Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Jakie wiązanio na początek?

Domyślnie Jakie wiązanio na początek?

Moja córeczka ma niecałe 2 miesiące, nie trzyma jeszcze dobrze główki. Mamy chustę Nati bambus.
    Od czego radzicie zacząć? Kieszonka mi nie wychodzi, nie potrafię na tyle dobrze góry dociągnąć żeby główka pewnie si trzymała może 2x?
    Jestem pełna podziwu dla mam które takiego maluszka potrafią same włożyć do chusty, mi póki co maż pomaga bo trochę się boję, ale to pewnie kwestia wprawy
    Dziękuję za wszelkie rady!
    Aha w pozycji kołyski raczej nie będziemy nosić, po pierwsze mała woli być w górze, po drugie jest dłuuuga i ciężko ją w takiej pozycji ułożyć, po trzecie za miesiąc mamy ponowną kontrolę bioderek a lekarz zalecił profilaktycznie nosić ją na żabkę więc w chuście byłoby idealnie

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Kieszonka to dobre wiązanie dla malucha, lepsze niz 2X, który wbrew pozorom trudno dobrze dociągnąć. Jesli masz problem z prawidłowym dociagnięciem góry, zrób z pieluszki tetrowej wałeczek i nawiń na niego nadmiar materiału - zrobi sie taki miękki zagłóweczek przy szyi. Możesz tez popróbowac kangurka - to super wiązanie dla maluchów.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

A robisz wałek na górnej krawędzi w kieszonce?
    On mi zawsze pomagał utrzymać główkę i lepiej mi się dociąga górną krawędź jak jest wałek.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

a może poszukaj chustomamy w swojej okolicy

kiedy ktoś pokaże na żywo to dużo łatwiej później wiązać

mój mały od początku jest wiązany w kieszonkę, bo najłatwiej mi dociągnąc, a zaczęłam jak miał ciut ponad miesiąc
    zawsze w czasie motania delikatnie sie kołyszę, to bardzo pomaga

Domyślnie

dziękuję za podpowiedz,iczyli jednak kieszonka nie robiłam wałka bo nie wiedziałam że tak się robi jak tylko skończą się te upały będziemy próbować, bo teraz to masakra, ruszać sie nie chce a co dopiero motać...
    właśnie nie ma żadnej mamy w mojej okolicy, najbliższe w warszawie, jestem z Siedlec, bardzo bym chciała żeby mi ktoś pokazał, może jak będę w warszawie albo Lublinie to się umówię.

Uprawnienia umieszczania postów