ja stawiam na upały. Może natłuść kremem? Trzymam kciuki,aby szybciutko się zagoiło.
ja stawiam na upały. Może natłuść kremem? Trzymam kciuki,aby szybciutko się zagoiło.
Zosia też tak miewa, czasem nawet na ałej długosci przedziałkaMąka ziemniaczana działa cuda
![]()
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
szczerze, to przy jednorazowkach nie znałam odparzeń, przy wielo niestety często :/
dziewczyny czy to nie jest tak że przy wielo jak już ubieramy w kieszonke czy aio to zdaje się nam że tak jak w pampku??
moim zdaniem i z obserwacji odparzenia są gdy za długo trzymamy ich w wielo i u każdego dziecka odpowiednio długo to indywidualna sprawa
ale to takie moje teorie
julka gdyby od wielo to nie w tym miejscu
stawiam na upały, a jak to była pieluszka? bo ja podczas tego żaru to tylko formowanki bez polarku używam, zwykłe bawełniane, flanelowe lub frotki i bardzo cieniutkie.
P 1995, A 1997, B 2008, W 2015 i L 2017
jestem matką idealnej córki i równie idealnych czterech synów
moja tez ma teraz straszne odparzeniaaz bąble jej sie porobiły. od tygodnia sudocrem i tetra z wełniakiem lub goła pupa. nadal bez poprawy:/ tez jestem zła i zastanawiam sie czy to od wielo czy od upałów. odparzenia na całych wargach sromowych i pupa w kroku
lekarka na mnie najezdza że to od wielo i od wełny szczególnie
zwątpiłam
mojej tez sie wlasnie w te upały odparzyło i to właśnie na całej długości przedziałka, smaruje sudokremem i czekam na poprawe
moja dostała odpazen jak była na flipie i wkładkach zawsze sucho mikrofibrowych - nie było jeszcze takich mocnych upałów
teraz lecze ją na tetrze i wełnie, poprawe widać ale do całkowitego zagojenia to jeszcze troche
intuicja mi podpowiada że polar w upał to nie bardzo. zresztą sama spróbowałam- założyłam sobie podpaske z mikropolaremchoc ten mikropolar milutki to chwile w upale i MASAKRA
Jaś praktycznie zawsze ma między pupą a tetrą (czy innym wkładem) papierek lub polarową wkładkę.
A tak w ogóle to tetra mi się nie podoba - najgorzej się spierają kupska, źle się spłukują, zostają plamy, nie chce mi się składać, szorstka jest i jak ja zakładam, to kupa zawsze wyleci na otulacz. Problem w tym, ze tetry mamy z 50szt.a poza tym mąż jest jej wielbicielem, jak on założy, to nic nie wypływa. No i do tetry jakiś otulacz muszę zakładać.
No nic, jak zgromadze większą ilość formowanek (kilka już uszyłam), to tetra tylko mężowa będzie.