Miałam kiedyś goretexową kurtkę. Oddychała i w sumie nie przemakała. Myślicie, ze można by z tego pieluchy poszyć?
Jeśli temat był, to przepraszam, wyszukiwarka mi nie znazlazła.
Miałam kiedyś goretexową kurtkę. Oddychała i w sumie nie przemakała. Myślicie, ze można by z tego pieluchy poszyć?
Jeśli temat był, to przepraszam, wyszukiwarka mi nie znazlazła.
zapytałam męża o goretex i mówi on - mąż - że a) to bardzo droga zabawa, b) goretex nie nadaje się do wielokrotnego prania, po jakimś czasie po prostu się wykruszy. ale ja się totalnie nie znam na pieluchach, tak tylko z ciekawości zapytałam i piszę to, co usłyszałam. na mój natomiast rozum goretex nie należy do najmilszych w dotykowym sensie tkanin i ja bym tego dziecku na goła skórę nie załozyła.
no własnie nawet to, że byłby ten goretex jedynie przy pachwinach do mnie nie przemawia![]()
dziołszki nie szalejcie z goretexem , małż kasi ma rację - droga zabawa a i do prania się nie nadaje, kurtki z gore pierze się jak już jest totalny mus, każde pranie obniża jej właściwości a i materia niezdatna dla malucha. mam w domu I GORE I AQUA - TEX i małej na pupę bym tego nie dała- wełna rulez![]()
Poza tym gore-tex i każdy inny tex pierze się w specjalnych środkach żeby nie straciły swoich właściwości, a także się impregnuje
Na pieluchy absolutnie się nie nadaje.
Konstanty 16.04.2014
Lilianna 7.04.2010
Kacper 29.07.2007
Chodziło mi np. o kieszonki (goretex zamiast PULa), moim zdaniem nie jest od PULa bardziej nieprzyjemny. Ale zapomniałam rzeczywiście, jak się toto pierze
Odpada więc goretex, temat uważam za zamknięty i wyjaśniony![]()
a czy goretex nie ma takich właściwości, że oddycha, ale jest w nim bardzo cieplutko?
nooo... to..... takie pieluchy z polaru i goretexu, to by była jazda!![]()
myślisz, że PUL nie różni się od goretexu?
edit: pod względem oddychalności?
Ostatnio edytowane przez mi. ; 02-08-2010 o 22:55
Tak na babski rozum to PUL gorzej oddycha - w końcu ma taką paskudną plastikową warstwę, nie?
nie wiem![]()
cóż polimery, technologia i takie tam powodują że mimo nieprzemakalności jest to materiał "oddychający"
(parafrazując) ...są na tym świecie rzeczy, które się fizjologom nie śniły ....
co jednak nie zmienia faktu iż materiał ten niekoniecznie na pieluchy, choćby z czysto ekonomicznego punktu widzenia
http://www.gore-tex.pl/remote/Satell...SessionWrapper