Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 54 z 54

Wątek: Grupa antypulowa

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Ja wełnę kocham i pewnie bym tylko jej używała, gdyby taka droga nie była. Kieszonki tylko na noc u nas były i dłuższe wyjścia, ale dlatego, że nie miałam dobrego otulacza wełnianego, tylko gatki. A na myśl o otulaczu pulowym w lecie słabo mi

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Gupia gupia hehe my tylko pulowi, wełny nie lubię nie noszę innemu uczulenie. Może gdyby nie to...
    Gdzieś były badania dot gorąca w pieluchach i pulowe lepsze od pampkow.

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

nie ma sie co spierać bo każde dziecko reaguje inaczej. córcia koleżanki to tylko prefordy bambino mio w PULu i dobrze jest, a moja dzidzia w PULu odparzenia ciągle miała. co ciekawe w dobrych pampkach jakos się trzyma.( w tym również w tych EKO z rossmana)

Chustomanka

Domyślnie

Ja się w wełence zakochałam jak mi się tanio udało upolować IV na bazarku udało, potem puścilam ten otulacz w świat dalej

Dziewczyny podajcie konkretne dane o tych formowankach co piszecie. Ja mam kilka Thristies w domu i je lubię bardzo, bo mięciutkie od pupy. Piorę obecnie w róznych domach i z różną wodą i sporo pieluch robi się sztywnych. A chciałabym jakąś fajną fomowanke jeszcze dokupić, bo w te upały to masakra w PUL'u.

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

A do nas w koncu dotarl otulacz welniany Baby Beehindes. I juz poszedl w swiat to teoretycznie welna z merynosow byc powinna a Toska dostawala swira za kazdym razem jak zakladlam jej to na tylek...
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Dziewczyny podajcie konkretne dane o tych formowankach co piszecie. Ja mam kilka Thristies w domu i je lubię bardzo, bo mięciutkie od pupy. Piorę obecnie w róznych domach i z różną wodą i sporo pieluch robi się sztywnych. A chciałabym jakąś fajną fomowanke jeszcze dokupić, bo w te upały to masakra w PUL'u.
    Polecam "BEILESHEN Aksamitna bambusowa"! Jest rzeczywiście super mięciutka i bardzo chłonna. Mój synek (trzymiesięczny) w niej nawet śpi - zupełnie bez otulacza. Jest bardzo miła w dotyku i nie zauważam, by sztywniała w praniu.

Ja sama mam niewielkie doświadczenie z PUL'ami, bo zaczęłam pieluchować w czerwcu, a w te ciepłe dni - już nie mówiąc o tych upałach - nie miałam sumienia trzymać dziecka w PUL'u - zakładałam co najwyżej sporadycznie na noc.

Sama nastawiłam się zdecydowanie na wełnę i obkupiłam w wełniane otulacze i gatki, ale jednak ... też mam wątpliwości. Gdy młody jest w wełnie =, to później mu wychodzą takie krostki na brzuchu. Czy też tak macie lub miałyście? Mam wrażenie, że go ta wełna jednak gryzie (chociaż nie widzę, żeby się jakoś specjalnie niepokoił w kontakcie z wełną - jedynie te krostki). Czy to minie?

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

A jak myślicie takie coś do formowanek się nada, bo się zastanawiam już który sweterek poświęcić: http://www.greenkitchen.com/blog/200...-tutorial.html

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Mila, chyba sobie jakis sweterek na szmatach kupie i go poswiece
    Fajny sposob, ba nawet mozna takie juz kupic gotowe.
    http://jabulababy.co.uk/index.php?ma...roducts_id=104
    o!
    O formowankach to moze sie nei bede wypowiadala, bo sie jeszcze moja choroba rozwinie za bardzo Ciagle mi ich malo
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja bym chciała przejść chociaż częściowo na wełnę, ale jakoś się boję :/ Generalnie wełna zdecydowanie oddycha, co można samodzielnie sprawdzić , w przeciwieństwie do PULa, który chyba dość słabo oddycha (próba oddychania przez PUL chyba mogłaby się zakończyć nieciekawie ).

Na razie mam tylko otulacz tetro i po praniu on mnie gryzie w ręce , więc nie mam odwagi założyć go maleństwu... W czym pierzecie wełnę, żeby była mięciutka? A może ja go już popsułam, może woda za ciepła?

Polećcie jakiś wełniany otulacz, który mnie przekonana, bo ja bym chciała, ale sie boję

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja lubie otulacz baby bee hinds

przyszlam sie pochwalic ze zostało mi tylko 6 ulubionych kieszonek, jeden otulacz pulowy a reszta to same formowanki, tetra oraz wełniane otulacze

Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja jutro zrobię jeszcze raz podejście do wełny wypiorę tetro ponownie i zalanolinuję! Mały ma dość często odparzenia i mam przeczucie, że na wełnie ten temat by się rozwiązał, bo skóra mogłaby spokojnie oddychać

Mnie nie tak łatwo całkiem zniechęcić i uparta jestem bestia, więc i z wełną sobie poradzę i mam nadzieję, że któregoś dnia też będę mogła się pożegnać z mniej lubianymi kieszonkami - żałować ich na pewno nie będę

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

U mnie też na co dzień wełenka w robocie (pszczółki, podobają mi się gatki Storche'a ale Toś jeszcze nie siedzi i trudno je trochę na pupę wciągnąć...) plus zazwyczaj tetra i jakieś wkładki z kieszonek- co wpadnie w rękę jedyny minus- po każdej kupie trzeba zapierać, bo bokami przelatuje ale szare mydło czyni cuda i żadna pszczoła jeszcze nie jest w kropki p.s. polecacie jakieś formowanki do wełnaczków???

Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

A jak pierzecie wełnę? Macie jakiś sprawdzony sposób?

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olban Zobacz posta
    U mnie też na co dzień wełenka w robocie (pszczółki, podobają mi się gatki Storche'a ale Toś jeszcze nie siedzi i trudno je trochę na pupę wciągnąć...) plus zazwyczaj tetra i jakieś wkładki z kieszonek- co wpadnie w rękę jedyny minus- po każdej kupie trzeba zapierać, bo bokami przelatuje ale szare mydło czyni cuda i żadna pszczoła jeszcze nie jest w kropki p.s. polecacie jakieś formowanki do wełnaczków???
    ja z formowanek mam tylko tetro formowanki ale one do disanek wchodzą, do otulaczy tetro wsadzam wkłady flanelowe albo zwykłą tetrę. A i papierki też wsadzam bo qrcze mój "srajtuch" potrafi tyle.... że lwia grzywa a te papierki troche ułatwiają pozbycie się z pieluchy tego i owego

Uprawnienia umieszczania postów