Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: Otulacze wełniane - rózne firmy

Mieszany widok

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Podepnę się pod wątek
    Aktualnie zastanawiam się intensywnie nad jakimś wełniakiem dla młodego. Wypróbowaliśmy wielo na noc i ogólnie jest git, przecieków nie zaliczyliśmy, ale niestety młodemu gumki od pulowych otulaczy się mocno odciskają i ma na udkach brzydkie czerwone pręgi, które trzymają do godzin popołudniowych - no nie podoba mi się to. Normalnie takich numerów nie było (tzn. jak korzystałam z wielo tylko w dzień), pewnie dlatego, że w ciągu dnia przewijam młodego często no i używamy otulaczy z tetrą na zmianę z kieszonkami, a w nocy jednak otulacz ma kontakt ze skórą non-stop ponad 10h.
    Ale do rzeczy Zastanawiam się, jaki wełniak będzie najlepszy. Wstępnie oglądałam sobie otulacze na napki z ecodidi, kokosi, puppi, tetro. Walory estetyczne pominę, bo wszystkie są ładne i kuszą No i nie wiem, który wybrać Zależy mi na tym, żeby był dość długi w kroku i bez problemu zmieścił nocne formowanki. Na razie w nocy używamy bambusowy puch pupeko -> otulacz od kokosi jest OK rozmiarowo, ale ten z babyetty jest trochę maławy, muszę go rozpinać na maksa na długość, więc pewnie jak rozepnę na długość formowankę, to otulacz będzie za krótki.
    Zależy mi też na tym, żeby wełniak był z tych dobrze trzymających - ma wytrzymać nockę
    W co Waszym zdaniem najlepiej celować?

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez urkye Zobacz posta
    Podepnę się pod wątek
    Aktualnie zastanawiam się intensywnie nad jakimś wełniakiem dla młodego. Wypróbowaliśmy wielo na noc i ogólnie jest git, przecieków nie zaliczyliśmy, ale niestety młodemu gumki od pulowych otulaczy się mocno odciskają i ma na udkach brzydkie czerwone pręgi, które trzymają do godzin popołudniowych - no nie podoba mi się to. Normalnie takich numerów nie było (tzn. jak korzystałam z wielo tylko w dzień), pewnie dlatego, że w ciągu dnia przewijam młodego często no i używamy otulaczy z tetrą na zmianę z kieszonkami, a w nocy jednak otulacz ma kontakt ze skórą non-stop ponad 10h.
    Ale do rzeczy Zastanawiam się, jaki wełniak będzie najlepszy. Wstępnie oglądałam sobie otulacze na napki z ecodidi, kokosi, puppi, tetro. Walory estetyczne pominę, bo wszystkie są ładne i kuszą No i nie wiem, który wybrać Zależy mi na tym, żeby był dość długi w kroku i bez problemu zmieścił nocne formowanki. Na razie w nocy używamy bambusowy puch pupeko -> otulacz od kokosi jest OK rozmiarowo, ale ten z babyetty jest trochę maławy, muszę go rozpinać na maksa na długość, więc pewnie jak rozepnę na długość formowankę, to otulacz będzie za krótki.
    Zależy mi też na tym, żeby wełniak był z tych dobrze trzymających - ma wytrzymać nockę
    W co Waszym zdaniem najlepiej celować?
    ja bym celowla w wełniane gatki,dobrze zalanolinowane trzymają na mur beton.
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

zgadzam się z mTuśką - osobiście b lubię storcheny (tych nowego typu nie próbowałam), są chyba grubsze od tych otulaczy, które wymieniłaś, u nas wytrzymują nocki przy tym synku, wytrzymywały przy poprzednim - przy czym nie próbowałam innych gatek

jeśli masz już nieco starszego malucha (mi malutka kompletnego jakoś łatwiej było otulać otulaczem niż ruszać wciągając gatki), to wciąganie zamiast zapinania otulacza jest sporym ułatwieniem życia
    z wymienionych otulaczy zdaje się, że tetro nie da rady pomieścić większej formowanki, ale żadnego z nich nie miałam
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi Przeglądam właśnie te gatki i chyba jakieś kupię młodemu na próbę. Ale teraz nie wiem, co robić z rozmiarem.
    Młody ma pół roku, jest duży i długi, tzn. tułów ma długi, nogi standard, tyłek raczej też standard. Teoretycznie, wagowo, powinnam brać M (6-12kg). Młody ma niecałe 10kg. Ale tak się zastanawiam, czy ten rozmiar nie będzie za krótki na długość lub czy szybko nie zrobi się za mały. Jak szybko dzieci dobijają do 12kg?

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Nam przy 12 kg (waga ta szybko uzyskana ale utrzymuje sie dlugo) starczaja2. Mozesz spytać ekspertki http://www.chusty.info/forum/showthr...nodzieciaki-pl

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Chyba pójdę w kierunku M, dzięki

Chustonówka

Domyślnie

Planuję kupić młodemu Storcheny (nowa wersja) i Amsterdamy.
    Mały ma teraz jakieś 70cm i pewnie ok 7/7,5kg - 5miesięcy.
    Rozumiem, że Storcheny II a Amsterdamy też 2, czy w nich z rozmiarówką coś jest inaczej?
    Planujemy wypróbować na formowankach, ale pewnie i z inną zawartością będziemy kombinować.
    Było by miło gdyby starczyły na dłużej bo do tanich nie należą.

Pomożecie?

Uprawnienia umieszczania postów