Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 34 z 34

Wątek: Odparzona pupa - zdenerwowałam się na wielo :(

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

mój ma tak samo, w pampkach tak nie miał....

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez endurka Zobacz posta
    mój ma tak samo, w pampkach tak nie miał....
    ale czy to nie jest tak że pampki nosiły Wasze dzieci gdy nie było upałów? a spróbował ktos pampka w upał nałożyć? ja spróbowałam na początku lata- ok 25 st, lekkie słońce. pupa czerwona i gorąca po ok 1,5 godz
    jak było chłodniej to we wszystkim pupa ładna była
    wiec to upały chyba - w polarze źle, w samej bawełnie źle jak jest kontakt z moczem, a w pampkach to juz wogóle masakra
    też miałam skojarzenie na początku że to od wielo ale to nie tak do końca... u nas teraz tetra i wełna jak musi coś mała mieć na pupie, a jak w domu i są warunki to z gołą pupą leży. no i nie wiem czy to dobrze ale krem ciągle ma na pupie zanim sie nie wygoją te odparzenia

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta
    ale czy to nie jest tak że pampki nosiły Wasze dzieci gdy nie było upałów? a spróbował ktos pampka w upał nałożyć?
    Tak, probowałam - w pampku lepiej było

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Mój Franek jest na wielo praktycznie od urodzenia. Pupę miał zaczerwienioną tylko kilka razy. Raz, jak coś zjadłam i co chwila miał brzydkie kleksy, a drugi raz, jak były upały (na szczęście u nas od kilku dni jest przyjemnie). Wtedy ubierałam z samą tetrę spiętą snapim i przebierałam po każdym siku i wszystko się ładnie goiło. Mnie się wydaje, że najważniejsze przy odparzeniach jest wietrzenie, niezależnie od rodzaju pieluch.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka Awatar Mamusiaanusia
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

...wietrzenie i raczej mąka zmieniaczana niż kremy i maście - przynajmniej u mnie...

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

Używałam tetry u starszej. W pampkach była wiecznie odparzona, pupa w bąbelkach, krostkach itp... W dodatku tetry z ceratka, albo tetry opatulonej flanelką- w upały. jak cos nam sie doparzyło(np.po dłuższym spacerze w upał)= kapiel w kartoflance i wietrzenia- góra dwa dni i było po sprawie.

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

My używamy wielo gdzieś od 3 tygodni i na początku było dobrze, nie mieliśmy żadnych odparzeń, ale niestety to się skończyło od tygodnia mamy odparzonego siusiaka i nie możemy sobie z tym skutecznie poradzić, jak jednego dnia jest już lepiej (po smarowaniu sudocremem i trzymaniu na tetrze albo całkiem bez niczego), to młody w nocy tak się zasika, że bambusowa noc ciężka i siusiak znowu zaczerwieniony On w nocy śpi jak dorosły i na jedzenie i ewentualną zmianę pieluchy budzi się dopiero po 7-8 godzinach. W pampkach też nam się zdarzały odparzenia, ale raczej takie 1-2 dniowe i na tyłku a nie na siusiaku. Dzisiaj sypiemy mąką ziemniaczaną, jak to nie pomoże, to się chyba na noc przerzucę na pampki z powrotem, bo mimo wszystkich zalet wielo nie chcę, żeby mały cierpiał...

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

rany, a u nas na odwrot!
    uzywamy szmat od dawna, a w zwiazku z wyjazdem na urlop musielismy sie przerzucic na jednorazowki, bo nie bylo jak prac. Jakas masakra. Po paru minutach skora zapocona doslownie, pojawily sie zaczerwienienia i mega potowki. na dokladke mala dostala jakichs problemow z brzuchem i byla kupa nawet 15 razy dziennie. Ekologiczne bambusowe sie skonczyly wiec kupilismy kilka sztuk pampersow (ha, nad morzem mozna je kupic na sztuki), bo innych nie bylo i to byl koszmar jakis, totalne odparzenie. jak wrocilismy do moich rodzicow to mimo sraczki wrocilismy do wielorazowek i stan tylka natychmiast sie poprawil. Powyzej 30 stopni sprawdzaly sie nam wylacznie formowanki bez jakiegokolwiek otulacza!! nawet welnianego No, ale wtedy nie wloczylismy sie po miescie tylko spedzalismy czas w domu i ogrodzie
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

aha, dodam tylko, ze jak jest upalnie to u mojej malej nie sprawdzaja sie wkladki sucha pielucha, kieszonki z polarem i wklady z mikrofibry, bo od razu pojawiaja sie zaczerwienienia i potowki, ale i tak jest lepiej niz po jedno, nawet ekologicznych.
    na odparzenie popampersowe pomogla nam maka ziemniaczana i bambusowe wielorazowki. Wietrzyc sie nie dalo za bardzo przez dwa dni, bo za czesto byla kupa
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

a my przerzuciliśmy się z kremów pupnych na puder/mąkę ziemniaczaną i jest super!

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

nasza przygode z wielo zaczelismy na poczatku zimy, po jakim tygodniu na pupie (lekko z boku) pojawily sie czerwone plamy. na poczatku myslalam, ze moze za ciasno zapielam pieluche, albo metka lub rzep podrapaly pupe w tym miejscu. lekarka stwierdzila, ze to odparzenie. teraz prawie po kazdej zmianie pieluchy przemywam pupe, zeby zmyc resztki moczu. od tamtej pory nic podobnego nam sie nie przytrafilo
    ---------------------------------
    Olek _2007 i Emilka_2009

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moja Majcia w te upały odparzyla sie nawet... pod pachami. więc stwierdziłam że żadna pielucha, czy to wielo czy jedno- razówka całkowiecie nie załatwi problemu w taki upał. często myc i wietrzyć, a jak jest możliwość to kłasc bez pieluchy
    a na odparzenia pomógł krem pięciornikowy ziaji - to to samo co tormentiol tylko że bez kwasu bornego, o którym tak dużo sie mówi

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul-kaa Zobacz posta
    Tak, probowałam - w pampku lepiej było
    Mam podobne obserwacje. Na upały wielo są super pod warunkiem, że się systematycznie je zmienia. Ponieważ ja w nocy nie mam siły co 1,5 godz przebierać pieluchy, na noc pakujemy się w jednorazówkę.

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

My dziś na noc też założyliśmy pampka i jest sporo lepiej Zaczerwienienie prawie zniknęło, ale za to zapach pampka, to jakaś masakra śmierdzi jakby się tam pół apteki zapakowało, chyba się już odzwyczaiłam od tego przez te 3 tygodnie na wielo

Uprawnienia umieszczania postów