Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: początki wiązania kangurka - proszę o ocenę i rady :)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar nasteria
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie początki wiązania kangurka - proszę o ocenę i rady :)

Hej
    Mam prośbę. Pomóżcie w udoskonaleniu mojego kangurka. To moje pierwsze próby nauki wiązania..niedawno zakupiłam pierwszą tkaną (wcześniej nosiłam synka w pouchu) i pocę się teraz żeby cosik z tego motania nam wyszło ;P Zaczęłam od kangurka, bo podobno najlepszy dla maluszków (Piotruś ma 2,5 miesiąca). Wklejam zdjęcia z jednej z pierwszych prób (dopiero zaczęliśmy naukę), dodam że były robione już jakiś czas po wyjściu z domu i jak widać chusta nam się troszkę już 'poluzowała'. Proszę o rady, bo uczę się całkiem sama z instrukcji i filmików ale nie zamierzam się poddać!
    http://lh3.ggpht.com/_3zl0wWCbxn0/TE...512/pepek1.jpg
    http://lh6.ggpht.com/_3zl0wWCbxn0/TE...2/_IGP5151.jpg
    Ostatnio edytowane przez nasteria ; 19-07-2010 o 22:39

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Co do kangurka to się nie wypowiem ale myślę, że kieszonka na początek łatwiejsza - ja od początku nosiłam tylko w kieszonce. Zaczęłam zanim synek skończył miesiąc.

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

no też myślałam o kieszonce ale zaczęłam się już uczyć kangurka to dobrze by go było poskromić a co z tym moim kangurkiem jest aż tak źle??

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Spróbowałam właśnie tej kieszonki, zawiązałam po raz pierwszy. Faktycznie szybciej mi poszlo i latwiej sie dociaga. podsyłam fotkę do oceny

">

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

Nie rezygnuj z kangurka, bo po 1) to "najchłodniejsze" wiązanie ( tylko jedna warstwa materiału), po 2) najlepsze dla maluszka ze względu na pozycję nóżek a co za tym idzie całego kręgosłupa
    Co do fotek to bardzo ładnie zawiązany tylko może pupka za mało wpadnięta troszkę, i nóżki ciut za szeroko, spróbuj kolanka troszkę pociągnąć do góry wkładając pod nie małe palce, kolanka poójdą nieco wyżej a pupka ładnie wpadnie, nie ma potrzeby brania ich na boki, u takiego maluszka są one nieznacznie odwiedzione.
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Nie chciałam się wypowiadać na temat jakości wiązania bo żaden ze mnie znawca. Kangurka wiązałam raz w życiu i stwierdziłam, że jest dla mnie niewygodny (przeszkadzał mi rozłożony materiał na ramionach) i jak dla mnie to trudne wiązanie na początek. Poza tym do kangurka standardowa chusta jest za długa. Jak dla mnie kieszonka jest the best - jak zimno można rozłożyć poły, jak gorąco zwinąć i też jest jedna warstwa na dziecku (no na rodzicu niestety bardziej grzeje). Starsze dziecko (siedzące) może mieć rączki na wierzchu i wtedy też jest chłodniej.

Uprawnienia umieszczania postów