Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Chusta w czasopiśmie GAGA :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Efunia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    a to polska gazeta czy przedruk? moze im google tłumacza
    polski magazyn dzieciowo-lifestyle'owy, jakich za zachodnią granicą pełno... u nas prekursorski, więc miejmy litość

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Efunia Zobacz posta
    polski magazyn dzieciowo-lifestyle'owy, jakich za zachodnią granicą pełno... u nas prekursorski, więc miejmy litość
    Mogłabyś wymienić jakieś tytuły zagraniczne? Bardzo lubię gagę, jest to praktycznie jedyny magazyn, który czytam, ale rzadko wychodzi a poczytałabym sobie coś w podobnym stylu

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

ja na Gagę trafiłam pierwszy raz i bardzo mnie urzekła od różowych okładek dla mam z milionem sposobów jak schudnąć po ciąży i jak znależć 1000 niepokojących objawów u swojego malucha robi mi się już mdło chusta odrazu rzuciła mi się w oczy, jakość wiązań też, ale uznałam, że ważne, że w ogóle z całej dyskusji o tym najbardziej mi się podoba stanowisko kammik
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar Efunia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum
    Hmm, a skąd pewność, że tej Pani tu jeszcze nie ma??

w moim odczuciu, to jednak o krok za daleko... to jakby otyłej osobie niosącej kawałek czekoladowego tortu z cukierni wręczyć ulotkę do fitness klubu, w którym tak super nam się ćwiczy i dzięki któremu jesteśmy szcześliwe i w dobrej formie...
    Jak ktoś nie szuka, nie pyta nas o zdanie, jest szczęśliwy i nie ma potrzeby się fitnessować, to nie zbawiajmy go na siłę, nie wkraczajmy w jego prywatność.
    Sama miałam chwile słabości i etap orędowniczki "jedynej właściwej drogi", ale dostałam po łapach i odrobiłam swoją lekcję. Teraz przyświeca mi fraza: Żyj i daj żyć innym. Peace (not war).

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Podpisuję się pod tym co napisała Efunia Nie nawracajmy innych na siłe!!
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Otyła osoba szkodzi wyłącznie sobie, ze zwisem w chuście jest nieco inaczej. Nie uważam, żebym delikatnym zwróceniem uwagi na to, że nie wszystko jest z wiązaniem w porządku wkraczała na siłę w czyjąś prywatność, zwłaszcza jeśli ktoś te zdjęcia publikuje w ogólnodostępnej prasie. Jak widzę kogoś z liściem na głowie, to też mu o tym mówię

Co jest o krok za daleko? Link do działu "Chustowiązanie", który podałam w mailu?
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."

Chustofanka Awatar forgetit
    Miejscowość
    Wroclove

Domyślnie

Ja też się zgadzam z Efunią. Nawracanie na siłę bardzo często skutkuje zniechęceniem i zamknięciem. Póki nie ma ze strony rodziców prośby o pomoc przy wiązaniu, pytania o poprawność, nie naszą sprawą jest poprawianie. Ja też przechodziłam przez fazę nawracania świata. I chyba nigdy nie zakończyło się to owym nawróceniem.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja Was nie rozumiem, kompletnie. Były w piśmie zdjęcia z kiepskim wiązaniem. Napisałam Pani, jak mniej wiecej powinno to wyglądać, podałam parę linków do instrukcji, link do pomocowego działu forum, a Wy się zachowujecie jakbym co najmniej wdarła jej się o północy do domu i przeprowadzała egzamin z wiązania.

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Otyła osoba szkodzi wyłącznie sobie
    Do czasu, aż skutki otyłości nie położą jej do szpitalnego łoża, gdzie za nasze podatki będzie leczona już nie tylko na otyłość ale i na jej następstwa.

Cytat Zamieszczone przez marza Zobacz posta
    Podpisuję się pod tym co napisała Efunia Nie nawracajmy innych na siłe!!
    Jestem tego samego zdania.
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Uprawnienia umieszczania postów