Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Będziemy się jednak wielorazowić - proszę o pomoc

Chustomanka Awatar olessja
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie Będziemy się jednak wielorazowić - proszę o pomoc

Dwa w zasadzie tematy mam - bardzo Was doświadczone mamy proszę o opinię taką konkretną jak w dziób dał
    Wiem, że gdzieś tu się stale przewijał podobny temat, ale jakoś konkretnie to nic nie zrozumiałam niestety z tych wątków.

1. Mam w brzucholu teraz maluszka którego planuję po urodzeniu nie wsadzać w jednorazówki już. I teraz proszę mnie tu napiszcie biorąc pod uwagę wasze liczne już doświadczenia, co ja mam sobie zakupić na te siki

Poobczytywałam tu już co nieco i myślę, że może otulaczek wełniany, ale ile tego i co do środka - i co to są te papierki, gdzie je kupić

2. W zwiazku z tym, że starszy syn już powoli staje się mężczyzną chcę go uczyć sikać samemu, ale niestety on jest przyzwyczajony do jednorazówek. Ma teraz niespełna 2 latka. On tak od razu nie zajarzy, że trzeba sikać do nocnika czy ubikacji, bo wiadomo motyw sikania jest mu w ogóle prawie obcy.
    Czy mogę go może na tetre teraz przerzucić czy jak wy to robicie. Pomóżcie kochane
    Ola mama Leonardka 2008 Mikolajka 2011 Beniaminka 2015 iiii Mieszka 2016

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Miejscowość
    Żory

Domyślnie

O widzisz!!! Dzięki wielkie ;*

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

a co do starszego - ja swojego dokładnie w tym wieku (1,7)- w ciepłe dni puszczałam bez majtek albo w samych majtaskach bawełnianych zwykłych a na noc i spanie zakładałam wtedy jeszcze pampki- nie znałam wielo
    ale takie bieganie bez pieluchy - to najlepszy sposób na to żeby zajarzył o co chodzi z tym "chce sie siku- robi sie mokro"
    później przeszliśmy na majtki treningowe.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Te majtki treningowe, to chyba dobre rozwiązanie. Właśnie latem jest troszkę łatwiej, bo biegać dzieć swobodnie w gatkach może, od tego weekendu zaczynamy tylko muszę te majtasy nabyć.
    Masz może jakieś wypróbowane czy to wszystko jedno jest?

Uprawnienia umieszczania postów