Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Wełniak Ecodidi czy Podaj Dalej ?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie Wełniak Ecodidi czy Podaj Dalej ?

Dziewczyny proszę o pomoc, bo nie mogę się zdecydować. Mały zaczyna już przesypiać nocki, więc przymierzam się do wielorazówek w nocy. Nie mogę się zdecydować, którego wełniaka kupić:

Za gatkami Magnolii przemawia:
    + kolorowy wzór + aplikacja
    + wciąganie, a więc nie mnożą się napki na brzuszku ( mały uwielbia spać na brzuszku, często z boczku i tak się przekulnie na brzuszek )
    + cena

Za wełniakiem Ecodidi:
    + piękny krój i kolorowe napki
    + wydaje mi się, że lepsze dopasowanie
    + wielu osobom ten otulacz wytrzymuje w nocy

Z punktu widzenia takiego, że ma to być otulacz na noc, a więc musi dobrze trzymać i być wygodny, to co byście radziły? Nie ma opcji, że kupię obydwa, bo i tak podchodzę do wełny jak do jeża i na razie kwestia lanolinowania nielanolinowania mnie przeraża.
    Ostatnio edytowane przez larwunia ; 27-06-2013 o 17:57 Powód: brak literki
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Pod gacie schowasz kazda formowanke, a pod ecodidi raczej te zgrabne.
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka
    Miejscowość
    KRAKÓW okolice

Domyślnie

ja na noc wybierałam podaj dalej, jak bedziesz miec z długimi nogawkami to sprawa piżamki odpada
    ecodidi uwielbiam i moim zdaniem na noc też się nadają

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Jeśli do formowanek, to polecam beznapkowe otulacze, czyli tutaj raczej podaj dalej.
    Zaznaczę, że obie firmy uwielbiam

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

No właśnie, macie rację, ja w pierwszym rzucie też bardziej myślałam o gatkach.... A Podaj Dalej też tak ładnie trzymają ?
    Moje kochane chłopaki: G. 15.04.09 i A. 17.03.13

Chustomanka Awatar rialdha
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

mam gatki podaj dalej i wełniaka ecodidi. i jakoś tak wyszło, że gatki zakładam na dzienne drzemki, a wełniaka na noc Zośka kręci się sporo w nocy, dużo śpi na brzuchu albo na boku i napki się jej nie odciskają. lanolinowałam oba w ten sam sposób, ale wełniak trzyma na mur beton, a gatki jeszcze nie. gatki (przynajmniej moje) mają od środka taką bardziej delikatną wełnę i mi ona wilgoć łapie jeszcze, może po kilku lanolinowaniach przestanie? w każdym razie dlatego wełniaka mam na noc, on w ogóle wilgoci nie łapie!
    ja pod wełniaka używam formowanek bambusowych ecodidi, kokosi i Agny i wszystkie ładnie się mieszczą ale jeśli masz duże formowanki to rzeczywiście łatwiej będzie schować je pod gatkami...

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez larwunia Zobacz posta
    No właśnie, macie rację, ja w pierwszym rzucie też bardziej myślałam o gatkach.... A Podaj Dalej też tak ładnie trzymają ?
    Wszystko zależy, z czego są zrobione, bo magnolia szyje je z surowców wtórnych (czyt. swetrów ) i zależy, czego akurat użyje. Ale można się zawsze dogadać i poprosić, żeby gatki były może z jakiejś lekko podfilcowanej wełny lub żeby przynajmniej miały taką wkładkę w środku.

Mój starszak śpi tylko w gaciach od magnolii. Jest naprawdę ok Mamy dwie pary. Jakoś nie lubię otulaczy napkowych do formowanek.

Chustoguru

Domyślnie

według mnie ten i ten się sprawdzi

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

my używamy częsciej gatek na noc , bo spod otulacza przeważnie coś , gdzieś nam się wydostanie najczęściej jakiś skrawek formowanki górą i wtedy już jest nieco mokro
    ale jeśli chodzi o wytrzymałość samego "materiału" to i podaj dalej i ecodidi daje rade

Uprawnienia umieszczania postów