Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: 2X do oceny - prosze

Chustomanka

Domyślnie 2X do oceny - prosze

Z góry przepraszam, ze nie będzie polskich znaków ale kluska usnęła mi na ramieniu a jak ja teraz położę to sensor ruchu zadziała co oczyska otwiera... tak wiec jak w temacie proszę o ocenę - wiązane 3 raz w życiu i jakoś lepiej odpowiada nam jak kieszonka. Amelka może oglądać świat a nie tylko moje piersi. tylko czy nie robię jej krzywdy? ona zaczęła dopiero 3 miesiąc. niby sztywno się trzyma ale zdarzają się jej wahnięcia. już sama widzę ze jedna nóżka za nisko i jak patrze na fotki pauli_bed viewtopic.php?f=4&t=5442 to mam wrażenie ze nóżki nie są wystarczająco szeroko ale ja gruba jestem a ona szczupła wiec może to złudzenie?
    pomóżcie bo chce zacząć wychodzić a w 2x Amelka się nie buntuje. wózek mam co prawda fajny ale.....

mam nadzieje ze fotki zadziałają i że będą wystarczająco duże bo obcinałam i bo wielkie wyszedli jak nie wiem co...

I się jeszcze wgapiam w fotki i widzę, że plecki chyba za proste i pupka za mało wpadnięta. Jak to zmienić? Dodam jeszcze, że wiążemy się zawsze na ślepo a nie przed lustrem. Na ulicach nie ma luster więc trzeba się uczyć jak w warunkach polowych dać sobie radę.

Aha i jeszcze jedno... chodziłyśmy dzisiaj jakieś 20 minut ale już wiążąc miałam wrażenie, że nie wszystko jest super dociągnięte, Jakoś kieszonkę było mi łatwiej dociągnąć. Znacie jakieś patenty jak dobrze podociągać 2X?

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie Re: 2X do oceny - prosze

na początek poczytaj sobie np. ten wątek:
    viewtopic.php?f=4&t=14464&start=0&st=0&sk=t&sd=a&h ilit=doci%C4%85ganie

tam jest i o kieszonce i o 2x i o dociąganiu obu wiązań.

faktycznie pupka w 2x mało wpadnięta ale to wynika z tego, że za mało sa poły rozciągnięte pod pupą - materiał szeroko, od jednego dołu podkolanowego do drugiego - środek chusty przez środek pupy.
    i rozwiąż węzeł żeby dociągać!

i zdecydowanie wg mnie nie odpuszczaj kieszonki jako podstawowego wiązania na spacery! podejrzewam, że niechęć do niej wynika z jakiś niedoskonałości wiązania a nie jego samego.

próbuj i wrzuć więcej zdjęć.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

poza tym co napisała Mart, jeszcze rozłóż bardziej chustę na ramionach i plecach. Będzie Ci wygodniej

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Guest

a ja dodam, że perkusja jest the best

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

wcześniej nie otworzyły mi się wszystkie zdjęcia - dzieć nie ma pozycji żabki, kolanka musza być wyżej niż pupa - wtedy kręgosłup się zaokrągli. to uzyskasz rozciągając dobrze poły pod udami.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Uprawnienia umieszczania postów