Pokaż wyniki od 1 do 17 z 17

Wątek: Do trzech razy sztuka ;)

Chustonówka Awatar glamourmum
    Miejscowość
    Wawka

Domyślnie Do trzech razy sztuka ;)

Pierwsze moje zetknięcie z ideą noszenia w chuście było internetowe, jak jeszcze byłam w ciąży. Bardzo mi się to spodobało, ale oczywiście jak zwykle robię wszystko na chybcika i kupiłam pierwszą lepszą chustę z brzegu - lulu bebelulu i okazała się beznadziejna: nóżki ściśnięte, główka przyduszona, mąż zabronił mi w niej Dzidzię nosić. Chusta (trudno w ogóle to coś sztruksowe ze ściągaczami z boku tak nazwać, no ale...) powędrowała zbierać kurz w szafie

Jak już Kluska trzymała główkę, to postanowiłam zrobić podejście nr 2 i spróbować w pionie. Ale gdzie tam - pod kolankami i w plecki się sznurki wbijają, a reszta materiału nie trzyma nic kompletnie i Dzidzia się kiwa jak pijana

No więc jak już zaczęliśmy planować wyjazd w góry, to postanowiłam że należałoby się zagłębić w temat i poszukać czegoś odpowiedniego... I kupiłam elastyk i poucha na próbę co mi się bardziej spodoba... i obie sobie zostawiłam

Teraz Ninka ma 7.5 miesiąca, jedziemy w sierpniu i... chce mi się chusty tkanej, bo w tym elastyku to za gorąco, no i plecaczek mi się marzy, bo ta moja mała Kluska taka jest ciekawa świata, że wszystko musi oglądać i rąsiami machać Kurczę tylko że moje owłosienie na tym ucierpi zapewne...

No i szukam sobie czegoś, zaliczyłam już jedno spotkanie instruktażowe, ale Mysza postanowiła pokazać się z najgorszej strony i zrobila jazgot na cały blok jak tylko ją spróbowałam w cokolwiek zamotać... Ale nic to, będzie lepiej!

Chusteryczka

Domyślnie

e tam, nie przejmuj się poczatkową niechecią! po kilku próbach bedzie lepiej! no i bravo!! że się nie zniechęciłaś! warto zainwestować w tkana i mam nadzieję że Wam posłuży. plecaki sa fajne

no i witajcie i rozgoscie się
    K. 2009M. 2012

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

jedna z ulubionych piosenek moich dzieci to właśnie "Do trzech razy sztuka "
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Witaj Jasne że będzie lepiej, tylko zrażać się nie można A w tkanej i to w plecaku odczujesz wieeeeelką ulg

Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

Moja Ninusia przewrotnie zwana Kluską jest bardzo drobniutka: 6.8kg (ale długa ) więc ciężar to jeszcze nie problem, choć muszę przyznać że jak ją pierwszy raz zapakowałam do elastyka to byłam zdziwiona jak świetnie się rozkłada ciężar.
    No i teraz sobie szukam chusty - najchętniej kupiłabym używaną, coby była już złamana, więc buszuję po bazarku

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

Witaj!

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witaj i nie zrażaj się. Ninki to charakterne dziewczynki (coś o tym wiem->sygnaturka) .

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Witaj.
    I tak jesteś uparta - to musi być dobrze

Chustomanka Awatar duszka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

po dzisiejszych warsztatach z annyą (pozdrawiam) już wiem, że źle wiązałam Tośkę na początku, teraz to już komfortowo mi się nosi Tosię jak wrócilismy z warsztatów zaraz ją omotałam i chodziłyśmy po mieszkanku

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

witaj

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

Witaj!

Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

Muszę jakieś warsztaty fajne znaleźć i małża zaciągnąć coby na własne oczy zobaczył że chustę trzeba dociągnąć, a nie że sobie ma dzidzia w niej latać

A taka jest moja Ninka śpiąca:
    Ostatnio edytowane przez glamourmum ; 04-07-2010 o 17:55

Chustofanka Awatar duna23
    Miejscowość
    Józefosław koło Warszawy

Domyślnie

Moja mała też wrzeszczała na początku. Ze spotkania chustowego musiałam wyjść, bo histerii dostała, a teraz tylko w chuście się każe nosić . Tyle, że moja z tych większych gabarytoto (10 kg ). Pozdrawiam
    Agnieszka Doradca noszenia ClauWi® po kursie zaawansowanym
    instruktor masażu Shantala
    mama Matyldy 15.12.2009 i Melanii 13.11.2011 i Maurycego 18.10.2014

Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

No a ja zamówiłam sobie dwie chusty i na nie czekam, a tu taki upał dziki, że się chyba w nich roztopimy obie

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

piekne zdjecie! Witaj! Przejscie z elastyka na tkana wspominam jak odkrycie nowego kontynentu
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

No, dziś przyszły obie, jutro będziemy testować z samego rana, póki jeszcze nas upał nie zabije...

Uprawnienia umieszczania postów