Ewa, mama Zuzanki 17.05.2008 i Gutka 09.01.2012 Certyfikowana doradczyni noszenia Die Trageschule®
Szkoła Noszenia Przywiązanie (warsztaty chustowe, konsultacje, wykłady o chustach i pieluszkach)
SKLEP z chustami tkanymi, nosidłami i pieluszkami wielorazowymi, wypożyczalnia chust i nosideł we Wrocławiu
Klub Kangura we Wrocławiu
No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum![]()
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"
ja na Gagę trafiłam pierwszy raz i bardzo mnie urzekłaod różowych okładek dla mam z milionem sposobów jak schudnąć po ciąży i jak znależć 1000 niepokojących objawów u swojego malucha robi mi się już mdło
chusta odrazu rzuciła mi się w oczy, jakość wiązań też, ale uznałam, że ważne, że w ogóle
z całej dyskusji o tym najbardziej mi się podoba stanowisko kammik
![]()
![]()
Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/
Hmm, a skąd pewność, że tej Pani tu jeszcze nie ma??
w moim odczuciu, to jednak o krok za daleko... to jakby otyłej osobie niosącej kawałek czekoladowego tortu z cukierni wręczyć ulotkę do fitness klubu, w którym tak super nam się ćwiczy i dzięki któremu jesteśmy szcześliwe i w dobrej formie...
Jak ktoś nie szuka, nie pyta nas o zdanie, jest szczęśliwy i nie ma potrzeby się fitnessować, to nie zbawiajmy go na siłę, nie wkraczajmy w jego prywatność.
Sama miałam chwile słabości i etap orędowniczki "jedynej właściwej drogi", ale dostałam po łapach i odrobiłam swoją lekcję. Teraz przyświeca mi fraza: Żyj i daj żyć innym. Peace (not war).
Ewa, mama Zuzanki 17.05.2008 i Gutka 09.01.2012 Certyfikowana doradczyni noszenia Die Trageschule®
Szkoła Noszenia Przywiązanie (warsztaty chustowe, konsultacje, wykłady o chustach i pieluszkach)
SKLEP z chustami tkanymi, nosidłami i pieluszkami wielorazowymi, wypożyczalnia chust i nosideł we Wrocławiu
Podpisuję się pod tym co napisała EfuniaNie nawracajmy innych na siłe!!
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Otyła osoba szkodzi wyłącznie sobie, ze zwisem w chuście jest nieco inaczej. Nie uważam, żebym delikatnym zwróceniem uwagi na to, że nie wszystko jest z wiązaniem w porządku wkraczała na siłę w czyjąś prywatność, zwłaszcza jeśli ktoś te zdjęcia publikuje w ogólnodostępnej prasie. Jak widzę kogoś z liściem na głowie, to też mu o tym mówię
Co jest o krok za daleko? Link do działu "Chustowiązanie", który podałam w mailu?
"A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
Ja też się zgadzam z Efunią. Nawracanie na siłę bardzo często skutkuje zniechęceniem i zamknięciem. Póki nie ma ze strony rodziców prośby o pomoc przy wiązaniu, pytania o poprawność, nie naszą sprawą jest poprawianie. Ja też przechodziłam przez fazę nawracania świata. I chyba nigdy nie zakończyło się to owym nawróceniem.
Ania-mama Franka (2006)oraz Niny i Heleny (2010)
Certyfikowana doradczyni Die Trageschule®Dresden
Szkoła Noszenia Przywiązanie
SKLEP z chustami, nosidłami ergonomicznymi, pieluszkami wielorazowymi, akcesoriami dla niemowląt
Ja Was nie rozumiem, kompletnie. Były w piśmie zdjęcia z kiepskim wiązaniem. Napisałam Pani, jak mniej wiecej powinno to wyglądać, podałam parę linków do instrukcji, link do pomocowego działu forum, a Wy się zachowujecie jakbym co najmniej wdarła jej się o północy do domu i przeprowadzała egzamin z wiązania.
"To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
(Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)