Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 72

Wątek: A jak ubieracie niemowle w wielorazówkach?

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie A jak ubieracie niemowle w wielorazówkach?

Witajcie,
    czytam i czytam, po okropnym mętliku w głowie wreszcie zaczynam co nieco rozumieć.

A czytam, bo dziecko będzie (moje drugie) i planuję od początku (no może tak od paru tygodni) zapieluchować w wielorazówki. Córeczka ma się urodzić 2 listopada czyli raczej na zimę. Planuję zapieluchować na dzień w składane pieluchy i otulacz, a na wyjścia i na noc albo kieszonki albo kieszonki i na początek jednorazówki.

I wszystko już tu prawie mam ułożone, ale zastanawia mnie jak się ubiera takiego niemowlaka? Zwyczajnie w body i śpiochy to ja sobie nie wyobrażam - bo ileż można mieć warstw na pupie! Czy macie jakieś patenty w co takiego maluszka ubrać?

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!
    Pozdrawiam

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Zwyczajnie w body i śpiochy
    Zwyczajnie w body i śpiochy to ja sobie nie wyobrażam - bo ileż można mieć warstw na pupie!
    nierozumiem... no pielucha, body i spiochy, zupelnie normalnie

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Tak jak sroka pisze.Ubierasz tak samo jak w pampku.Jak zapragniesz stosować EC, to wtedy getry sa git!

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

jedynie czasem rozmiar wieksze się przydają - np bodziaki - bo jakos mialam opory, zeby zakładać młodemu naciągniete takie, zawsze luzne miał ale to w sumie i do jednorazkowek tez
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

tak, jak dziewczyny piszą. Wielo, body, pajac albo śpiochy. Czyli, tak jak w pampersie.

Chusteryczka

Domyślnie

dokładnie tak samo w sumie wielo to tyle samo warstw co pampek otulacz+wkład, kieszonka wkład a w pampku to co na zewnątrz+wkład, skład chemiczny tylko inny

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Moje złote kochane!!!! To kamień spadł mi z serca, bo ja już wątpić zaczęłam. Bo gdyby to jeszcze trzeba specjalnie jakoś ubierać i kupować wszystko od nowa.... A tak, to biorę się za kupowanie pieluch

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja teraz koszulkę samą zakładam. Mam kilka. A Jasia nową pasją jest pokazywanie brzucha - łapie dół koszulki i ciągnie do góry. Bodziakiem uniemożliwiłabym realizację pasji

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ciężko tylko ubiera się coś na gatki wełniane, po prostu głupio wygląda body na wełnianych gatkach. Poza tym normalnie
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustoholiczka Awatar JustNik

Domyślnie

niektorzy rezygnuja z body na rzecz koszulek, a jak maja za duzo body po starszakach to je obcinaja zeby bylo mniej zapinania

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Ja prawdę mówiąc też sobie nie wyobrażam zakładania przy wielo bodziaka. Mimo, że wielo są oddychające, to jednak mimo wszystko dodatkowa warstwa materiału na tyłku. Ubierzcie same kilka sztuk majtek na siebie i na to spodnie. Może i przewiewnie, ale jednak gorąco... Ja mam chłopaka, więc o klejnoty dbać trzeba... Także body ustąpią raczej miejsca koszulkom, spodenki - getrom, a jak będę chciała zabezpieczyć plecki - to śpiochy bez bodziaka (do tego ewentualnie jakaś koszulka lub kaftanik).

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

a ja nie rozumiem dlaczego pampek+body+spodnie = OK, ale wielo+body+spodnie = nieOK
    powiecie?

my śpiochów nie używamy, ale za to polecam wszelkie spodnie na napki zapinane - tak jak pajace

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    a ja nie rozumiem dlaczego pampek+body+spodnie = OK, ale wielo+body+spodnie = nieOK
    powiecie?

my śpiochów nie używamy, ale za to polecam wszelkie spodnie na napki zapinane - tak jak pajace
    pewnie dlatego że wielo więcej miejsca zajmują w spodenkach i mamy wrażenie że gorąco (bo jest gorąco) pampers też grzeje ale jakos chyba sie nikt nad tym nie zastanawial bo pampersioch cieniutki i robi wrażenie "nie grzejącego"
    choc to przecie nie prawda
    ja również,jak większość mam zaczełam sie zastanawiac nad takim ubieraniem dopiero gdy przeszlismy na wielo. wczesniej ubierałam body + spodenki i było ok, choc w sumie wtedy to zimno było jeszcze na dworze
    mysle że body zostawimy na zime bo własnie- bawienie sie koszulka i podciąganie do góry to świetna zabawa

Domyślnie

Ja mam tylko dylemat, jak by tu ubierać młodą, żeby tych czaderskich pieluszek nie zakrywać
    Co do zbyt dużej liczby warstw, to tylko wrażenie- w pampkach jest zdecydowanie goręcej

Chusteryczka

Domyślnie

dla dziewszynki w zupełności wystarczy bawełniana bluzeczka, nawet sukieneczkowata ( za duża )
    polubiłam też getry, chociaż długo się nie mogłam przekonać
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

ja podpinam sie pod mako,po pierwsze te pieluszki są faktycznie czaderskie i po kiego je zakrywać, po drugie np otulacz Disany jak spodenki wygląda więc styka, po trzecie właśnie jak mako zaopatrzyłam się w za duże koszulki i sukienki no i getry - super się sprawdzają

Chustonówka Awatar klaxa

Domyślnie

Ale przecież taki bodziak nie jest taki gruby, toż to zwykła cienka bawełenka, więc bez przesady z tym przegrzewaniem pupy. Ja zakładam wielo, na to bodziak i w zależności od tego co mam na stanie albo getry albo rajtki. Tyłek nie jest odparzony, mały zadowolony, węc jak dla mnie jest git!

Chustofanka Awatar endurka
    Miejscowość
    radziejowice/grodzisk maz.

Domyślnie

my tak samo mniej więcej, ale zdecydowanie większy rozmiar...

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

bodziaki można kupić większe, żeby pieluchy wielo się mieściły - niektóre firmy mają specjalnie większe rozmiarówki w tym celu (np.frugi) nie widze nic zdrożnego pakowaniu małego w bodziaka, ale sama osobiście wolę koszulkę z krótkim/długim rękawem a na dół getry/panty/spodenki/rajtki na co tam mam aktualnie ochotę - Jasiek mobilny już jest i musi mieć zabezpieczenie na kolana oczywiście jak jest bardzo gorąco to nic poza pieluchą mu nie zakłam
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Chusteryczka Awatar Gertruda
    Miejscowość
    Las koło Łodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    powiecie?

Ja też nie rozumiem kwestii przegrzewania w body...bo chyba bardziej grzeje jednak pampek (????) I zakładanie na niego bodziaka już jest w porządku...
    Starszy 18.12.2008 Młodszy 02.01.2011

Podpisz się i ratuj maluchy!!!!

Uprawnienia umieszczania postów