Ciężko mi zrozumieć, o co chodzi w tym wchodzeniu na obce ideowo strony. Magdo1980, czy Ty stawiasz znak równości między katolikami a satanistami? Ja rozumiem, że można być niewierzącym, że można być antykościelnym, ale hmm... taka reakcja wydaje się być co najmniej dziwna. To jakaś nowa poprawność polityczna? Czy co???

w sumie to sie ubawilam, czyli rozumiem, ze jak ktos poda link do zachustowanej mamy/taty na stronie buddystow/muzulmanow/izraelitow/hinduistow to takze narazi sie na opinie szerzenie obcej ideologi. buhahahaa
K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013
1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!

Też się ubawiłam, czytając ten wątek. Świetne podsumowanie. A tak poza tym zdjęcie bardzo mi się podoba bo pokazuje, że w każdej sytuacji można być blisko z dzieckiem i to właśnie dzięki chuście. Troszkę się zastanawiam, czy temu dziecku nie przeszkadza taka bliskość gitary
, ale chyba nie.

Albo ze Świadkami Jehowy![]()
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
To prawda.
Ja wsponiałam o tym jedynie, ponieważ faktem jest, ze wśród niektórych katolików (w tym nawet niektórych księży), można spotkać się z bardzo kontrowersyjnymi opiniami na temat neokatechumenatu. Nie zmienia to oczywiście faktu, że ruch ten sektą NIE JEST, choćby z tego powodu, że ma przyzwolenie Watykanu na swą działalność w ramach KK.
"To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
(Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

znam tego tatusia
na warszawskiej i warszawsko-praskiej stronie ruchu ś-ż też jest kilka zdjęć z chustami (w tym moich)![]()
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
Ciekawie się to rozwija.
Nie mogę sobie przypomnieć co dokładnie o nich czytałem ani nie mogę tego znaleźć ale nawet w Wikipedii jest informacja, że zarzuca się temu ruchowi nadużywanie psychomanipulacji i socjotechniki. Znalazłem też kilka artykułów (np krytyka w katolickim Tygodniku Powszechnym) ale to właściwie jest nieważne - wcale nie chcę się zagłębiać w detale - lepiej popatrzeć na ogólne zasady.
Piszecie, że ŚJ są sektą (kiedyś na religii dowiedziałem się, ze sektą są też buddyści, wyznawcy Kriszny itp) a wymienione tu ruchy nie są sektą bo są aprobowane przez Watykan (z przyczyn oczywistych nie może to bać argumentem w sprawie bo każdy z kościołów ma swoje "wiążące" zdanie na swój temat). Jeśli jednak pominąć różnice doktrynalne i stanowisko KK to się okaże, że nie ma wielkiej różnicy w działaniu i wpływie na ludzką psychikę ŚJ i powiedzmy Ruchu Ś-Ż.
Na marginesie dodam, że ŚJ są totalnie ciepli i mili - fajnie jakby całą Polskę zarazili tą częścią swojego "sekciarstwa".
http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek
![]()
Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)