Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 67

Wątek: Chusta w czasopiśmie GAGA :)

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Żeby było wiadomo o czym mówimy:

I nie jest tak, że to pierwsze wiązania, w tekście co chwilę peany na temat chusty, używanej wcześniej. Super, ale w zderzeniu ze zdjeciami czyta się to jak pochwałę wisiadła.

Znalazłam panią: http://nk.pl/profile/2884098 Może lepiej bezpośrednio do niej napisać, niż via redakcja?
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Jaka to chusta jest w ogóle?

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Pojecia nie mam, może Mandarynka Bebelulu?
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

tak myślałam, że są z Warszawy, jakby byli z P-nia, to CHYBA bym napisała

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Nie sądzę, zeby porównanie kiepsko zawiązanej chusty do niezapięcia pasów w fotelików było trafne. pierwsze grozi dyskomfortem dziecka (jesli jednorazowe) ewentualnie wadą postawy, drugie śmiercią.

Nie powiedziałąbym też że lepiej nie nosić niż nosić źle, bo co byście wolały-szczęśliwe dzieciństwo w ramionach rodziców i proste plecy czy dzieciństwo bez bliskości i plecy krzywe. Ja osobiście wolę krzywe plecy. Tym bardziej, że nawet wisiadło takiego końca wcale nie gwarantuje, jedynie naraża na taką ewentualność. Pamiętajmy, ze bliskość to bliskość i jest najważniejsza, a sposób w jaki się tę bliskość daje, to wybór rodzica. Czasem zdrowszy czasem mniej, ale wybór rodzica. Poza tym nie sądzę, żeby Ci Państwo z premedytacją chcieli dziecku krzywdę zrobić. CHustowo-oświeconym to się wydaje, że wszystko jest takie oczywiste i przecież widać, ze chusta źle zawiązana. A to kjest włąśnie ta strasznie irytująca postawa nauczycieli czy wykłądowców a nawet lekarzy, którzy bywają oburzeni, że ktoś nie wie czegoś co dla nich oczywiste....
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Dobra, może zamiast dywagować kto się mądrzy bardziej, a kto mniej oraz rozczulać nad każdym noszącym, niezależnie od tego czy nosi na żabkę czy na zwis prosty, zrobimy dla odmiany coś konstruktywnego i wyślemy Pani maila z zaproszeniem na forum? Ja się zgłaszam na ochotnika, chyba że lepiej byłoby, gdyby był to ktoś z papierami na sięznanie

Chustonoszka Awatar Kredk@

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kammik Zobacz posta
    Dobra, może zamiast dywagować kto się mądrzy bardziej, a kto mniej oraz rozczulać nad każdym noszącym, niezależnie od tego czy nosi na żabkę czy na zwis prosty, zrobimy dla odmiany coś konstruktywnego i wyślemy Pani maila z zaproszeniem na forum? Ja się zgłaszam na ochotnika, chyba że lepiej byłoby, gdyby był to ktoś z papierami na sięznanie
    O! i to jest swietny pomysł!!! Popieram!

Chusteryczka Awatar truscaffka
    Miejscowość
    Pyrlandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petisu Zobacz posta
    Nie sądzę, zeby porównanie kiepsko zawiązanej chusty do niezapięcia pasów w fotelików było trafne. pierwsze grozi dyskomfortem dziecka (jesli jednorazowe) ewentualnie wadą postawy, drugie śmiercią.

Nie powiedziałąbym też że lepiej nie nosić niż nosić źle, bo co byście wolały-szczęśliwe dzieciństwo w ramionach rodziców i proste plecy czy dzieciństwo bez bliskości i plecy krzywe. Ja osobiście wolę krzywe plecy. Tym bardziej, że nawet wisiadło takiego końca wcale nie gwarantuje, jedynie naraża na taką ewentualność. Pamiętajmy, ze bliskość to bliskość i jest najważniejsza, a sposób w jaki się tę bliskość daje, to wybór rodzica. Czasem zdrowszy czasem mniej, ale wybór rodzica. Poza tym nie sądzę, żeby Ci Państwo z premedytacją chcieli dziecku krzywdę zrobić. CHustowo-oświeconym to się wydaje, że wszystko jest takie oczywiste i przecież widać, ze chusta źle zawiązana. A to kjest włąśnie ta strasznie irytująca postawa nauczycieli czy wykłądowców a nawet lekarzy, którzy bywają oburzeni, że ktoś nie wie czegoś co dla nich oczywiste....
    Petisu, słuszna uwaga w sumie.
    Być moze faktycznie - zbyt szybko zapomina się czasem jak wół cielęciem był. A na bank robiłam masę błędów. Mozliwe jednak, że jest dla mnie szansa, i że przy kolenjnym dziecku (a co za tym idzie - kolejnych mcach spe.dzonych w chuście) i po iluś tam zamotanych parach podczas warsztatów czy konsultacji stanę się bardziej empatyczna.
    Chciałabym tylko jedno słówko wtrącic odnośnie bliskości vs chusty - chusta to nie jest jedyny sposób na okazywanie bliskości. Ba. dla wielu osób chusta to przede wszystkim wygoda. Bliski kontakt z dzieckiem jest często skutkiem a nie przyczyną noszenia w chuście. A zdanie w drugim akapicie Twojej wypowiedzi zrozumiałam własnie tak, jakby nie noszenie dzieci w chuscie skutkowało brakiem bliskosci ale za to prostymi plecami. Popraw mnie jesli sie mylę, bo mogłam cos źle zrozumieć
    Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
    Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
    Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
    Stowarzyszenie "Poznań w chuście"

Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

A może ci wedrujący rodzice poprostu podesłali fotki z podróży i Gaga zrobiła taki fotoreportaż i nikt nie kwestionował, chociaż z drugiej strony Ziomecka to też chustonoszka, więc może też słabo przeszkolona, że ją zwisy nie raziły?

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chustoguru Awatar petisu
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

truscaffko-napisałąm przecież "Pamiętajmy, ze bliskość to bliskość i jest najważniejsza, a sposób w jaki się tę bliskość daje, to wybór rodzica." Dotyczy to nie tylko sposobu transportu dziecka.
    Nie mam przecież nic przeciwko jeśli ktoś w chuście nie nosi jeśli rodzicowi i (przede wszystkim) dziecku tak dobrze.
    www.gugu-gaga.pl chusty Didymos i nosidła KiBi
    gugu-gaga.pl na Facebooku

Łucja 23.03.06.&Milana 10.06.09.&Marshall 11.03.14.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Efunia Zobacz posta
    polski magazyn dzieciowo-lifestyle'owy, jakich za zachodnią granicą pełno... u nas prekursorski, więc miejmy litość
    Mogłabyś wymienić jakieś tytuły zagraniczne? Bardzo lubię gagę, jest to praktycznie jedyny magazyn, który czytam, ale rzadko wychodzi a poczytałabym sobie coś w podobnym stylu

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

ja na Gagę trafiłam pierwszy raz i bardzo mnie urzekła od różowych okładek dla mam z milionem sposobów jak schudnąć po ciąży i jak znależć 1000 niepokojących objawów u swojego malucha robi mi się już mdło chusta odrazu rzuciła mi się w oczy, jakość wiązań też, ale uznałam, że ważne, że w ogóle z całej dyskusji o tym najbardziej mi się podoba stanowisko kammik
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chustonoszka Awatar Efunia
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

No to napisałam do pani Izy i zaprosiłam na forum
    Hmm, a skąd pewność, że tej Pani tu jeszcze nie ma??

w moim odczuciu, to jednak o krok za daleko... to jakby otyłej osobie niosącej kawałek czekoladowego tortu z cukierni wręczyć ulotkę do fitness klubu, w którym tak super nam się ćwiczy i dzięki któremu jesteśmy szcześliwe i w dobrej formie...
    Jak ktoś nie szuka, nie pyta nas o zdanie, jest szczęśliwy i nie ma potrzeby się fitnessować, to nie zbawiajmy go na siłę, nie wkraczajmy w jego prywatność.
    Sama miałam chwile słabości i etap orędowniczki "jedynej właściwej drogi", ale dostałam po łapach i odrobiłam swoją lekcję. Teraz przyświeca mi fraza: Żyj i daj żyć innym. Peace (not war).

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Podpisuję się pod tym co napisała Efunia Nie nawracajmy innych na siłe!!
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Otyła osoba szkodzi wyłącznie sobie, ze zwisem w chuście jest nieco inaczej. Nie uważam, żebym delikatnym zwróceniem uwagi na to, że nie wszystko jest z wiązaniem w porządku wkraczała na siłę w czyjąś prywatność, zwłaszcza jeśli ktoś te zdjęcia publikuje w ogólnodostępnej prasie. Jak widzę kogoś z liściem na głowie, to też mu o tym mówię

Co jest o krok za daleko? Link do działu "Chustowiązanie", który podałam w mailu?

Chustofanka Awatar forgetit
    Miejscowość
    Wroclove

Domyślnie

Ja też się zgadzam z Efunią. Nawracanie na siłę bardzo często skutkuje zniechęceniem i zamknięciem. Póki nie ma ze strony rodziców prośby o pomoc przy wiązaniu, pytania o poprawność, nie naszą sprawą jest poprawianie. Ja też przechodziłam przez fazę nawracania świata. I chyba nigdy nie zakończyło się to owym nawróceniem.

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Otyła osoba szkodzi wyłącznie sobie
    Do czasu, aż skutki otyłości nie położą jej do szpitalnego łoża, gdzie za nasze podatki będzie leczona już nie tylko na otyłość ale i na jej następstwa.

Cytat Zamieszczone przez marza Zobacz posta
    Podpisuję się pod tym co napisała Efunia Nie nawracajmy innych na siłe!!
    Jestem tego samego zdania.
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja Was nie rozumiem, kompletnie. Były w piśmie zdjęcia z kiepskim wiązaniem. Napisałam Pani, jak mniej wiecej powinno to wyglądać, podałam parę linków do instrukcji, link do pomocowego działu forum, a Wy się zachowujecie jakbym co najmniej wdarła jej się o północy do domu i przeprowadzała egzamin z wiązania.

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

otyła osoba wie, że jest otyła a ci ludzie pewnie nie wiedzą, że całkiem źle wiążą. Myślę, że będą wdzięczni za poradę (ja bym był)
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Uprawnienia umieszczania postów