Pokaż wyniki od 1 do 20 z 54

Wątek: Grupa antypulowa

Mieszany widok

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Talking Grupa antypulowa

Czy któreś z Was tez nie przepadają za pulem?
    Mój Michał głównie lata w wełniakach z tetra bądź formowankami. Kieszonki zakładam mu na wyjścia i czasami wieczorem jak zasypia bo nie chce zeby śpiąc czuł mokro. Ale w planie mam kupienie większej ilości formowanek z polarem i wyzbycie sie większości kieszonek.
    Teraz mamy dwa otulacze wełniane (trzeci w drodze) plus jedne gatki ale ich nie lubie.
    Czy któraś z was uzywa tylko wełniaków?
    Ja mam wrażenie że jak wsadzam Michała w pul to mu się wszystko tam gotuje O otulaczach pulowych w ogóle nie ma mowy, mam jedynie schowane dwa w razie awarii.

ratyska
    Guest

Domyślnie

Tez wole welne. Poza dwoma otulaczami IV pula u nas nie ma (nie mamy tez w ogole polaru, bo sama nie cierpie takich ubran). ALE na dluzsze wyjscia jednak zakladam IV, to pewnie jakas blokada w mojej glowie. Wydaje mi sie, ze gdyby przesikal, to w welniaku cale ubranie bedzie mokre...
    Teraz czekam na spodenki welniane hu-da. Podobno sa super, wiec moze blokada wkrotce ustapi?

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja z puli tylko Flipa lubiłam - czyli wkladałam tetrę lub formowanki
    Kieszonki miałam jedynie trzy, i zakładałam sporadycznie.

A mam 2x gatki disany, otulacz wełniany i 2x handmade gatki - wystarcza spokojnie. Nawet mam teraz nadmiar, bo młody korzysta tylko na sen lub zajęcia dla dzieci.
    Troszkę za późno się obudziałm z tą wełną
    Nastepnym razem wełna będzie szybciej wprowadzona

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja sie chyba z pół roku wzbraniałam przed wełną ale jak w koncu kupiłam pierwszy otulacz to wpadłam

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

ha no ja 5 msc sie wzbranialam a teraz mysle jak sie wyzbyc 18 kieszonek i przejsc na system wełna formowanki, mam otulacz i gatki, do otulacza pcham tetrę (przez mysl by mi to nie przeszlow ciazy-tetra wtedy byla a kysz). Nawet na noc wlozylam dwa wklady bambusowe od CP do otulacza welnianego, pupa jak marzenie i nic nie przecieklo nic nie mokre. Upoluje troche formowanek z polarem dobrze chlonnych i pozegnam kieszonki
    Wełna jest super

Guest
    Guest

Domyślnie

ja jestem przeciw pulowi
    ale
    moje dziecko przeciw wełnie ( amsterdama sobie tylko z sentymentu zostawiałam)
    ściąga wełnę natychmiast, i leci do szuflady do kieszonki
    jak to rozumieć??????

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    ja jestem przeciw pulowi
    ale
    jak to rozumieć??????
    Może go gryzie?

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka Awatar zyta
    Miejscowość
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    ja jestem przeciw pulowi
    ale
    jak to rozumieć??????
    Ja zawsze płakałam jak mi mama szalik wełniany zakładała, kuł niesamowicie, ale ciepły naturalny szalik, więc musiałam go mieć. Później się okazało, że jestem uczulona na wełnę .
    Dlatego mam opory do otulaczy wełnianych.

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Mój pierwszy wełniak jest w trakcie produkcji Tez mam wrażenie, że dziecku ciepło w PULu, że bardzo mało ten materiał oddycha, no ale zanim miałam jakiekolwiek pojęcie o pieluchach to się targnęłam na 10pak Close Parent i choć stosujemy EC to pieluchy nie raz trzeba założyć, ale też się zamierzam przerzucić na wełnę i tetrę albo jakieś wkłady.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

aaa i dodam że po domu zanim zaczęło byc ciepło i zdjełam wszystko, latał w majtkach z uformowaną "podpaską" ( tetrą lub wkładem). I generalnie tak było najfajniej choć jak mocno siknął to i slady zostawiał - no ale to opcja na odpieluchowanie

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Gupia gupia hehe my tylko pulowi, wełny nie lubię nie noszę innemu uczulenie. Może gdyby nie to...
    Gdzieś były badania dot gorąca w pieluchach i pulowe lepsze od pampkow.

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

nie ma sie co spierać bo każde dziecko reaguje inaczej. córcia koleżanki to tylko prefordy bambino mio w PULu i dobrze jest, a moja dzidzia w PULu odparzenia ciągle miała. co ciekawe w dobrych pampkach jakos się trzyma.( w tym również w tych EKO z rossmana)

Chustomanka

Domyślnie

Ja się w wełence zakochałam jak mi się tanio udało upolować IV na bazarku udało, potem puścilam ten otulacz w świat dalej

Dziewczyny podajcie konkretne dane o tych formowankach co piszecie. Ja mam kilka Thristies w domu i je lubię bardzo, bo mięciutkie od pupy. Piorę obecnie w róznych domach i z różną wodą i sporo pieluch robi się sztywnych. A chciałabym jakąś fajną fomowanke jeszcze dokupić, bo w te upały to masakra w PUL'u.

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

A do nas w koncu dotarl otulacz welniany Baby Beehindes. I juz poszedl w swiat to teoretycznie welna z merynosow byc powinna a Toska dostawala swira za kazdym razem jak zakladlam jej to na tylek...
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Dziewczyny podajcie konkretne dane o tych formowankach co piszecie. Ja mam kilka Thristies w domu i je lubię bardzo, bo mięciutkie od pupy. Piorę obecnie w róznych domach i z różną wodą i sporo pieluch robi się sztywnych. A chciałabym jakąś fajną fomowanke jeszcze dokupić, bo w te upały to masakra w PUL'u.
    Polecam "BEILESHEN Aksamitna bambusowa"! Jest rzeczywiście super mięciutka i bardzo chłonna. Mój synek (trzymiesięczny) w niej nawet śpi - zupełnie bez otulacza. Jest bardzo miła w dotyku i nie zauważam, by sztywniała w praniu.

Ja sama mam niewielkie doświadczenie z PUL'ami, bo zaczęłam pieluchować w czerwcu, a w te ciepłe dni - już nie mówiąc o tych upałach - nie miałam sumienia trzymać dziecka w PUL'u - zakładałam co najwyżej sporadycznie na noc.

Sama nastawiłam się zdecydowanie na wełnę i obkupiłam w wełniane otulacze i gatki, ale jednak ... też mam wątpliwości. Gdy młody jest w wełnie =, to później mu wychodzą takie krostki na brzuchu. Czy też tak macie lub miałyście? Mam wrażenie, że go ta wełna jednak gryzie (chociaż nie widzę, żeby się jakoś specjalnie niepokoił w kontakcie z wełną - jedynie te krostki). Czy to minie?

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

A jak myślicie takie coś do formowanek się nada, bo się zastanawiam już który sweterek poświęcić: http://www.greenkitchen.com/blog/200...-tutorial.html

Uprawnienia umieszczania postów