Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: kĂłłkowa - kilka pytaĂą

Chustofanka

Domyślnie kółkowa - kilka pytań

włożyłam dziś swoją małą pierwszy raz do kółkowej.
    nie jest najgorzej - ale kilka pytań mnie nurtuje
    pomożecie?

po pierwsze - ramię. czy nakładam chustę tylko na tej poziomej części ramienia czy też schodzi ona trochę w dół (jak w kangurku)? w pierwszym przypadku - wrzyna mi się w szyję, w drugim, jakikolwiek ruch ręką do góry powoduje, ze chusta się ześlizguje i mam pierwszy przypadek plus luzy na dziecku. jak Wy sobie z tym radzicie?

po drugie - dociąganie. gdzieś tu na forum przeczytałam, żeby dociągając nie ciągnąć chusty w dół tylko w poprzek. czy od siebie czy do siebie?

i dociąganie raz jeszcze - jak dociągam to kółka schodzą mi trochę w dół i ich ponowne podniesienie wiąże się z przesunięciem całej chusty a to wydaje mi się niewykonalne z dzieckiem w niej umiejscowionym! jak to robicie? zwłaszcza jak dziecko jest już dobrze dociągnięte?

z góry dzięki za pomoc!
    mama janeczki (kwiecień 2006), mai (grudzień 2007) i lili (grudzień 2010)

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Znalazłam dla ciebie fajny wątek o dociąganiu kółkowej

http://www.chusty.info/forum/viewtopic. ... sc&start=0

Ja ekspertką nie jestem i też ciągle walczę ze swoją o dobre ułożenie, ale podpowiedzi z tego wątku dużo mi dały. Jeśli nie znajdziesz tam wszystkich odpowiedzi to napisz, a najlepiej wklej jakieś zdjęcia.
    Powodzenia
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

1. U mnie ramię jest w większości poziomo i troszeczkę schodzi. jak na zdjęciu:

2. Ja przed dociągnięciem kładę kółka na ramieniu, potem wsadzam młodą i dociągam a kółka mi zjeżdżają na miejsce

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustofanka

Domyślnie

landa dzięki za ten watek - wydawało mi się, że się zapoznałam ze wszystkimi na temat kółkowej, ten musiał mi umknąć.
    agnen - sliczna chusta ja też staram się robić tak jak pokazałaś na zdjęciu, ale jak tylko podnoszę rękę do góry to chusta mi zjeżdża w kierunku szyi i już przestaje to sie robić wygodne.
    nic, będę ćwiczyć dalej.
    mama janeczki (kwiecień 2006), mai (grudzień 2007) i lili (grudzień 2010)

yena
    Guest

Domyślnie

Myślę, że sporo też zależy od chusty. Mnie bardzo długo zajęło opanowanie mojej Ellaroo, a w sumie z dociągnięciem górnej krawędzi wciąż mam problem. Poza tym, materiał mi się kręci na kółkach i trochę pomaga, gdy dociągam wewnętrzną krawędź w strone dziecka, a zewnętrzną na zewnątrz lub w dół. Może przydadzą Ci się moje spotrzeżenia, Mał-gosia.

Uprawnienia umieszczania postów