Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: merry carry

Domyślnie merry carry

Witam wszystkich,

Dopiero noszę się z zamiarem zakupu pierwszej chusty. Najbardziej podobają mi się Didymos, ale w chwili obecnej to za duży wydatek.
    Piękne są również chusty Merry Carry, ale nie mogę znaleźć opinii na ich temat.
    Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia z tymi chustami i czy to dobry wybór na początek? Są piękne i mają naprawdę dobrą cenę.

Pozdrawiam,
    Aneta

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

nosiłam przez jakieś 30 minut u Vegi
    Moim zdaniem są lepsze od Hoppów, a to podobna półka cenowa. Miękkie, dobrze otulają bobasa. Wydaje mi się, że lepsze dla lżejszych dzieci - dla mnie zbyt sprężynująca przy 9 kg Krzyśkowych.

A kolory w rzeczywistości dużoooo ładniejsze niż na zdjęciach - brązowa i czerwona na prawdę zachwycają

Chustomanka Awatar joawoj
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Merry Carry produkuje Bebina i są one naprawdę dobrej jakości. W zasadzie ich największym minusem mały wybór - tylko 1 długość i kilka kolorów.

Mam wiecznie zapchaną skrzynkę --> piszcie proszę na maila: mmpjmw@gmail.com

Guest

Domyślnie

próbowałyśmy zusammen z pinaską
    byłam zachwycona tą chustą. czerwień przepyszna. ciemny burgund. elegancki. sprężynowania nie poczułam, ale też moja amelia nie ma wagi krzysia rysia polecam, polecam, polecam.

Domyślnie

Witam,

Zdecydowałam się i zakupiłam czerwoną Merry Carry. Właściwie nie jest czerwona, tylko ciemno bordowa z prześwitującymi jakby z wewnątrz czerwonymi rąbami. Przepiękna. Już ją pokochałam.
    To moje początki chustowania i muszę przyznać, że na pierwszy rzut oka wydaje się to łatwiejsze. Po rozpakowaniu chusta była szorstka i sztywna. Jak to ktoś już wcześniej napisał - "jak narzuta na łózko". Pierwsza próba skończyła się zalaniem potem, przeze mnie i okropnym płaczem mojej Maliny. Przeraziłam się.
    Po wypraniu i wyprasowaniu trochę zmiękła, ale to jeszcze nie było to. Postanowiłam więc trochę ją pomaltretować, wspólnie z zaprzyjaźnionym dwunastolatkiem poznęcaliśmy się nad nią cały wieczór, zaplatając węzły, rozciągając itd. I udało się! Jest mięciutka jak flanela, rewelacyjnie się układa i naciąga.
    Niestety mojemu dziecku nadal się nie podobało. Na szczęście znalazła się fachowa pomoc - wielkie dzięki Kasiu - i udało mi się prawidłowo nas "zasznurować". Malina zadowolona, ja szczęśliwa choć spocona. Po 5 min dziewczynka zasnęła w chuście. Rewelacja! Takie to słodkie.
    Jestem szczęśliwa, że nam się udało.

Pozdrawiam,
    Aneta
    [/img]

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Super!
    Julka 2001, Zosia 2007

Guest

Domyślnie

ta chusta jest naprawdę piękna.
    i to, co mnie w niej uwiodło, to właśnie przecudna sztywność.
    nie miałabym ochoty jej łamać

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Migotka bardzo się cieszę, że Malince się spodobało - właśnie mówiłam mężowi o Waszej słodkiej Malince i też mu się to imię spodobało. Może zrezygnujemy z

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Domyślnie

Chyba jestem jakaś lewa, bo nie wiem jak wstawić zdjęcie!
    No normalnie nie umiem![/img]

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

wyślij do mnie to wstawię albo poczytaj wątek o wstawianiu zdjęć w pomocy technicznej

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Uprawnienia umieszczania postów