Bo jutro chce sie wybrac w chuscie do USC zarejestrowac malego, maz sam nie da rady. Piszcie, co jest nie tak, przeczytam nawet pozniej (istnieje zagrozenie rychlego karmienia)
![]()
wg mnie jest jak ma być, tylko pas ci się skrzyżował na plecach. ponieważ tego się nie dociąga to nie ma to znaczenia, tyle że mniej wygodnie.
jeśli dziecię ciasno do ciebie przylega, nie opada i ma czym oddychać - to wszystko jest ok.
w kołysce dziecko może leżeć na pleckach lub obrócone jak do karmienia.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
IMO może być tylko bardziej rozłóż sobie pasy na plecach bo będzie Ci niewygodnie.![]()
ech, śliczni jesteście.... I taki maluszekmalutkikochany
poptarz na zdjęcie nr 2 - tam widać
tyłem, to może nie zauważyłaś![]()
![]()
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Lalika pięknie!!! I jaki słodki śpiący maluszekech.... rozmarzyłam się
![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
Lalika proszę Cię... cudo malutkie masz![]()
Kamilek - 16 marca 2006
kurcze no przesłodziak....będziesz mnie mieć na sumieniu
![]()
Kamilek - 16 marca 2006
ale słodyczcudeńko
![]()
wracając do wiązania - spróbuj tego cukierka ułożyć bardziej na boku - tak jak do karmienia - brzuszkiem do siebie - wtedy nie "wpadnie" ci za głęboko i nie będzie ryzyka zbytniego przygięcia bródki do szyjki..
no i pamiętać należy o regularnej zmianie stron - raz nosić z główką po jednej raz po drugiej stronie - kołyski wymuszają asymetryczne ułożenie ciałka i dlatego warto zmieniać ułożenie maluszka![]()
ps... kurcze też nie moge oglądać fot takich maluchówznów chciałabym takie maleństwo tulić..
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
No to możemy sobie ręce podaćZamieszczone przez Aga
![]()
Kamilek - 16 marca 2006
he, he to jest nas trzy... a jeszcze kuzynka przysyla zdjecia swojego, trzydniowego synka...Zamieszczone przez aneta.s
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dziewczyny, REWELACJA! Spal dzisiaj w chuscie 3 godziny, a mysmy wszystko zalatwili w tym czasie. Po wyjeciu z chusty jeszcze spal na kanapie prawie godzine. A w foteliku samochodowym marudzil, musialam mu buze zatykac smoczkiem (pierwszy raz uzywal). Niestety, tym razem nie wyjmowalam go w samochodzie z chusty, bo za bardzo mi zalezalo na zalatwieniu wszystkiego (rejestracja w USC i wizyta w pracy z papierkiem o urlop macierzynski). Nastepnym razem juz bede wyjmowac. Po wlozeniu do chusty w miescie jakies 10 minut mu zajelo zasypianie - chodzilam w te i wewte po parkingu. Wszystkim sie podobaloW pracy wypelnialam formularze wolnymi rekami, a