Pokaż wyniki od 1 do 20 z 30

Wątek: Jak moje prochustowe dziecku upolowało sobie spacerówkę...

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Wink Jak moje prochustowe dziecku upolowało sobie spacerówkę...

Opowieść jak w temacie - dziecię mam generalnie antywózkowe - tzn jak wózek to i owszem, może być - ale do pchania lub ciągnięcia a nie, żeby w nim jeździć

Mało tego - wczoraj wychodzimy na spacer, pakuję graty do torby i opowiadam synkowi co tam ląduje (bo już baardzo chciał wyjść) i mówię "to ja jeszcze wrzucę chustę jakbyś chciał do mamy na plecy" - a moje dziecko podchodzi do mnie i wyciąga ręce do góry. Ja lekki zdziw takowym zachowaniem wyraziłam, bo po raz pierwszy mi się zdarzyło zobaczyć samoistną chęć bycia zachustowanym - i się pytam - mam Cię zapakować na plecy? A syn do mnie "TA!" - i faktycznie z piskiem radości dał się na te plecy wrzucić i ponieść "na miasto", się normalnie wzruszyłam...

I byłoby pięknie i sielankowo, ale rano wybraliśmy się na spacer "chodzony" tzn syn idzie szlakiem samochodów, kwiatków, piesków i innych intrygujących rzeczy a mama stara się go nie zgubić. Dziś moje dziecko wybrało sobie trasę obok osiedlowego śmietnika a tam o zgrozo! spacerówka stała - ktoś wyrzucił. Się nie dziwię, że wyrzucił, bo zdezelowana, materiał przetarty, brudna, seledynowe rurki i w ogóle fuj ble tfu tfu a kysz... Niemniej widać miała coś w sobie, bo moje dziecko radośnie do niej podbiegło, wyciągnęło na chodnik i zaczęło prowadzić w sobie tylko znanym kierunku...

Lekka w szoku zdążyłam wymusić na nim postój na czas pozwalający na złożenie sprzętu mniej więcej do kupy, co by sobie dziecko krzywdy nie zrobiło no i idę za nim jak te cielę, głowa w dół no bo wstyd - nie dość że z wózkiem to jeszcze zabranym ze śmietnika...
    Dziecko dumne przemaszerowało przez pół osiedla pchając wózek, po czym wpakowało się na siedzenie, wyciaga palec do góry i woła "tata"...
    Zszokowana jeszcze bardziej mama (czyli ja) się pyta - chcesz jechać do domu w tym wózku? I znów padło radosne "TA!" - no to co było robić, popchałam w tejże spacerówce do domu...

M jak nas zobaczył to się przeraził - "coś ty przywlokła, weź no to zaraz wyrzuć, co to za złom i po cholerę nam spacerówka" - no to ja na to, że dziecko znalazło i niech sobie ma do pchania i zabawy bo jak pcha nasz wielki 20kilowy kombajn którym kierować nie potrafi to się wścieka - na to mąż, że przecież ma sto innych zabawek niech się bawi czymś innym (takiego mam męża o! )

No i stoi sobie spacerówka przed domem pod stołem ogrodowym - a nóż ktoś ukradnie?
    A jak nie to chyba pozostanie mi tylko wyprać pokrowiec, pocerować dziury, skręcić śrubki (bo M odmówił renowacji...) i przestać zgrywać chustobohaterkę...

A tak się chciałam z Wami podzielić
    Ostatnio edytowane przez Mayka1981 ; 05-07-2010 o 00:37 Powód: co spojrzę - to byka znajdę...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar choco
    Miejscowość
    Grodzisk Mazowiecki

Domyślnie

Mayka
    wiem, że się powtarzam ale uwielbiam Twoje posty
    dobrze, że mucha na urlopie
    aga mama tatiany '09 i tamary '12

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Mayka

a widzisz, przyszła kryska na matyska, mówiłam, żeby wózek za 80 zeta brać
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Hihihihihihihihihi Przypomniało mi się, jak na spotkaniu pod Zygmuntem przy okazji Tygodnia Bliskości posadziłam córkę na moment w wózku koleżanki (młoda była wonczas od kilku miesięcy bezwózkowa). Rozparła się jak panisko, a do tego wsadziła do paszczy znaleziony tam smoczek (a wszak smoczki to samo zuoooooo).
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chusteryczka Awatar ewadbr
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

to musiał być piękny widok

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Mayka, po prostu padłam
    Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chustomanka Awatar Anemonka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

gratuluję nowego sprzętu

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Dziękuję za przestrogę co by przy śmietnikach z dzieciem nie spacerować
    Mój to się ładuje do każdej napotkanej spacerówki na placu zabaw
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Aleks rządzi! Ja jeszcze córcię zmajstrujemy,to od razu w konkury ruszamy,bo tak zapobiegliwy maż to skarb na przyszłość

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Uprawnienia umieszczania postów