Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 54

Wątek: Grupa antypulowa

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beannshi Zobacz posta
    Ja jeszcze nie wiem ale tak troche OT: Olapio, moid lejesz na me serce bo wahalam sie czy kupic ta welniana pszczole
    sprzątnęłaś mi ją sprzed nosa bo zapragnęłam drugiej

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

To mi teraz jeszcze powiedzcie co pakujecie do srodka zeby tak magicznie rade dalo?
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

To mi teraz jeszcze powiedzcie co pakujecie do srodka zeby tak magicznie rade dalo?
    tetre na dzien, formowanki bambusowe lub konopne na noc

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Ja bardzo pokochałam wełenkę....Co prawda mam Pulowe otulacze i np IV w paseczki jest śliczny,to w te upały PUL nie wchodzi w grę.Tylko wełna.Jestem w sumie dość zaskoczona,ponieważ jak kompletowałam wyprawkę to myślałam,że kieszonki to najfajniejsza opcja.I owszem.Kieszonki sa śliczne,długo trzymają,ale moje serducho skradły formowanki.W wersji z wełnianym otulaczem są git.Moja utubiona jest wełniana samoróbka od autumnfearie.Pupa wygląda cudnie.
    Ostatnio edytowane przez kubutkowa ; 07-07-2010 o 14:46

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

na noc lulu nature a w dzień co popadnie: tetra albo formowanki jakieś.

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

U nas też w dzień glównie tetra jest w użyciu a wnocy lulu ,właściwie każda jest super!

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

JA wełnę też pokochałam Mamy dwie pary gaci i otulacz pszczółkowy. Na noc lecą bambusowe/ konopne formowanki plus gacie, a w dzień najczęściej tetra i zapinka snappi plus otulacz lub gatki
    W upały Ignac biegał właśnie w samych gatkach z tetrą w środku, bo od PULu sie odparzał. PULowe otulacze z domu wygoniłam już wszystkie ALE... My dużo jeździmy i wtedy kieszonki są najlepsze I mam ich spooory zapas, bo jednak lubię Zależy od temperatury i tego czy jesteśmy w domu czy podróżujemy
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

To teraz odpowiedzcie ignorantce na debilne pytanie: dlaczego na wyjscia tylko kieszonki? Welna nie daje rady?
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

daje rade ale ja bym wolała zeby mały czuł sucho jak wychodzimy
    jak sie dorobie wielu formowanek z polarkiem od pupy to bede je zakładała plus wełna oczywiscie

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    ja jestem przeciw pulowi
    ale
    moje dziecko przeciw wełnie ( amsterdama sobie tylko z sentymentu zostawiałam)
    ściąga wełnę natychmiast, i leci do szuflady do kieszonki
    jak to rozumieć??????
    Ja zawsze płakałam jak mi mama szalik wełniany zakładała, kuł niesamowicie, ale ciepły naturalny szalik, więc musiałam go mieć. Później się okazało, że jestem uczulona na wełnę .
    Dlatego mam opory do otulaczy wełnianych.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Daje radę, ale pupa duża w formowankach moim zdaniem i zmieniać mi łatwiej jakoś, i przy pupie sucho
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

To teraz odpowiedzcie ignorantce na debilne pytanie: dlaczego na wyjscia tylko kieszonki? Welna nie daje rady?
    i ja się podłączam poproszę o wyjaśnienie...
    i kolejne pytanie: ile otulaczy/ majtasów wełnianych macie, takżeby na luzie starczyło? I jak usunąć kupę z wełny?

Chusteryczka

Domyślnie

grupa antypulowa brzmi strasznie poważnie
    - moim zdaniem otulacze wystarczą trzy, przy używaniu samej wełny, ale są osoby co starczają im 2
    -kupę spieram mydłem szarym, później piore w płynie do wełny
    -na wyjścia kieszonka bo: wygodniej i przy pupie sucho ( ale można założyć formowankę z mikropolarem lub wkładkę sucha pielucha i też będzie sucho)

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

dziewczyny powiedzcie, czy na zimowe spacery to wełna się nadaje? Wyprzedałam się z kieszonek i teraz się zastanawiam, co w zimie zrobimy. W kieszonkach dziecko nie czuje, więc czy formowanki z polarem i otulacz to dobre rozwiązanie? Trochę dużo tego na pupie... Jakoś tego nie widzę

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

dopisuję się. U mojej dzidzi w PULu były wciąż odparzenia i przez to na kilka miesięcy zrezygnowałam z wielo całkowicie. na szczęście trafił sie tani otulacz z wełny i tak się przekonałam. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona właściwościami wełny.

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dołączam do mafii antypulowej. mamy 2 otulacze z gładkiej wełny plus jedne gacie. do środka formowanki lub tetra.
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chustodinozaur Awatar rafandynka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Do mnie ani polar, ani mikrofibra nie przemawia, nie znoszę sama chodzić w polarze, a co dopiero dziecku to na tyłek założyć jak jest 40 stopni (u nas dziś 42). Szczerze to wolę jednorazówki. No i stosujemy na zmianę jedno (na noc na przykład, bo Hania sie budzi jak jej założę bambusa i ma mokro, a ja wstawać i przewijać nie mam siły) lub wełna plus tetra/flanela/co mi wpadnie w ręce. Najgorsze dla mnie jest wieczne spieranie i zapieranie wielo, bo ona robi kupę przy każdym przewinięciu. Kupę barwiącą z piersiowego mleka, więc jak kupnie na otulacz to się to paskudnie zapiera. Gdyby moje dziecko robiło normalnie 1 kupę dziennie to wynosiłabym już wełnę pod niebiosa...eee...i tak wynoszę
    A 2008, H 2009, M 2012, I 2014, M 2021

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Wiecie co, ja tak zakładałam małej tę wełnę, zakładałam, niby wiedząc, że przewiewna itp., ale i tak się czułam, jakbym ją w kożuch i dwa futra pakowała latem. Jak wkładałam rękę pod otulacz to czułam wyraźne ciepło i dumałam, czy przypadkiem nie dalam się zrobić w wełniane jajo. Aż dziś musiałam jej założyć jednorazówkę (Hospody pomyluj, ale pralkę wczoraj spsułam) i pod pieluchą nie dość, że jak w saunie, to i pupka cała spocona. Wełna rządzi!
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ja zimą spokojnie w wełnę pakowałam. Teraz na noc też jak zakładam wielo to tylko formowanka plus wełniak, bo gorąco strasznie. A w jednorazówce moje dziecię wracało wczoraj samochodem i po 20 minutach w aucie (fakt, że klimy nie mamy, więc niefajnie jest blaszakiem w upały się przemieszczać) pupa czerwona wyszła !

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

to ja się dołączam do fanów wełenki. Od weekendu tylko wełenka ( no prawie bo niestety w żłobku musi mieć jedno ) ale zawsze w domku wełenka.
    Mam też 2 pule ale to jako buck up traktuję, Jestem zachwycona otulaczem wełna tetro, dziś postaram się wykurować lanolinom disanki zobacze jak się spiszą
    ogólnie zachwycona jestem

Uprawnienia umieszczania postów