Pokaż wyniki od 1 do 20 z 67

Wątek: Chusta w czasopiśmie GAGA :)

Mieszany widok

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Efunia Zobacz posta
    jakoś błędów nie wyhaczam
    Z ostatniego numeru kilka (pisałam maila do redakcji, stąd rozpiska )

- strona 15, opis niemowlęcego body: "Zaprojketowane w polsce" "ze stu procentowej baeny" (powinno być: stuprocentowej)
    - strona 32, pod koniec, "Nie możliwe" (niemożliwe!)
    - strona 83, recenzja książki "Król i morze": "Choadresowana do tych dzieci" (choć!)

Zgadzam się, że jest to absolutnie wyjątkowe pismo na polskim rynku, wreszcie coś dzieciowego, czego nie odkłada się po przekartkowaniu. Tym bardziej szkoda, że takie babole się trafiają.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta

- strona 15, opis niemowlęcego body: "Zaprojketowane w polsce" "ze stu procentowej baeny" (powinno być: stuprocentowej)
    - strona 32, pod koniec, "Nie możliwe" (niemożliwe!)
    - strona 83, recenzja książki "Król i morze": "Choadresowana do tych dzieci" (choć!)

Zgadzam się, że jest to absolutnie wyjątkowe pismo na polskim rynku, wreszcie coś dzieciowego, czego nie odkłada się po przekartkowaniu. Tym bardziej szkoda, że takie babole się trafiają.
    ja też nie mogę zdzierżyć błędów, zawsze mam poczucie, że ktoś mnie nie traktuje poważnie, że nie sprawdził...

Chustonoszka Awatar Efunia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Eh, te błędy faktycznie wołają o pomstę do nieba
    A jaka była reakcja redakcji?? odpisali coś?

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jasnie Pani :) Zobacz posta
    a to polska gazeta czy przedruk? moze im google tłumacza
    polski magazyn dzieciowo-lifestyle'owy, jakich za zachodnią granicą pełno... u nas prekursorski, więc miejmy litość

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

polski magazyn dzieciowo-lifestyle'owy, jakich za zachodnią granicą pełno... u nas prekursorski, więc miejmy litość
    Mogłabyś wymienić jakieś tytuły zagraniczne? Bardzo lubię gagę, jest to praktycznie jedyny magazyn, który czytam, ale rzadko wychodzi a poczytałabym sobie coś w podobnym stylu

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

ja na Gagę trafiłam pierwszy raz i bardzo mnie urzekła od różowych okładek dla mam z milionem sposobów jak schudnąć po ciąży i jak znależć 1000 niepokojących objawów u swojego malucha robi mi się już mdło chusta odrazu rzuciła mi się w oczy, jakość wiązań też, ale uznałam, że ważne, że w ogóle z całej dyskusji o tym najbardziej mi się podoba stanowisko kammik
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum
    Hmm, a skąd pewność, że tej Pani tu jeszcze nie ma??

w moim odczuciu, to jednak o krok za daleko... to jakby otyłej osobie niosącej kawałek czekoladowego tortu z cukierni wręczyć ulotkę do fitness klubu, w którym tak super nam się ćwiczy i dzięki któremu jesteśmy szcześliwe i w dobrej formie...
    Jak ktoś nie szuka, nie pyta nas o zdanie, jest szczęśliwy i nie ma potrzeby się fitnessować, to nie zbawiajmy go na siłę, nie wkraczajmy w jego prywatność.
    Sama miałam chwile słabości i etap orędowniczki "jedynej właściwej drogi", ale dostałam po łapach i odrobiłam swoją lekcję. Teraz przyświeca mi fraza: Żyj i daj żyć innym. Peace (not war).

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

A jaka była reakcja redakcji?? odpisali coś?
    Tak, Ziomecka odpisała, bardzo miło, tłumacząc to nawałem pracy korektora, który jest u nich "po godzinach".

Chustonoszka Awatar Kredk@

Domyślnie

Normalnie ciągle mam nieodparte wrażenie na tym forum podziału świata na my i oni. Z czego my jesteśmy wspaniali, wszechwiedzący, doświadczeni, ekologiczni, tylko my znamy tajemnicę tego świata i jedynie słuszne sposoby wychowywania i kochania dzieci. Niedługo będę się stresować wyjść w chuście na ulicę, czy mnie tu jedna z drugą nie obsmarują, że mam supełek krzywo, albo coś tam niedociągnięte jak trzeba... nie zawsze jest czas się zamotać porządnie, podociągać, poukładać przed lustrem, włożyć odpowiednią biżuterię, dobrać ciuchy do chusty itp. No niektórzy po prostu używają chusty, a nie ją głaszczą i wiążą z pietyzmem. Poza tym nie każdy ma okazję uczyć się od mistrzów i ćwiczyć na warsztatach, itp. No trochę więcej tolerancji. O. to takie moje przemyślenia...

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kredk@ Zobacz posta
    Normalnie ciągle mam nieodparte wrażenie na tym forum podziału świata na my i oni. Z czego my jesteśmy wspaniali, wszechwiedzący, doświadczeni, ekologiczni, tylko my znamy tajemnicę tego świata i jedynie słuszne sposoby wychowywania i kochania dzieci. Niedługo będę się stresować wyjść w chuście na ulicę, czy mnie tu jedna z drugą nie obsmarują, że mam supełek krzywo, albo coś tam niedociągnięte jak trzeba... nie zawsze jest czas się zamotać porządnie, podociągać, poukładać przed lustrem, włożyć odpowiednią biżuterię, dobrać ciuchy do chusty itp. No niektórzy po prostu używają chusty, a nie ją głaszczą i wiążą z pietyzmem. Poza tym nie każdy ma okazję uczyć się od mistrzów i ćwiczyć na warsztatach, itp. No trochę więcej tolerancji. O. to takie moje przemyślenia...
    Ej, to nie tak wg mnie jeżeli ktoś zdecydował się i używa chustę niech robi to prawidłowo a nie dzieciak wisi jak w wisiadle ostatnio widziałam pod swoim blokiem tak zamotanego tatę, że nawet mój mąz się za głowę złapał.
    Często mi się zdarza, że zawiążę byle jak, zwłaszcza do noszenia po domu, przy usypianiu ale to o czym zawsze pamiętam to nóżki na żabkę a niestety najczęstszyy błąd jaki popełniają rodzice przy wiązaniu to, że tej żabki nie ma więc przy czymś takim to czy tak zawiązana chusta czy wisiadło to prawie to samo
    Ostatnio edytowane przez nemhain ; 19-07-2010 o 09:24

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

mnie tata wynosił po Libanie, Bejrucie i innych miejscach w plecaku ze stelażem przerobionym na nosidło ( miałam wtedy mniej niż rok) i żyję a zboczenie zawodowe wyciszam, bo inaczej nawet instrukcje i foldery reklamowe większości producentów by mnie raziły czasem każdy z nas źle zawiąże i tragedii z tego nie ma. Owszem gdyby tak nosić no stop to mogłoby się coś stać..mogłoby nie musiałoby.. Warto nosić poprawnie ale po co od razu krytykować .. może po prostu tak im się zdjęcie zrobiło?? kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem jak mówią... popatrzcie na swoje pierwsze wiązania, na swoje próby noszenia.. każdy ma na koncie coś śmiesznego, dziwnego, niezdrowego..

ad rem - zawsze jestem pełna podziwu dla rodziców którzy na takie wyjazdy biorą dzieci - a sama mimo, że byłam takim dzieckiem jeżdzącym ( moi rodzice do mojego 2 roku życia spędzali połowę roku w rejsach i podróżach) nie wyjechałam z dziećmi do roku nigdzie dalej niż na Mazury
    Ostatnio edytowane przez Kanga ; 19-07-2010 o 09:46

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

też chciałam napisać, że widziałam chusty w Gadze i też zauważyłam, że jakość wiązań pozostawia wiele do życzenia, ale... zamiast wieszać psy na tych biednych ludziach tu na forum, to może napisać do redakcji Gagi z propozycją pomocy w poprawnym wiązaniu? To na pewno byłoby bardziej konstruktywne rozwiązanie.

Uprawnienia umieszczania postów