.
    ale popieram przedmówczynie
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Ja kupiłam Gabi dla siostry która rodzi w październiku. Nie macałam nigdy innej elastycznej ale ta jest na prawdę super i jeśli kiedyś będę potrzebowała elastycznej (mam nadzieję ) to właśnie kupię Gabi. I wybór kolorów jest przeogromny. A to że jest cienka to dla mnie tylko plus. W mieszkaniu się nie zagotuję w na dwór i tak założę kurtkę ewentualnie jeszcze jedną warstwę, jeśli będzie chłodniej.

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

Moja pierwsza chusta byl elastyczny Moby, bardzo dobrze mi sie w niej nosilo i mieciutka tez byla, ale to chyba cecha wszystkich elastykow.
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustonówka
    Miejscowość
    Bielsko-BiaÂła

Domyślnie

Dziękuję Wam bardzo za odzew i to taki szybki Noooo zadania to mi nie ułatwiłyście ale przynajmniej wiem, ze co wybiorę to będzie dobrze, przemyślę tę Gabi raz jeszcze no i chusta.pl no i zaufam swojemu instynktowi w końcu macierzyńskiemu...
    Dziękuję i pozdrawiam, jak Wam coś jeszcze wpadnie do głowy to zapraszam

Chustonówka
    Miejscowość
    Bielsko-BiaÂła

Domyślnie

Uprawnienia umieszczania postów