Ciężko mi zrozumieć, o co chodzi w tym wchodzeniu na obce ideowo strony. Magdo1980, czy Ty stawiasz znak równości między katolikami a satanistami? Ja rozumiem, że można być niewierzącym, że można być antykościelnym, ale hmm... taka reakcja wydaje się być co najmniej dziwna. To jakaś nowa poprawność polityczna? Czy co???
w sumie to sie ubawilam, czyli rozumiem, ze jak ktos poda link do zachustowanej mamy/taty na stronie buddystow/muzulmanow/izraelitow/hinduistow to takze narazi sie na opinie szerzenie obcej ideologi. buhahahaa
K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013
1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!
Też się ubawiłam, czytając ten wątek. Świetne podsumowanie. A tak poza tym zdjęcie bardzo mi się podoba bo pokazuje, że w każdej sytuacji można być blisko z dzieckiem i to właśnie dzięki chuście. Troszkę się zastanawiam, czy temu dziecku nie przeszkadza taka bliskość gitary
, ale chyba nie.
Albo ze Świadkami Jehowy![]()
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
Co dwa lata przewrót świata
my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
"Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.
To prawda.
Ja wsponiałam o tym jedynie, ponieważ faktem jest, ze wśród niektórych katolików (w tym nawet niektórych księży), można spotkać się z bardzo kontrowersyjnymi opiniami na temat neokatechumenatu. Nie zmienia to oczywiście faktu, że ruch ten sektą NIE JEST, choćby z tego powodu, że ma przyzwolenie Watykanu na swą działalność w ramach KK.
"To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
(Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)
znam tego tatusia
na warszawskiej i warszawsko-praskiej stronie ruchu ś-ż też jest kilka zdjęć z chustami (w tym moich)![]()
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
A ja myślałam, że idea noszenia w chustach jest ponad podziałami: religijnymi, politycznymi, społecznymi i że ona nas wszystkie na tym forum łączy a nie dzieli.
Że nie dzielimy się na katolików i ateistów, tych z SLD czy PO, na biedne i bogate, wykształcone i niewykształcone, bla, bla, bla....tylko jesteśmy jedną wielką "rodziną" chustomam.
20 lat temu byłam oazowiczką, kilka fajnych żeczy zawdzięczam temu ruchowi, na stronkę weszłam, zdjęcie obejrzała i wyszłam.
NIe przyszło mi do głowy szperać po stronce, nie czułam się zobowiązana szukać jakichś informacji.
Czasami mam wrażenie, że ludzie dzielą się na ateistów (neutralni) i antykatolików (oficjalne okazywanie niechęci do wszystkiego co ma związek z KK).
Ten wątek o tym świadczy!
Chociaż nadal nie wiemy o co Magdzie chodziło? Tekst, że sobie różne rzeczy same dopowiadamy jest niewporządku !
Ciekawie się to rozwija.
Nie mogę sobie przypomnieć co dokładnie o nich czytałem ani nie mogę tego znaleźć ale nawet w Wikipedii jest informacja, że zarzuca się temu ruchowi nadużywanie psychomanipulacji i socjotechniki. Znalazłem też kilka artykułów (np krytyka w katolickim Tygodniku Powszechnym) ale to właściwie jest nieważne - wcale nie chcę się zagłębiać w detale - lepiej popatrzeć na ogólne zasady.
Piszecie, że ŚJ są sektą (kiedyś na religii dowiedziałem się, ze sektą są też buddyści, wyznawcy Kriszny itp) a wymienione tu ruchy nie są sektą bo są aprobowane przez Watykan (z przyczyn oczywistych nie może to bać argumentem w sprawie bo każdy z kościołów ma swoje "wiążące" zdanie na swój temat). Jeśli jednak pominąć różnice doktrynalne i stanowisko KK to się okaże, że nie ma wielkiej różnicy w działaniu i wpływie na ludzką psychikę ŚJ i powiedzmy Ruchu Ś-Ż.
Na marginesie dodam, że ŚJ są totalnie ciepli i mili - fajnie jakby całą Polskę zarazili tą częścią swojego "sekciarstwa".
http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek
![]()
Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)
Wy tu o sektach, a ja zdjęcia nie widze.......
Normalnie padnę!
Uśmiałam się do łez!
PS> Zdjęcie jest na samym dole zalinkowanej strony...
Mucha nie przesadzasz z tym tekstem "ciepli i mili"?
Ciepli i mili ludzie są i wśród społeczności katolickiej, żydowskiej, buddystycznej, baptystycznej... w każdej!
ŚJ znam od podszewski bo akurat mam połowę rodziny takowej i są to tacy sami ludzie jak Ty czy ja: tak samo kombinują, lubia obgadać, kogoś wyśmiać, są pruderyjni i zakłamani, mają problemy alkoholowe - mają wady i zalety jak wszyscy ludzie. Są wbrew pozorom normalni a nie tacy jak chą być potrzegani.
Ostatnio edytowane przez roneczka ; 26-07-2010 o 13:55 Powód: PS>
Damian 07.01.2005
Maciek 07.09.2009
Tomek 17.04.2014
Jaś 15.01.2013 [']
1% Maciek
https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572
uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny
No właśnie, wątek ten natchnął mnie do rozmyslańi tak mi wyszło ze ten dział jest od tego zeby pokazać, ze różni przeróżni ludzie noszą, stad zdjecia katolików, satanistów i nawet Joanny Brodzik w chuscie są na miejscu,i choć na forum też duzo nas może od siebie dzielic to łączą szmaty, i gadamy (zazwyczaj) o tym właśnie co łączy a nie dzieli.
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
Skoro już zboczyłeś z tematu to pociągnę OT (nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz). Za sektę w zasadzie powinno sie uważać każdą grupę wyznaniową, która wyklucza ze swego grona kazdego, kto wykaże choćby cień wątpliwości nt doktryny. Zatem ŚJ się łapią a buddyści i RŚ-Ż nie![]()