-
Chustofanka
Idzie mi średnio, proszę o rady
Od kilku dni zaczynamy pieluchowanie wielorazówkami. Na razie mam ich za mało, więc stosuję system mieszany. No i chciałabym wiedzieć, co robię źle.
Syn mój, Jan, ma dziwne zwyczaje sikaniowe
W nocy nie sika prawie w ogóle, nad ranem do południa wysikuje jakieś hektolitry, potem znów nic (np. na spacerze - wczoraj ten trwał >4h, a on wysikał tyle, co nic) i pod wieczór znów fontanny. Ja rozumiem, że pieluchę zmienia się często, ale nie co 20 minut! A on co 10-20 minut ma pełną
Próbowałam już różnych kombinacji - otulacz z formowanką, kieszonka z ręcznikiem, z tetrą, z wkładem oryginalnym (mam 1 BG), z papierkiem na kupę i bez papierka. Po włożeniu do kieszonki (takiej, jakiej zdjęcia zamieszczałam) ręcznika z Ikei, robi się ona tak wypchana, że kupa wycieka bokiem. Siki podobnie
Generalnie dziecko ma wiecznie mokro i nie może zasnąć (a nad ranem śpi bardzo chętnie).
Czekam jeszcze na kilka pieluch (m.in. Wonderoosy i Babyetta), może z nimi pójdzie nam lepiej.
No i tak myślę - może jednak potrzebne nam profesjonalne wkłady chłonne?
-
-
Julka musisz pamietać, że nowe pieluszki nie mają swojej właściwej chłopnności dopiero po kilku praniach.
Skoro wiesz kiedy Jan więcej sika zakładaj bardziej chłonne pieluszki ( Wonderki jak dojdą np).
cykl częstotliwości się zmienia u dzieciaczków
jeżeli chodzi o wkładki to babmusowe są bardzo chłonne
a przebierać trzaba, często niezależnie czy pampki czy wielo
-
Chustofanka
Moje pieluszki nie są nowe. I ja doskonale wiem, że trzeba często przebierać, ale co 20 minut? To kiedy dziecko ma spać?
-
Chusteryczka
Moja ma podobnie z tym że wieczorem sika mało a rano hektolitry
tetra i reczniki to za mało
potrzebujesz czegos o duzej chlonnosci np bambus ale tez cienkiego
nigdy jednak po 20 min nie przesikala mi pieluchy
masz nowe czy uzywane?
pewnie kwestia jakosci wkładu do kieszonki mi Bum Genius z duzym wkladem wytrzymuje noc lub dwie godziny po przebudzeniu
-
skoro nie są nowe to:
- moze potrzebujesz bardziej chłonnych pieuszek / wkładów
- moze tak jak ja np nie masz wprawy w zakładaniu ( na początku tez moja mała ciagle gdzieś przecieki miała)
i nie rzucaj wielo
poczekaj na wonderki
i tak jak pisze aladw często o chłonności kieszonki decycuje wkład, poeksperymentuj z wkładkami
i nigdy nie zaszkodzi odtłuścić wkładów i pieluszek
-
Chustofanka
Wszystko odtłuszczone, zakwaskowane, poprane ileś razy (lub używane).
Polećcie mi proszę jakieś konkretne wkłady (bambusowe), które będą padować do tych kieszonek, które mam (Babyetta, bG, wonderoos, samoróbki)
-
Chustonówka
Uprawnienia umieszczania postów