dziewczyny musimy się kiedyś z tymi wszystkimi nosidłami spotkaćbędzie co porównywać
![]()
dziewczyny musimy się kiedyś z tymi wszystkimi nosidłami spotkaćbędzie co porównywać
![]()
Kamilek - 16 marca 2006
Julianek -25 października 2007
My soul is painted like the wings of butterflies...
Tym razem DominikZamieszczone przez polaquinha
Potwierdzam sporo nosiłem w maju w manduce Mateusza ok13kg. bardzo łatwo się zakłada i wyjmuje, dobrze układa się na plecach dziecka. Jednak wg mnie manduca jest troszkę za twarda tzn. ma bardzo sztywny pas biodrowy i ramiona (paski są poprowadzone przez całą długość ramion). Ma jeszcze jedną zaletę ma kieszonkę do której zawszeć można jakieś małe przewianie wrzucić.
W sobotę wypróbowałem Papatka toddlera i w porównaniu z manducą jest:
Bardzo miękki, pas biodrowy i ramiona są bardzo miękkie i rozciągliwe bardzo duży plus (paski są przyszyte do miękkich grubych ramion). Super się układa Mateusz nie chciał z niego wyjść. Trudniej się zakłada i zdejmuje ale myślę, że to kwestia wprawy.
Reasumując za kilka dni będziemy mieć papatka bo na manducę nie mogliśmy się doczekać. A jak będą manduki to będziemy mieć 2 nosidła :-D
Pozdrawiam serdecznie dominik małż dominiki
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
No chustopróchno po prostu.
Buns, napisałam do Ciebie na PW![]()
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Ania super! Bardzo mi sie podobają ergo Oli, poza tym kusi mnie żeby wspierać rodzime biznesy więc cieszę się że będę miała gdzie obejrzeć to cudo.
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
no własnie!
zapomniałem o Oli, a przeciez planowałam sobie, że to będzie nasz następny ergonomiczny zakup
Bund potestuj i dawaj opinie na forum![]()
to czekam na fotki,bo adriana_p ma już u siebie swoje żółwiki ,a zdjęć nie dałaZamieszczone przez buns
![]()
a tak prawienie w temacie
![]()
ja Cię Buns w ogóle nie widziałam w manduce, papatumie, no może trochę w ergo (ale brązowym)![]()
jakoś mi do nich nie pasujesz, wiesz, sportowy dizajni temu podobne
za to w Olowym nosidle jak najbardziej
i rozumiem wybór bardziej szmaciatych nosideł, dlatego sama nie mam manducy,ergo czy papatumka![]()
Sportowy disajn do Buns - jak najbardziej - przecież to jest bardzo wysportowana dziewczyna![]()
Pomóżmy Teosiowi! www.naturscy.pl/teo
widzę, że się narodziła nowa świecka tradycja
nosidło (u nas manduca) dla męża
nosidło ozdobne Oliodgirasoli dla żony (u nas panel kwiatowy, choć żółwiki kusiły bardzo)
niestety na oba trzeba swoje w kolejce odstać![]()