Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 64 z 64

Wątek: Tak NIE nosimy...

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

wiecie... życie jest niebezpieczne, a już chodzenie na dwóch nogach tylko sprawia ze jesteśmy niestabilni i łatwo się potknąć. Kiedy schodzimy ze schodów przy każdym kroku mamy fazę w której przez chwilę niekontrolowanie spadamy. Zimą jest ślisko. W tej chwili za oknem na chodniku mam duże niebezpiecznych kałuż.
    Przecież nawet jak ktoś jest świetny w chodzeniu to sie może potknąć (poza tym może spaść cegła na jego lub maleństwa głowę).
    Nie polecam niebezpiecznych sportów z dzieckiem i nie popieram tego gościa, ale chyba troche przesadzacie.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

ChustoTata Awatar krtek
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

trudno mi zrozumieć te wyrazy świętego oburzenia, chęć zamykania (ciekawe gdzie i z kim?) gościa ze zdjęcia i totalne potępienie... cóż, może facet tego nie jest w stanie pojąć, wszak podobno nasz, męski sposób myślenia bywa całkiem odmienny (kobiety często nazywają to "niemyśleniem" lub "nieodpowiedzialnością" ).
    życie jest krótkie i często bywa nudne, więc robienie czegoś co sprawia frajdę i ojcu i dziecku jest wspaniałe i mocno zbliża ich do siebie. osobiście nie podjąłbym się zabrania syna na deskę windserfingową, głównie dlatego, że bardzo kiepsko mi to idzie (próbowałem 20 i parę lat temu na ciężkiej, namokniętej samoróbce, a później już nie było okazji), i dziecko na zdjeciu wyglada na wyjatkowo małe i bezbronne i takiego szkraba bałbym się wpłatywać w niebezpieczne sytuacje, ale... gdybym zobaczył taką scenę i rozjarzone uśmiechami twarze ojca i dziecka pewnie sam bym się uśmiechął do nich i pokazał .
    Ostatnio edytowane przez krtek ; 24-07-2010 o 15:45

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krtek Zobacz posta
    ... robienie czegoś co sprawia frajdę i ojcu i dziecku jest wspaniałe i mocno zbliża ich do siebie...
    ...gdybym zobaczył taką scenę i rozjarzone uśmiechami twarze ojca i dziecka pewnie sam bym się uśmiechął do nich i pokazał . ..
    wytnę sobie fragment wypowiedzi do której się odniosę jak kiedyś ktoś prosił

IMO frajdy po dziecku nie widać specjalnie - i raczej nie ma świadomości gdzie jest, więc raczej o frajde tatusia chodzi to raz,
    dwa - pamiętam taki filmik (nawet wątek był na forum gdzieś...) gdzie "tatuś roku" miotał szkrabem po całym pokoju za ręce, nogi, jedną rękę, jedna nogę w górę, w dół, w lewo, w prawo - i widać było, że oboje mają z tego frajdę - co nie zmienia faktu, że jak dla mnie wyglądało to strasznie... i pomyślałam sobie o tym tacie same niecenzuralne rzeczy...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a tak odbiegając od wodnego tematu :

na to bym nie wpadła ale widac można
    Uploaded with ImageShack.us
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Uprawnienia umieszczania postów