Pomocy
nie umiem zawiązać plecaka
staram sie jak mogę , ale nic mi nie wychodzi
nie umie dociągnąć górnych połów i wrzucić małej na plecy, wierci się kręci i szarpie za włosy:/
Pomocy
nie umiem zawiązać plecaka
staram sie jak mogę , ale nic mi nie wychodzi
nie umie dociągnąć górnych połów i wrzucić małej na plecy, wierci się kręci i szarpie za włosy:/
Ostatnio edytowane przez belfe ; 03-08-2010 o 08:43
spokojnie
moze sprobuj od prostego plecaka
http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...ty_plecak.html
albo taki plecak http://pl.lennylamb.com/articles/5_p...2chest_belt%22
i si nie denerwuj
jak nie wychodzi
zostaw chuste
i sprobuj jeszcze raz pozniej albo na nastepny dzien![]()
ja tak wlasnie robie
powodzenia
Ostatnio edytowane przez Janis Joplin ; 13-07-2010 o 15:14
spoko loozdla dziecia to zupełnie nowa sytuacja, więc ma prawo się powiercić. powrzucaj ją kilka razy, niech się oswoi z ruchem
ja rozkładam sobie chustę na łóżku, sadzam małą, między nóżki wpycham jak najwięcej chusty, drugą krawędź zarzucam nad karczek i hop siup na plery, od razu obie poły mocno naciągam, żeby małą troszku unieruchomića następnie powolutku, dokładnie sobie dociągam.
a teraz to w ogóle wiążę plecak z krzyżem i rewelacyjnie mi się wiąże![]()
Ja też zaczynałam od sadzania małej na łóżku, przysuwałam się plecami i ja tak jakoś pociągałam w chuście do siebie. Teraz ma frajdę jak ją przerzucam przez ramię, no i moja nauczyła się współpracowaćMówię" Lidzia, przytul sie do mamy" i ona myk przytula się do pleców. A że potem mnie podrapuje, ostatnio mi pieprzyka zdrapała, to inna sprawa
![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
mnie zaczęło lepiej wychodzić, jak się przełamałam i zaczęłam wrzucać czy to z biodra, czy z półobrotu
przez dociąganie wstępne na fotelu marnowałam tylko cenny czas pierwszych minut kooperacji
i rzeczywiście plecak z krzyżem w pewnym momencie łatwiej mi się wiązało, właśnie przez to że w pierwszym etapie dziecko jest z grubsza przywiązane i potem można się spokojnie bawić w dociąganie
teraz znowu wolę prosty![]()
Jak juz masz dziecko na plecach to nie garb sie podczas dociagania tylko trzymaj plecy proste. Mnie taka uwaga BARDZO pomogla dociagnac gorne poly.
Poza tym tez mamy problem z plecaczkiemW prostym non stop wysuwa mu sie wszystko spod pupy, a pozostalych bez asysty nie zawiaze, bo Maciek tak sie wierci, ze nie wiem czy trzymac chuste, czy jego...
![]()