Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: A na Wyspach to noszą?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie A na Wyspach to noszą?

Czy to tylko jak mam takiego pecha - 12 dni w Anglii - Slough, Londyn, Oxford - i żadnej chusty Trochę wisiadeł, jedno (chyba, bo z daleka widziałam) nosidło.
    Za to Murzynki z wózkami się do mnie uśmiechały. I w ogóle miałam wrażenie, że wzbudzam sensację, ale pewności nie mam, może na przykład przechodnie komentowali, że mam krzywy nos albo przystojnego męża, ciężko zrozumieć, zwłaszcza, ze w Slough miałam wrażenie, że Anglicy to mniejszość, a pakistańskiego nie znam
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

..
    Ostatnio edytowane przez ewadbr ; 18-10-2010 o 21:13 Powód: ..

Chustonówka
    Miejscowość
    Reading, England

Domyślnie

Ja mieszkam w Reading i pare razy nosilam, ale nikogo nie widzialam z chusta. Czesciej zwykle nosidla, rownie czesto dzieci noszone na brzuchu przodem. Co do sensacji to wszyscy sie do mnie usmiechali jak mi mala glowka spod plaszcza wystawala.

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Sąsiednia wyspa,mało widzę chust, w niedzielę w Dun laoghaire widziałam jedną, wisiadła czesto, przodem do świata często
    Mt kiedyś tam też jedno ale noszące są bo na spotkaniu byłam to wiem i forum chustowe też jest

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Joania Zobacz posta
    Sąsiednia wyspa,mało widzę chust, w niedzielę w Dun laoghaire widziałam jedną, wisiadła czesto, przodem do świata często
    Mt kiedyś tam też jedno ale noszące są bo na spotkaniu byłam to wiem i forum chustowe też jest
    W Dun laoghaire to może fale zielone didymosa?

No na wyspach noszą nosza,ja znam bardzo dużo dziewczyn
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

No to ja miałam pecha, bo nie widziałam żadnej chusty, na lotnisku tez, a to wymarzone miejsce, nie trzeba się z wózkiem tarabanić.
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Chustonówka
    Miejscowość
    Reading, England

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwka Zobacz posta
    No to ja miałam pecha, bo nie widziałam żadnej chusty, na lotnisku tez, a to wymarzone miejsce, nie trzeba się z wózkiem tarabanić.
    No wlasnie i nie trzeba dziecia kilometry na reku niesc. Ja niedlugo lece z mt na Stansted.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sealpup Zobacz posta
    No wlasnie i nie trzeba dziecia kilometry na reku niesc. Ja niedlugo lece z mt na Stansted.
    Tam właśnie byłam

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

W Szkocji, a konkretnie w Glasgow wisiadełka z dzieciem odwróconym do świata królują.

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lotna Zobacz posta

No na wyspach noszą nosza,ja znam bardzo dużo dziewczyn
    A ja oprocz kilku elastykow spotykam glownie wisiadla i dumnych rodzicow pokazujacych maluszkom swiat kiedys zaczepila mnie azjatka jak szlam z Zosia w manduce. Bardzo sie jej spodobalo
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

w Londynie tez wisiadelka kroluje, ale - czasem, sie uda chuste zobaczyc... kolkowa sie zdarza, z wiazanek najczesciej elastyki widuje (wiazanke nie na kims znajomym widzialam moze ze trzy - cztery razy - pomijam London Sling Show dwa lata temu, rzecz jasna ). czasem ergo albo inniejszy ergonimik gdzies przemknie. ale powiedziec, ze to kropla w morzu byloby chyba przesada - to jakis taki drobny odprysk kropelki jest, niestety...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

Dzisiaj siedząc w pracy dojrzałam kogoś niosącego dziecko w jakimś ergo.
    Lotna to nie było nic zielonego , zdecydowanie czerwone.

Chustonówka
    Miejscowość
    Reading, England

Domyślnie

Wpadam z update'm. Wczoraj na skrzyzowaniu tuz obok mojego domku widzialam brytyjke z czyms jak mei tai, ale z tylu mialo zszyte dwa pasy na krzyz. Nie wiem co to bylo, bo sie nie znam, ale poza tym wygladalo bardzo szmatowato. No i miala podwojny wozek z jednym dzieckiem w srodku, dwojka biegala wokol niej, a czwarte, najmniejsze zamotane. Fajnie.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

hm, ja zazwyczaj widuje same wisiadla, najczesciej przodem do swiata dziecko wisi
    Z wiazanek elastyki, calkiem sporo jest, ale niestety, czesto przodem do swiata dziecki sa...
    NIgeryjki w swoich chustach z maluszkami na plecach tez widuje, ale ostatnio co raz rzadziej, a szkoda...
    No i okazyjnie trafi sie jakis ergo albo pouch czy kolkowa.
    No i Natale w chuscie widzialam z Frankiem na plecach
    I ostatnio prawie zeszlam z radosci, bo widzialam dwie mamy w wiazanych: jedna w pieknym czerwonym didku w liscie, a druga tez w didku, ale nie pamietam teraz nazwy
    I sie wybieram na spotkanie mam noszacych, wiec pewnie wiecej chust, mt i ergo zobacze Yes!
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Uprawnienia umieszczania postów