Pokaż wyniki od 1 do 20 z 25

Wątek: Idzie mi średnio, proszę o rady

Mieszany widok

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Idzie mi średnio, proszę o rady

Od kilku dni zaczynamy pieluchowanie wielorazówkami. Na razie mam ich za mało, więc stosuję system mieszany. No i chciałabym wiedzieć, co robię źle.
    Syn mój, Jan, ma dziwne zwyczaje sikaniowe W nocy nie sika prawie w ogóle, nad ranem do południa wysikuje jakieś hektolitry, potem znów nic (np. na spacerze - wczoraj ten trwał >4h, a on wysikał tyle, co nic) i pod wieczór znów fontanny. Ja rozumiem, że pieluchę zmienia się często, ale nie co 20 minut! A on co 10-20 minut ma pełną Próbowałam już różnych kombinacji - otulacz z formowanką, kieszonka z ręcznikiem, z tetrą, z wkładem oryginalnym (mam 1 BG), z papierkiem na kupę i bez papierka. Po włożeniu do kieszonki (takiej, jakiej zdjęcia zamieszczałam) ręcznika z Ikei, robi się ona tak wypchana, że kupa wycieka bokiem. Siki podobnie Generalnie dziecko ma wiecznie mokro i nie może zasnąć (a nad ranem śpi bardzo chętnie).
    Czekam jeszcze na kilka pieluch (m.in. Wonderoosy i Babyetta), może z nimi pójdzie nam lepiej.

No i tak myślę - może jednak potrzebne nam profesjonalne wkłady chłonne?

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

szczerze mówiąc nie pamietam jak takie małe sika... Moja ma prawie 11 miesięcy ale też rano i wieczorem lecą hektolitry... Ja używam kieszonek i IB Sio i daja radę!! Ale faktem jest, że rano zmieniam co jakieś pól godziny (no chyba, że złapię w nocnik).
    Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)

Guest
    Guest

Domyślnie

Julka musisz pamietać, że nowe pieluszki nie mają swojej właściwej chłopnności dopiero po kilku praniach.
    Skoro wiesz kiedy Jan więcej sika zakładaj bardziej chłonne pieluszki ( Wonderki jak dojdą np).
    cykl częstotliwości się zmienia u dzieciaczków
    jeżeli chodzi o wkładki to babmusowe są bardzo chłonne
    a przebierać trzaba, często niezależnie czy pampki czy wielo

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Moje pieluszki nie są nowe. I ja doskonale wiem, że trzeba często przebierać, ale co 20 minut? To kiedy dziecko ma spać?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Moja ma podobnie z tym że wieczorem sika mało a rano hektolitry
    tetra i reczniki to za mało
    potrzebujesz czegos o duzej chlonnosci np bambus ale tez cienkiego
    nigdy jednak po 20 min nie przesikala mi pieluchy
    masz nowe czy uzywane?
    pewnie kwestia jakosci wkładu do kieszonki mi Bum Genius z duzym wkladem wytrzymuje noc lub dwie godziny po przebudzeniu

Guest
    Guest

Domyślnie

skoro nie są nowe to:
    - moze potrzebujesz bardziej chłonnych pieuszek / wkładów
    - moze tak jak ja np nie masz wprawy w zakładaniu ( na początku tez moja mała ciagle gdzieś przecieki miała)
    i nie rzucaj wielo poczekaj na wonderki
    i tak jak pisze aladw często o chłonności kieszonki decycuje wkład, poeksperymentuj z wkładkami
    i nigdy nie zaszkodzi odtłuścić wkładów i pieluszek

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wszystko odtłuszczone, zakwaskowane, poprane ileś razy (lub używane).
    Polećcie mi proszę jakieś konkretne wkłady (bambusowe), które będą padować do tych kieszonek, które mam (Babyetta, bG, wonderoos, samoróbki)

Chustonówka Awatar glamourmum
    Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

W sumie taki rytm to tylko ułatwienie, jeśli chcesz wprowadzić EC Moja to raz sika co 10 minut, a raz co 2 godziny, ale nigdy nie wiadomo kiedy co będzie, bo od niczego to nie zależy

Uprawnienia umieszczania postów