Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: Otulacze wełniane - rózne firmy

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p_asieńka Zobacz posta
    To jak to się dzieje, ze na wełnę ta wilgoć i bakterie nie przechodzą?? I ze na co dzień wystarczy wietrzenie...?
    Ja tak na szybko teraz - włókna wełniane stanowią środowisko nieprzyjazne bakteriom. Bakterie w wełnie się nie namnażają. Mocz sam w sobie jest jałowy. Kał - wiadomo, trzeba sprać.

Kiedyś czytałam o jakichś badaniach, w których w jakimś szpitalu na jednym oddziale stosowano prześcieradła bawełniane, a na innym wełniane. Na bawełnie bakterie szpitalne harcowały w najlepsze. Na wełnie ich nie było.

Nawet jeśli otulacz nasiąknie moczem, co może się zdarzyć, jeśli dziecko bardzo mocno przesika wkład, to wystawiony na działanie powietrza ulegnie samooczyszczeniu. Sprawdź i przekonaj się sama

Chustomanka Awatar Roanna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzieki dziewczyny! Chyba się odważę w końcu gacie od magnolii bez otulacza załozyc, hehe. I bede tesstować! Pozdrawiam

Chustonoszka

Domyślnie

Witajcie,racji
    a gdzie kupujecie Lanolinę?
    Rozumiem, że płyn do prania wełny Z Lanoliną nie starczy-tu chodzi o tę recepturę kuracji lanoliną, tak?

Chustonoszka

Domyślnie

witam,
    płyn do prania z lanoliną nie wystarczy. Co kilka prań robię kurację lanolinową. Lanolinę udało mi się kupić u znajomego aptekarza, bez znajomości nie chcieli mi sprzedać. Ta lanolina apteczna jest lepszej jakości, ale też droższa. Do płukania otulaczy wydaje mi się, że wystarczy np.z allegro lub ze stron gdzie można kupić produkty do robienia samemu kremów.

Uprawnienia umieszczania postów