Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: Odparzona pupa - zdenerwowałam się na wielo :(

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Zosia też tak miewa, czasem nawet na ałej długosci przedziałka Mąka ziemniaczana działa cuda
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Sudocrem działa szybciutko, gdyby Jaś miał odparzenia od pieluchy, to bylyby one winym miejscu, tak więc to napewno kwestia upałów i pocenia się.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

szczerze, to przy jednorazowkach nie znałam odparzeń, przy wielo niestety często :/

Guest
    Guest

Domyślnie

dziewczyny czy to nie jest tak że przy wielo jak już ubieramy w kieszonke czy aio to zdaje się nam że tak jak w pampku??
    moim zdaniem i z obserwacji odparzenia są gdy za długo trzymamy ich w wielo i u każdego dziecka odpowiednio długo to indywidualna sprawa
    ale to takie moje teorie
    julka gdyby od wielo to nie w tym miejscu

Chustomanka Awatar andzia_1978
    Miejscowość
    pomiędzy wawą a wołominem

Domyślnie

stawiam na upały, a jak to była pieluszka? bo ja podczas tego żaru to tylko formowanki bez polarku używam, zwykłe bawełniane, flanelowe lub frotki i bardzo cieniutkie.
    P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
    jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moja tez ma teraz straszne odparzenia az bąble jej sie porobiły. od tygodnia sudocrem i tetra z wełniakiem lub goła pupa. nadal bez poprawy:/ tez jestem zła i zastanawiam sie czy to od wielo czy od upałów. odparzenia na całych wargach sromowych i pupa w kroku
    lekarka na mnie najezdza że to od wielo i od wełny szczególnie
    zwątpiłam

Chustonoszka Awatar cardo

Domyślnie

mojej tez sie wlasnie w te upały odparzyło i to właśnie na całej długości przedziałka, smaruje sudokremem i czekam na poprawe

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Moja Basia tylko raz miala problem z odparzona pupa, tez latem, tak gdzies okolo szesciu miesiecy. Wtedy zamiast pampkow zakladalam jej przez jakis czas tetre. Pieluszki zmienialam natychmiast po sikaniu i za kazdym razem pupa byla bardziej zaczerwieniona mimo, ze kontakt z moczem byl bardzo krotki. Potem zaczelam uzywac Huggies i wszystko wrocilo do normy. Nastepnego lata chodzila po domu w majtkach z tetra i bylo OK.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    szczerze, to przy jednorazowkach nie znałam odparzeń, przy wielo niestety często :/
    Hm, a wszędzie czytałam, że ratunkiem dla odparzonej pupy są właśnie wielorazówki. Okazuje się, że nie zawsze?

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

słyszałam od doświadczonej mamy od wielo, że niektóre dzieci są wrażliwe na mokrą tetrę i stąd mają odparzenia - próbowałaś wkładać cienki polarek? żeby izolować mokro od pupci?

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moja dostała odpazen jak była na flipie i wkładkach zawsze sucho mikrofibrowych - nie było jeszcze takich mocnych upałów
    teraz lecze ją na tetrze i wełnie, poprawe widać ale do całkowitego zagojenia to jeszcze troche
    intuicja mi podpowiada że polar w upał to nie bardzo. zresztą sama spróbowałam- założyłam sobie podpaske z mikropolarem choc ten mikropolar milutki to chwile w upale i MASAKRA

Chustomanka Awatar Marsjanka
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

u nas przez te upały zaczynały się odparzenia - mała non stop na cycku, wysikiwała hektolitry, a ja nie nadążałam ze zmianą pieluch

pomogła... mąka ziemniaczana - dupeczka jak marzenie cała reszta zresztą też
    Kasia
    mama samych córek: Marianny (29.08.1999), Michaliny (03.06.2006), Matyldy (01.04.2010), Melanii (22.07.2014)
    www.wielorazowo.pl - pieluszki wielorazowe

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

mój ma tak samo, w pampkach tak nie miał....

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jaś praktycznie zawsze ma między pupą a tetrą (czy innym wkładem) papierek lub polarową wkładkę.
    A tak w ogóle to tetra mi się nie podoba - najgorzej się spierają kupska, źle się spłukują, zostają plamy, nie chce mi się składać, szorstka jest i jak ja zakładam, to kupa zawsze wyleci na otulacz. Problem w tym, ze tetry mamy z 50szt.a poza tym mąż jest jej wielbicielem, jak on założy, to nic nie wypływa. No i do tetry jakiś otulacz muszę zakładać.
    No nic, jak zgromadze większą ilość formowanek (kilka już uszyłam ), to tetra tylko mężowa będzie.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzia_30 Zobacz posta
    Sudocrem działa szybciutko, gdyby Jaś miał odparzenia od pieluchy, to bylyby one winym miejscu, tak więc to napewno kwestia upałów i pocenia się.
    Dobra, to powiedzcie matce pierwszego dziecka, jak wyglądają odparzenia od pieluchy.

Uprawnienia umieszczania postów