Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 54

Wątek: Grupa antypulowa

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Talking Grupa antypulowa

Czy któreś z Was tez nie przepadają za pulem?
    Mój Michał głównie lata w wełniakach z tetra bądź formowankami. Kieszonki zakładam mu na wyjścia i czasami wieczorem jak zasypia bo nie chce zeby śpiąc czuł mokro. Ale w planie mam kupienie większej ilości formowanek z polarem i wyzbycie sie większości kieszonek.
    Teraz mamy dwa otulacze wełniane (trzeci w drodze) plus jedne gatki ale ich nie lubie.
    Czy któraś z was uzywa tylko wełniaków?
    Ja mam wrażenie że jak wsadzam Michała w pul to mu się wszystko tam gotuje O otulaczach pulowych w ogóle nie ma mowy, mam jedynie schowane dwa w razie awarii.

ratyska
    Guest

Domyślnie

Tez wole welne. Poza dwoma otulaczami IV pula u nas nie ma (nie mamy tez w ogole polaru, bo sama nie cierpie takich ubran). ALE na dluzsze wyjscia jednak zakladam IV, to pewnie jakas blokada w mojej glowie. Wydaje mi sie, ze gdyby przesikal, to w welniaku cale ubranie bedzie mokre...
    Teraz czekam na spodenki welniane hu-da. Podobno sa super, wiec moze blokada wkrotce ustapi?

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja z puli tylko Flipa lubiłam - czyli wkladałam tetrę lub formowanki
    Kieszonki miałam jedynie trzy, i zakładałam sporadycznie.

A mam 2x gatki disany, otulacz wełniany i 2x handmade gatki - wystarcza spokojnie. Nawet mam teraz nadmiar, bo młody korzysta tylko na sen lub zajęcia dla dzieci.
    Troszkę za późno się obudziałm z tą wełną
    Nastepnym razem wełna będzie szybciej wprowadzona

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja sie chyba z pół roku wzbraniałam przed wełną ale jak w koncu kupiłam pierwszy otulacz to wpadłam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ha no ja 5 msc sie wzbranialam a teraz mysle jak sie wyzbyc 18 kieszonek i przejsc na system wełna formowanki, mam otulacz i gatki, do otulacza pcham tetrę (przez mysl by mi to nie przeszlow ciazy-tetra wtedy byla a kysz). Nawet na noc wlozylam dwa wklady bambusowe od CP do otulacza welnianego, pupa jak marzenie i nic nie przecieklo nic nie mokre. Upoluje troche formowanek z polarem dobrze chlonnych i pozegnam kieszonki
    Wełna jest super

Guest
    Guest

Domyślnie

ja jestem przeciw pulowi
    ale
    moje dziecko przeciw wełnie ( amsterdama sobie tylko z sentymentu zostawiałam)
    ściąga wełnę natychmiast, i leci do szuflady do kieszonki
    jak to rozumieć??????

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Mój pierwszy wełniak jest w trakcie produkcji Tez mam wrażenie, że dziecku ciepło w PULu, że bardzo mało ten materiał oddycha, no ale zanim miałam jakiekolwiek pojęcie o pieluchach to się targnęłam na 10pak Close Parent i choć stosujemy EC to pieluchy nie raz trzeba założyć, ale też się zamierzam przerzucić na wełnę i tetrę albo jakieś wkłady.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aaa i dodam że po domu zanim zaczęło byc ciepło i zdjełam wszystko, latał w majtkach z uformowaną "podpaską" ( tetrą lub wkładem). I generalnie tak było najfajniej choć jak mocno siknął to i slady zostawiał - no ale to opcja na odpieluchowanie

Chustofanka Awatar Pati778

Domyślnie

to ja się do grupy dopisuję. Mam 5 par gaci i 3 otulacze. W gatkach i formowance moje maluchy śpią w nocy i jest rewelacyjnie. W dzień tetra i otulacz. Kieszonek mam kilka i używamy tylko na spacery. Generalnie kieszonek nie lubimy.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    ja jestem przeciw pulowi
    ale
    moje dziecko przeciw wełnie ( amsterdama sobie tylko z sentymentu zostawiałam)
    ściąga wełnę natychmiast, i leci do szuflady do kieszonki
    jak to rozumieć??????
    Może go gryzie?

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Ja się własnie do wełny przekonuję - na razie mamy tylko gatki strochena i tetro, ale opcja jest rozwojowa Od kiedy jest ciepło, pul u nas w zaniku w ciągu dnia, najczęściej tetra z wełną, sama formowanka albo po prostu bawełniane majteczki z ręczniczkiem w środku.
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

szanowne grono anty pulowe pytanie mam jedno, co nabyć gatki Disany, czy otulacz tetro wełna a może Szorty wełniane Storchenkinder - co bardziej jest ekonomiczne i się bardziej sprawdza, do czego bez problemu tetrę wsadzę ? Zaznaczam że młoda jest jeszcze dość młoda i sikawka z niej mega
    Ostatnio edytowane przez Mika ; 07-07-2010 o 12:22 Powód: a takie dodatkowe info

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja preferuje otulacze pulowe
    najfajniejszy wg mnie to baby beehinds (po 55zł)
    ale tetro jeszcze nie probowałam
    do otulacza łatwiej zapakowac tetre

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ja preferuje otulacze pulowe
    (

Ja tez pokochalam wełenkę upal tylek przygrzal - pule w szafce siedzą a najgorsze, ze jak juz sie wyrabialam z praniem posiadanych pieluszek, to mnie na formowanki teraz naszlo a tu kasy niet a wole formwoanki (choc wczesniej niedocenialam) bo w razie wpadki kupsztala otulacz do prania nie leci...
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

hahaha
    tak to jest jak sie pisze byle szybko

oczywiscie otulacze wełniane

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Ja na wełniaki przeszłam z musu bo mały się ciągle odparzał (mam aż 1 szt, ale drugi zamówiony mam nadzieje że już jedzie). Pulu narazie się nie wyzbywam, bo nie mam formowanek, a jak kupala strzeli, to niestety otulacz do prania. No i z musu że się odparza, przeszłam też na EC (NHN) i zrobiłam sobie już listę, których otulaczy Pulowych i kieszonek sie pozbędę. Dojrzewam do tej myśli i jak przyjadą do mnie tetro formowanki, to chyba je sprzedam.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u mnie z praniem wełnianych nie ma problemu odkad Michał robi wszystkie kupy na nocnik
    bo faktycznie jak pobrudził wełne to był problem

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Ja naszczęście większość kup też mam w nocniku, ale czasem - ma czas buntu i wtedy niestety - zostaje mi PUL.

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Ja jeszcze nie wiem ale tak troche OT: Olapio, moid lejesz na me serce bo wahalam sie czy kupic ta welniana pszczole
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

polecam pszczołę. Już o tym pisałam w innym wątku. Jest rewelacyjna, bez lanolinowania wytrzymala prawie miesiąc. I wciaga magicznie sikowe zapachy

Uprawnienia umieszczania postów