Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Otulacz niePulowy

Mieszany widok

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Otulacz niePulowy

Powiedzcie mi proszę, jak to jest z otulaczami z materiału innego niż PUL. Z polarowymi, z materiałowymi (sztruks gdzieś mi mignął). Czy one nie przemakają? I jeśli nie, to jak to się robi? Przecież polar odprowadza wilgoć, więc cała powinna się znaleźć na zewnątrz, nie?

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Polar mi przecieka, ale tylko jak zapomne zmienic pieluche po siku tzn trzyma ale nie za długo. Po domu czasem zakładam. Po za tym, nie wiem, moze ja tak trafiam,ale po jednym uzyciu jest do prania, bo smierdzi przerazliwie. Po za tym wełna zalanolinowana trzyma na mur, a innych nie uzywalam, były jeszcze bawełniane.
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Te które wymieniłaś to chyba słabo trzymają, wełna jest najlepsza z niepulowych - nie przecieka (a jeżeli przecieka to można zalanolinować), nie łapie zapachów, jak się nie pobrudzi to można jej długo używać zanim będzie konieczność prania.

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

O wełnę nie pytałam, bo wiem, dlaczego nie przecieka

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ja długo używałąm polaru (do ok. 9miesiąca)- starczał na 2 siku (w środku była tetra z wkładką z mikropolaru - niestety moja dzidzia również źle znosi wilgoć od pupy) i byłam zadowolona- nie śwmierdzieł choc czasem lekko jakby wilgotniał. kiedy dziecko zaczęło jeść więcej, wiecej siusiać i mocz zmienił zapach na bardziej intensywny to już się polar przestał nadawać bo "prześmiergał", próbowałam jeszcze otulacza z mikrowłókna- takiego :http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=10&id=118&ec=0- nie przeciekał, ale podobie jak PUL powodował odparzenia u mojego dziecka. na jakiś czas zupełnie zrezygnowałam z pieluszek wielorazowych aż odkryłam wełnę. I uważam teraz że wełna to idealny materiał na otulacze. spotkałam się jeszcze na alllegro z otulaczem bawełnianym kikko- ale opis nie zachęcił mnie bo pisało że trzeba płukać po każdym użyciu.

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Jak kupiłam kiedyś na ebayu bawełniane - wytrzymują jeden sik szybko zmieniony. Na noc i wyjścia się nie nadają.

Uprawnienia umieszczania postów