Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: I nadszedł dzień, w którym żadne wiązanie nie wychodziło...

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie I nadszedł dzień, w którym żadne wiązanie nie wychodziło...

Wczoraj.

Popadło, na dworzu zrobiło się przyjemnie, więc decyzja szybka - wychodzimy. Łapię chustę, wiążę plecak, nie idzie. Bartek się pręży, prostuje, materiał się wysuwa. Zaczyna mi się robić gorąco, poprawiam. Nie idzie. Zmieniam chustę - sytuacja się powtarza. Robimy się spoceni, wkurzeni, zdejmuję dziecię z pleców, myślę, spróbuję za chwilę. Atmosfery nie poprawia biegająca i krzycząca "dada, dada" Emila. Ochłonęłam, biorę materiał w ręce i... NIE IDZIE! Dostałam szału, myślałam, że się poryczę z tej wściekłości Mało brakowało, a byśmy nigdzie nie wyszli, a wózek został na wsi W końcu udało mi się zawiązać coś, co plecak tylko przypominało, bo dwa razy na dworzu poprawiałam...

A wieczorem zawiązałam 2X do usypiania i też nie wyszedł
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

tez tak czasem mam, wowczas odkładam mała, robie kilka glebokich wdechów licze do 10-ciu i próbuje znowu. Im bardziej sie wkurzam tym gorzej wychodzi
    Ale pomysl, ze taki dzien masz juz za soba, a nie moze sie on czesto zdarzać
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Winoroslinka Zobacz posta
    Ale pomysl, ze taki dzien masz juz za soba, a nie moze sie on czesto zdarzać
    Oby, bo poziom irytacji wzrósł u mnie w skali od 1-10, gdzieś na 15. Się boję o swoje ciśnienie
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chusteryczka

Domyślnie

Taaaak, wzdech. Tak jak występuje w przyrodzie zjawisko bad hair day, kiedy to NIE DA SIĘ zrobić nic porządnego z włosami (i wtedy zwykle spotykamy na ulicy osobę, której za nic w świecie nie chcielibyśmy się pokazać w kiepskiej fryzurze), tak odkąd się motamy, wiem, że istnieje także bad wrap day...

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amparo Zobacz posta
    Taaaak, wzdech. Tak jak występuje w przyrodzie zjawisko bad hair day, kiedy to NIE DA SIĘ zrobić nic porządnego z włosami (i wtedy zwykle spotykamy na ulicy osobę, której za nic w świecie nie chcielibyśmy się pokazać w kiepskiej fryzurze), tak odkąd się motamy, wiem, że istnieje także bad wrap day...

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

oj bywało tak, bywało - tzn. na koniec w coś zawsze uda mi się zawiązać, ale muszę na spacerze poprawiać, albo modlę się w duchu, żeby nikt mnie nie widział co się na chustowaniu zna
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dzisiaj miałam tak samo.
    Mąż czeka z synkiem a ja motam w 2x Hanię. Pręży, wygina się, wiązanie nie wychodzi.
    Próbuję kieszonkę a ta ręce mi wyciąga z chusty. Jakoś poszło.
    Na placu zabaw śmigała po trawce. W drodze powrotnej 2x. Ufff - wyszło
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Uprawnienia umieszczania postów