Hej, przymierzam się do wełenki, bo mała ciągle ma odparzony tyłek, zwłaszcza w te upały... i w zasadzie już sama nie wiem co mam kupić. Doradźcie coś!!! Formowanek nie mam wielu, więc myślałam raczej o składanej tetrze i coś na nią. Tylko co?????![]()
Hej, przymierzam się do wełenki, bo mała ciągle ma odparzony tyłek, zwłaszcza w te upały... i w zasadzie już sama nie wiem co mam kupić. Doradźcie coś!!! Formowanek nie mam wielu, więc myślałam raczej o składanej tetrze i coś na nią. Tylko co?????![]()
Ostatnio edytowane przez spinek ; 06-01-2015 o 14:26
Pyzatka (3.10.09)
Bardzo polecam wełniane otulacze Imse Vimse. Są rewelacyjne, używałyśmy i bardzo sobie chwaliłyśmy ( teraz też używamy jako jedynego otulacza, tak w razie czego, bo Mariola w zasadzie się odpieluchowała![]()
świetnie do tetry nadaje się otulacz tetro![]()
![]()
![]()
![]()
szyję pieluszki i robię na drutach
http://ecomomandbaby.blogspot.com/
prowadzę klub dziecięcyhttp://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/
aladw amsterdam własnie jest wąski w kroku jak dla mnie, przyzwyczajona jestem do szerszych np flip jest jeszcze raz taki szerokością. a co do rozmiaru hmmm ja mam rozm 6,5- 8 kg a moja mała ma 6 kg i otulacz jest na styk, ale ona długa jest w sumieużywam głównie do tetry, formowanki musze upychać bo nie chcą mi się mieścić
jezusicku moja miała 6,5 kg i kupiłam ten co Ty masz tzn ta klasa wagowa i wydaje mi sie ogromny tzn szeroki w kroku i taki na pupie z tyłu mrówczy ale moja nosi 68 w porywach 74 teraz wazy ok6,9 kg
nie chce wiedziec jak by wygladał flip![]()
Pytanie do znających otulacz wełniany imse vimse:
Jak bardzo rozciągliwe są gumki w kroczku i w falbankach w kroczku w otulaczu wełnianym Imse Vimse?
Kupiłam rozmiar newborn na bazarku i gumki na pleckach są super ściągnięte, ale tych w kroczku właściwie nie ma, nic się ani trochę nie marszczy. trochę to zbyt luźno wygląda, dlatego pytam Was czy tam w ogóle powinny być gumki? Może ten otulacz jest szyty bez gumek w kroczku?
Myszon 2012, Myszka 2014, Myszunia 2016, Myszeczka 2020
Musiałabym zerknąć, ale pamiętam, że tam w kroku rzeczywiście mało co było. Ale trzymało dobrze. Jeśli nie zapomnę, jutro wyciągnę z czeluści szafy.
(Wysłane z telefonu.)
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
A na noc dla noworodka to lepszy otulacz wełniany, czy formowanka? Jak tak to jaki/jaka?
Otulacz wełniany na formowankę
(Wysłane z telefonu.)
Zalanolinowany otulacz wełniany nie wchłonie moczu. Czasem lekko zawilgotnieje, ale wystarczy go wtedy wysuszyć na wietrze. Zapachu nie łapie, piore co ok. 3 tyg (mam kilka sztuk)
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Lanolina apteczna jest przeróżnej jakości. Dobrej jakości to jest na pewno lanolina oczyszczona, np. Lansinoh, tylko droga.
Jakiś czas temu była jeszcze Ziajka, ale chyba już nie ma.
Dziękuję za odpowiedzi
Kupiłam lanoline ze strony do robienia kremów.