Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 64

Wątek: Tak NIE nosimy...

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar monia52
    Miejscowość
    Chwaszczyno koło Gdyni

Domyślnie

Nie jest to na pewno trafiony pomysł ale ... nie przesadzajcie z komentarzami. Po kolorze wody widać , że głębokość tam sięga co najwyżej kolan. Facet nie jest wpiety w trapez, ma malutki żagiel, prawdopodobnie nie pierwszy raz stoi na desce, woda jest płaska - bez fali, więc temu maluszkowi w nosidle raczej nie grozi nawet zanurzenie stópek! Wygląda to raczej na pomysł zrobienia sobie zdjęcia z niemowlakiem na desce niż na wyczyn czy jakieś ekstremalne surfowanie. I na pewno ten pomysł jest zdecydowanie bezpieczniejszy od jazdy na rowerze z dzieckiem w chuście, choć oczywiście nie pochwalam i nikomu nie polecam.
    Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

oby to był fotomontaż !!!
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

no nie chodzi o utoniecie nawet ale zawsze może dostać żaglem w główkę...
    na rowerze też widziałam tylko z tyłu i sma sie nawet zastanawiałam, bo bardzo mi jazdy na rowerze brakuje, ale się nie odważyłam jednak.
    widziałam tez mamę z wisidłem na rolkach, dziecko było zachwycone...hm...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka

Domyślnie

co by to nie było... żart, fotomontaż czy cokolwiek innego... przeraziło mnie...
    ... a wyobraźnię mam że hej....

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ludzka głupota naprawdę potrafi zaskakiwać.........
    to nosidło jakoś tak dziwnie się na ramionach trzyma, jakby się zaraz zsunąć miało, aż boję się pomyśleć coby było gdyby facet wpadł do wody.......

OT
    a czy chustomama z 3-miesięczniakiem w kieszonce na wyciągu krzesełkowym to podobne wariactwo? Pytam z wyprzedzeniem bo mam zamiar w górach z wyciągów korzystać .

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

mnie jednak to zdjęcie zmroziło! TE STÓPKI!!!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Puławy teraz nibylanida
    Ostatnio edytowane przez Paulina84 ; 21-07-2010 o 02:10

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

to jakaś masakra; głupota ludzka nie zna granic....a tłumaczenie że wody po kolana
    Człowiek który powinien chronic swe dziecko naraża je na niebezpieczeństwo dla jakiejś głupiej foty Brak wyobraźni
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka

Domyślnie

to żart, prawda?

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Dla mnie to szczyt głupoty. Niebezpieczne dla dziecka nie bardzo rozumiem po co to. Nie widzę tu też żadnej przyjemności, jaką mogłoby mieć dziecko.
    Zgadzam się całkowicie z tym, że z dzieckiem w chuście, czy nosidle nie uprawia się sportów.
    Ostatnio edytowane przez sylvana ; 22-07-2010 o 00:30

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Wszystko zostało napisane.
    Dla mnie to głupota-fotomontaż czy zdjęcie w realu. Inni mogą próbować się wzorować. Chore i tyle.

Chustomanka Awatar mama-igi-tata
    Miejscowość
    Zduńska Wola

Domyślnie

mnie zdjęcie również zmroziło początkowo, choć może rzeczywiście okoliczności nie były takie przerażające. sama jednak bym się powstrzymała przed takimi akcjami. zwróciłam uwagę na nie zapięty pas piersiowy, a pan przecież musi manewrować ramionami. gdyby coś się obsunęło, musiałby puścić żagiel. poza tym maluszek nie ma nakrycia głowy, a żar się z nieba leje.

muszę wam powiedzieć, że dla wielu rodziców chusta jest świetnym pomysłem na wspólna jazdę na rowerze. nie wiem skąd ten pomysł. mnie nigdy nie przyszedł do głowy. fotelik jest dla mnie pierwszą oczywistością. podczas pikniku, na którym obsługiwałam stoisku klubu kangura, pokazywałam jednemu tacie (który zresztą podjechał z dzieckiem w wypasionym foteliku na rowerze) jak wiązań mei taia, bo doszedł do wniosku, że to świetny pomysł na planowany wypad w góry. kiedy już byli zamotani, a około dwuletnia dziewczynka lekko zdziwiona, ale zadowolona, tata stwierdził z zapałem, że może mógłby tak jeździec z nią na rowerze. zdecydowanie zaprzeczyłam, odradziłam, pochwaliłam fotelik i mam nadzieje, że przekonałam.

mój mąż widział ostatnio parę na rowerach. tata wiózł około pół roczne dziecko w chuście na brzuchu. nie miał czasu się przyjrzeć, by mi zrelacjonować, ale nie był zadowolony. w ogóle jak to się tak da?
    "dom to nie miejsce lecz stan"
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    www.chusty-zdw.blogspot.com
    Klub Kangura Zduńska Wola
    http://slomiana.wordpress.com/
    mama-Martyna igi-Ignacy2009Franciszek2012 tata-Rafał

Chustofanka Awatar ladidadi
    Miejscowość
    warszawską Pragę zamieniła na Jabłonnę :)

Domyślnie

Jak dla mnie porażka ! Nie rozumiem takich osób
    A co do umiejętności - już było paru takich kozaków co to " 20 lat w sporcie robili " i się przeliczyli ! To jest moment żeby coś złego się stało, czasem przez osoby drugie, czasem akurat zdrówko zaszwankowało...
    Możecie się z Nas śmiać i poniżać Nas na każdym kroku. Ale my mamy dla was coś nowego,mamy bomby domowej roboty ... bo robimy w wielo

Marta, Matka Polka Karmiąca

KLUB MAM W JABŁONNIE

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monia52 Zobacz posta
    Nie jest to na pewno trafiony pomysł ale ... nie przesadzajcie z komentarzami. Po kolorze wody widać , że głębokość tam sięga co najwyżej kolan. Facet nie jest wpiety w trapez, ma malutki żagiel, prawdopodobnie nie pierwszy raz stoi na desce, woda jest płaska - bez fali, więc temu maluszkowi w nosidle raczej nie grozi nawet zanurzenie stópek! Wygląda to raczej na pomysł zrobienia sobie zdjęcia z niemowlakiem na desce niż na wyczyn czy jakieś ekstremalne surfowanie. I na pewno ten pomysł jest zdecydowanie bezpieczniejszy od jazdy na rowerze z dzieckiem w chuście, choć oczywiście nie pochwalam i nikomu nie polecam.
    jak dla mnie czy to byloby ekstremalne surfowanie czy tylko na potrzeby zdjecia - niepotrzebne kuszenie losu. I rowerem też.
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Raczysz żartować...

NIE UPRAWA SIĘ ŻADNYCH SPORTÓW Z DZIECKIEM W CHUŚCIE/NOSIDLE! i nie ma opcji, że lepiej już tak niż np. na rowerze, nie wolno i koniec!

każdy kto pływał choć trochę na desce czy innym sprzęcie pływających wie co się może zdarzyć w mgnieniu oka, nawet na super-hiper spokojnej wodzie może się trafić niespodziewany szkwał czy kamienie tuż pod powierzchnią wody -

g... ważne ile tam jest wody i ż się nie utopi, może wpaść na żagiel czy przywalić w bom, może wpaść do tej płytkiej wody i przygnieść sobą dziecko do dna, W OGÓLE MOŻE SPAŚĆ i dziękuję bardzo za takie wrażenia dla niemowlęcia...

GŁUPOTA!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar monia52
    Miejscowość
    Chwaszczyno koło Gdyni

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    każdy kto pływał choć trochę na desce czy innym sprzęcie pływających wie co się może zdarzyć w mgnieniu oka, nawet na super-hiper spokojnej wodzie może się trafić niespodziewany szkwał czy kamienie tuż pod powierzchnią wody -
    A więc jeśli ktoś żeglował choć trochę wie, że: niespodziewanych szkwałów nie ma - one są WIDOCZNE, szczególnie na takim akwenie gdzie robione było zdjęcie: ciepłe morze - czyli regularna bryza i wiatr do brzegu, na takich akwenach nie ma też kamieni tuż pod powierzchnią - a na pewno nie tam gdzie pływają na windsurfingu. A troszkę na ten temat wiem, bo żegluję około 30 lat, uprawiałam wyczynowo żeglarstwo przez 20 lat, dwukrotnie reprezentowałam nasz kraj w Igrzyskach Olimpijskich w tej właśnie dyscyplinie
    I jak już wspominałam nie pochwalam tej fotki, natomiast nie rozumiem takiego najeżdżania i krytykowania nie znając do końca kontekstu i tematu. Bo jeśli ten ktoś uprawia windsurfing np 20 lat, to biorąc pod uwagę to co napisałam w pierwszym swoim poście + prawdopodobne doświadczenie tego człowieka, nie uważam by zapozowanie do takiego zdjęcia było bardziej niebezpieczne od przechodzenia przez ulicę z dzieckiem w chuście.
    Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

A więc jeśli ktoś żeglował choć trochę wie, że: niespodziewanych szkwałów nie ma - one są WIDOCZNE, szczególnie na takim akwenie gdzie robione było zdjęcie: ciepłe morze - czyli regularna bryza i wiatr do brzegu, na takich akwenach nie ma też kamieni tuż pod powierzchnią - a na pewno nie tam gdzie pływają na windsurfingu. A troszkę na ten temat wiem, bo żegluję około 30 lat, uprawiałam wyczynowo żeglarstwo przez 20 lat, dwukrotnie reprezentowałam nasz kraj w Igrzyskach Olimpijskich w tej właśnie dyscyplinie
    I jak już wspominałam nie pochwalam tej fotki, natomiast nie rozumiem takiego najeżdżania i krytykowania nie znając do końca kontekstu i tematu. Bo jeśli ten ktoś uprawia windsurfing np 20 lat, to biorąc pod uwagę to co napisałam w pierwszym swoim poście + prawdopodobne doświadczenie tego człowieka, nie uważam by zapozowanie do takiego zdjęcia było bardziej niebezpieczne od przechodzenia przez ulicę z dzieckiem w chuście.
    błagam, tu nie o kontekst chodzi, tego się po prostu nie robi! i dla mnie nie ma żadnego wytłumaczenia dla tej konkretniej bezmyślności
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustonówka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

wrr mrożący widok
    http://katarzynapiechowska.pl/
    Instruktor techniki wykonywania Masażu Shantala dla potrzeb rodziców i opiekunów dzieci
    Doradca noszenia dzieci w chustach po kursie podstawowym Die Trageschule ®
    Masaże relaksacyjne

ChustoTata Awatar krtek
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

na zdjęciu nie widać deski - bo najprawdopodobniej jej tam w ogóle nie ma, a pan stoi z pędnikiem na jakimś pomoście

a dla mnie zdecydowanie większym brakiem wyobraźni popisują się osoby wożące dzieci samochodem bez fotelika

Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krtek Zobacz posta
    ...a dla mnie zdecydowanie większym brakiem wyobraźni popisują się osoby wożące dzieci samochodem bez fotelika

no właśnie miałam to dopisac
    K mama Kulki i Kropki

Uprawnienia umieszczania postów