Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: chusta kolkowa dla malucha?

Chustonówka Awatar anka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie chusta kolkowa dla malucha?

dopiero zaczynam nosic mala w chuscie mamy nati i chcialam kupic kolkowa ale nie wiem czy nadaje sie dla 7 tyg malucha ?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

pewnie, ze tak. bardzo fajna do pozycji kolyskowej
    w dobrze regulowanej kolkowej (ktora da sie idealnie dociagnac) mozna nawet takiego malucha nosic na biodrze, ale uwazam ,ze wymagato indywidualnego instruktazu.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Dla takiego maleństwa to kółkowa albo dobrze dobrany pouch. Ja sama nosiłam mlodego w pouchu jak skonczyl 2 tygodnie

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

Niektórzy zalecają noszenie malucha w pozycji niepionowej do 3-4 miesiąca. Krzysiek od 6 dnia życia był noszony w kołysce w pouchu, potem w bebelulu lulu i wyglądał na zadowolonego.
    Jak nabyliśmy wiązankę to nie było tak, że od razu hop siup i już tylko pion. Troszkę w tym, troszkę w tym. Raz spał dwie godziny w kieszonce w wiązance, raz 3 h w lulu (da się )

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Ja miałam kółkową dla D. od urodzenia i dla nas to była porażka. nas był efekt źródełka. Gdy go wkładałam poziomo, od razu chciał jeść. Ta bliskość piersi nie dawała mu spokoju. Potem kupiłam wiązaną, gdy miał miesiąc mniej więcej, zawiązałam pionowo i tak już zostało. Teraz mamy inną kółkową, sporo w niej noszę, lubię, w miarę, chyba od ok 4-5 miesiąca, nie pamiętam dokładnie.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Uprawnienia umieszczania postów