Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Będę miała następną chustomamę "na sumieniu"

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie Będę miała następną chustomamę "na sumieniu"

Jutro zachustuję kuzynkę i jej 5-miesięczną córkę
    Zobaczymy czy sie im jedwabne indio natur spodoba

A "na koncie" mam już trochę noszących i nawet takich wyrośniętych z noszenia

I się pochwaliłam, a co!
    A jak będę miala fotki, to tyż Wam pokażę

Chustofanka

Domyślnie

Powodzenia!
    Mnie udało się szwagierkę zachustować, ale już własnej osobistej siostry niet...!
    Aaaa, i dwie koleżanki w manducach nosić zaczęły

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Czekam na zdjęcia.
    Ja zachustowałam sąsiadkę z osiedla (choć w sumie to sama chciała nosić). Tylko przypadek sprawił, że zakupiła rapalu a doszło do mnie (te same nr domów a inne ulice) jak czekałam na chustę. Odniosłam, pokazałam indio i się spodobało i zakupiła wisienki
    Rapalu odesłała (obawiam się, że tą sztywnością dla 2 m-cznego dziecka mogła się zrazić) a teraz jeszcze chce żebym jej koleżance pokazała i dała chust pomacać. Się robię osiedlowe guru hihi

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

ło matko zazdroszcze Wam u mnie posucha, nikt do nikogo sie nie odezwie, w windzie czy na klatce cisza... tylko dzien dobry dzien dobry a i to nie zawsze uslysze... A osiedle wybitnie dzieciowe i ciążowe
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Winoroślinka - gdzie mieszkasz? Bo u mnie podobnie. Choć sąsiedzi nagle zaczęli mówić dzien dobry, odkąd z dzieckiem wychodzę...

A ja dziś właśnie wysłałam na forum pewną spotkaną kobietę - babcię. Myśli o chustowaniu trzeciej wnuczki Tzn jej córka myśli, bo z wcześniejszymi miała nosidła i dzieci nie chciały. I pytała mnie co i jak. A że ja zielona - odesłałam tutaj
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    Choć sąsiedzi nagle zaczęli mówić dzien dobry, odkąd z dzieckiem wychodzę...
    heheheh-jak moje dziecko nauczyło się mowić (dzień dobry to jeden z pierwszych zwrotów ), to i sąsiad, który nigdy przedtem się nie kłaniał, zaczął to robić.
    dziecko "wymusiło" tę uprzejmość .

hmmm-pożyczyłam mojego natura jedwabnego, instrukcję...
    Martynka wybitnie chustowa-taka mięciutka i w żabkę same jej nózie idą
    zdjęć niestety nie mam

mam teraz tylko prośbę do chustomam z Gdyni (bo kuzynka niestety nie mieszka w moim mieście już)-pomożecie nowej chustomamie???

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

U mnie też dwie nowe chustomamy się już szykują
    Jedna właśnie ma termin i czeka na malucha na dniach (trzymajcie kciuki za łatwy i szybki poród), druga ma termin na styczeń dopiero.
    A ja chodzę i zarażam
    Duże zainteresowanie wzbudzamy też wśród kobiet w ciąży spotykanych, na spacerach, w sklepach. Zawsze rozpływam (i mój Krzysztof też) się nad chustami i polecamy chustonoszenie, odradzamy twarde nosidła i podajemy adres forum
    Najlepszą reklamą jest i tak słodko śpiąca lub podziwiająca świat i rozdająca uśmiechy na prawi i lewo Kasia
    W ogóle noszenie dziecka w chuście wzbudza duże zainteresowanie i często pozytywne reakcje, od uśmiechów po miłe słowa skierowane w naszą stronę.
    Czasem tylko śmiejemy się z tych patrzacych na nas z niejaką wyższością rodziców prowadzących wózki ale oni w zdecydowanej mnijeszości.
    Ostatnio edytowane przez ovejablanca ; 16-07-2010 o 21:15 Powód: literówka

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

w ciagu pol roku mam zamiar zachustowac trzy osoby: siebie i dwie wlasne siostry
    pierwsza juz prawie na wylocie, wlasnie chusty szuka

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

ja też mam już sporą liczbę "na sumieniu", ostatnio wczoraj i moja psiapsióła która jest w ciąży już wie że będzie chustomamą i że chusty już na nią czekają Ososbiście lubie ludziom "radzic" i podsuwac chustowe rozwiązania bo ja niestety do wszystkiego sama musiałam dojśc, nie miałam nikogo kto by mi powiedziałże wogóle istnieje coś takiego jak chusty
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Brawo
    Ja na mojej chustowej pustyni mam na sumieniu trzy nowe chustomamy i lada moment będę miała czwartą, która właśnie rozgląda się za chustą dla swojego noworodka
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustomanka Awatar katasza2
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

gdzie Wy wszystkie z "nieczystymi" sumieniami chustomamki mieszkacie?!!!! bo w Tychach - gdzie ja mieszkam - żadnej chystonoszącej nie spotykam a co dopiero takiej, która byłaby chętna mnie z moją chustą i córunią przygarnąć i na sumieniu mnie mieć do końca życia... i tak wszystko sama po omacku muszę...

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katasza2 Zobacz posta
    gdzie Wy wszystkie z "nieczystymi" sumieniami chustomamki mieszkacie?!!!! bo w Tychach - gdzie ja mieszkam - żadnej chystonoszącej nie spotykam a co dopiero takiej, która byłaby chętna mnie z moją chustą i córunią przygarnąć i na sumieniu mnie mieć do końca życia... i tak wszystko sama po omacku muszę...
    Czyli cała nadzieja w Tobie, ze kogos zachustujesz

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez calineczka Zobacz posta
    heheheh-jak moje dziecko nauczyło się mowić (dzień dobry to jeden z pierwszych zwrotów ), to i sąsiad, który nigdy przedtem się nie kłaniał, zaczął to robić.
    dziecko "wymusiło" tę uprzejmość .
    Oj ci sasiedzi, sasiedzi. A jeszcze w czasach studiow mieszkalam w swietnym bloku, sami emeryci, ale zawsze sie mowilo dzien dobry, rozmawialo. Zobaczymt czy dziec cos zmieni, na razie kolejna sasiadka zagadala. Wow.

Uprawnienia umieszczania postów