Zosia też tak miewa, czasem nawet na ałej długosci przedziałkaMąka ziemniaczana działa cuda
![]()
Zosia też tak miewa, czasem nawet na ałej długosci przedziałkaMąka ziemniaczana działa cuda
![]()
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
szczerze, to przy jednorazowkach nie znałam odparzeń, przy wielo niestety często :/
dziewczyny czy to nie jest tak że przy wielo jak już ubieramy w kieszonke czy aio to zdaje się nam że tak jak w pampku??
moim zdaniem i z obserwacji odparzenia są gdy za długo trzymamy ich w wielo i u każdego dziecka odpowiednio długo to indywidualna sprawa
ale to takie moje teorie
julka gdyby od wielo to nie w tym miejscu
stawiam na upały, a jak to była pieluszka? bo ja podczas tego żaru to tylko formowanki bez polarku używam, zwykłe bawełniane, flanelowe lub frotki i bardzo cieniutkie.
P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów
moja tez ma teraz straszne odparzeniaaz bąble jej sie porobiły. od tygodnia sudocrem i tetra z wełniakiem lub goła pupa. nadal bez poprawy:/ tez jestem zła i zastanawiam sie czy to od wielo czy od upałów. odparzenia na całych wargach sromowych i pupa w kroku
lekarka na mnie najezdza że to od wielo i od wełny szczególnie
zwątpiłam
mojej tez sie wlasnie w te upały odparzyło i to właśnie na całej długości przedziałka, smaruje sudokremem i czekam na poprawe
Moja Basia tylko raz miala problem z odparzona pupa, tez latem, tak gdzies okolo szesciu miesiecy. Wtedy zamiast pampkow zakladalam jej przez jakis czas tetre. Pieluszki zmienialam natychmiast po sikaniu i za kazdym razem pupa byla bardziej zaczerwieniona mimo, ze kontakt z moczem byl bardzo krotki. Potem zaczelam uzywac Huggies i wszystko wrocilo do normy. Nastepnego lata chodzila po domu w majtkach z tetra i bylo OK.
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
moja dostała odpazen jak była na flipie i wkładkach zawsze sucho mikrofibrowych - nie było jeszcze takich mocnych upałów
teraz lecze ją na tetrze i wełnie, poprawe widać ale do całkowitego zagojenia to jeszcze troche
intuicja mi podpowiada że polar w upał to nie bardzo. zresztą sama spróbowałam- założyłam sobie podpaske z mikropolaremchoc ten mikropolar milutki to chwile w upale i MASAKRA
u nas przez te upały zaczynały się odparzenia - mała non stop na cycku, wysikiwała hektolitry, a ja nie nadążałam ze zmianą pieluch
pomogła... mąka ziemniaczana - dupeczka jak marzeniecała reszta zresztą też
Kasia
mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe
Jaś praktycznie zawsze ma między pupą a tetrą (czy innym wkładem) papierek lub polarową wkładkę.
A tak w ogóle to tetra mi się nie podoba - najgorzej się spierają kupska, źle się spłukują, zostają plamy, nie chce mi się składać, szorstka jest i jak ja zakładam, to kupa zawsze wyleci na otulacz. Problem w tym, ze tetry mamy z 50szt.a poza tym mąż jest jej wielbicielem, jak on założy, to nic nie wypływa. No i do tetry jakiś otulacz muszę zakładać.
No nic, jak zgromadze większą ilość formowanek (kilka już uszyłam), to tetra tylko mężowa będzie.