jak w temacie - w pralce czy ręcznie?
jak w temacie - w pralce czy ręcznie?
Kubuś - 08.10.2003, Iga - 18.09.2007
"żaden wariat nie jest wariatem jeśli przyjmiemy jego racje"
jak każe producent![]()
zazwyczaj ręcznie...
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
nie spytałam producenta
ale zaraz na stronę zajrzę![]()
ja brutalnie (jak wszystko) wrzucam do pralki![]()
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
nic nie znalazłam u Ani na stronce na temat prania, dziewczyny szyjące - wypowiedzcie się, please
Zależy z jakiego materiału - jak lniany, to najczęściej w pralce, sztruksowy - lepiej ręcznie - mniej sie sztruks spiera i mechaciNo i zwróć uwage na kolory, żeby Ci cos nie daj Boże farby nie puściło (raczej nie powinno, ale róznie bywa).
Ja na razie prałam ręcznie, a czy nie wrzucę w końcu do pralki tego nie obiecuję![]()
Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009
jeszcze nie prałam, mam od niedawna
a jakby tak ten sztruks do takiego woreczka na pranie włożyć i do pralki wrzucić? czy by to coś pomogło?
mam dzieci w wieku pochustowym
Niestety sztruks zawsze się spiera, taki już jego urok.
Można uprać ręcznie, ale jeśli są kolorki które farbują, to ważne jest, żeby dobrze wywirować potem, bo mogą zacieki być.
Aniac1 Twój nie jest ze sztruksu tylko z bawełny więc spokojnie na 40 stopni do pralki wrzucaj. Prasowanie na dwie kropki, aplikacje i tasiemki przez szmatkę.
nie ma to jak fachowa porada)
ja bym na bank wrzuciła do pralki na 30-40 st
ja wszystko wrzucam do pralki...\
widze ze sie Panny na ognicho szykują)hoho
Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011
dzięki Ania!!super profesjonalna, jak zawsze
![]()
monjan - ja się zbieram do tego prania już chyba z miesiąc; tak od spotkania w Saskim, każdy pretekst jest dobry![]()
Etam nie przesadzaj. Mam nadzieję, że mam rację z tym praniem, jak coś to reklamacje uwzględnia sięZamieszczone przez aniac1
![]()
moj MT jest lniano-bawelniany i planuje wrzucic na zimne pranie w woreczku,zeby sie nie zmechacil
Nothing you become will disappoint me;
I have no preconception that I'd like to see you be or do.
I have no desire to foresee you, only to discover you.
You cannot disappoint me.
Aska - mama Kajetana (19.10.2007)
ja wrzuciłam lniano-bawełniany i po pierwszy light praniu się zeszmacił,nawet jakbym chciała sprzedać,to kichaZamieszczone przez mamusia_kajtusia
![]()
U mnie tylko pralka wchodzi w gre, bo ja NIE LUBIE prac recznieCale szczescie, ze moj MT bawelniany
![]()
uprałam w pralce w 40 stopniach i na 400 obrotów wirowanie ustawiłam, zmian na razie nie zauważyłam, zobaczymy jak będzie po prasowaniu![]()
Wyprałam w 30 stopniach w proszku Jelp, ale z vanishem, bo moje dziecię od razu pierwszego dnia zbezcześciło oryginalne Tulikowo wisienką :-/.
O dziwo zeszło, a MT się nic nie stało.
http://spacerownik.wroclawski.eu/ - pomysÂły na fajne spacery z dzieckiem, wrocÂławskie bajki na dobranoc i "regionalne" obiadki
Ja swoje piore w pralce w 40 stopniach .. moje MT sa głównie z bawełny spieralnej więc zawsze po praniu będą bardziej miekkie ... ktoś może powiedzieć, że sie zeszmaciłale to ostateczny efekt przy bawełnach. No ale wiadomo, że jak chcemy żeby był jak nowy to tylko pranie ręczne, a najlepiej czyśćić mokrą szmatką
![]()
Powodzenia![]()
Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009
LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com
Ja też przetestowałam pranie bawełniano lnianego w prace w której piorę wszystko łącznie z butami. Doprał się cudnie ale niestety tak jak piszecie lekko się zeszmacił co głównie dobijało mnie w bardzo miękkich po praniu pasach.
woolloomooloo - moje nosidła
http://pogodzinach7.blox.pl/html * http://mei-tai.wix.com/woolloomooloo * http://meitai-by-martala.blogspot.com/