Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: POMOCY! Rozmiary pielUch - mam niewymiarowe dziecko czy źle zakładam!?

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie POMOCY! Rozmiary pielUch - mam niewymiarowe dziecko czy źle zakładam!?

Kupiłam na bazarku swoje pierwsze pieluchy i nie wiem, czy są dobre. Na szerokość są ok, ale na długość jakby za krótkie. Albo są tuż nad siusiakiem (tak tuż-tuż) albo w ogóle mam wrażenie, że zgniatają Jaśkowi klejnoty. Jak wsadzę do środka JEDNĄ tetrę, to już jest na maxa wypchane. Nic więcej nie dołożę

Bum Genius jest niby one-size, a zmniejszony choć troszkę jest za mały. Jak on ma mi starczyć na cały okres pieluchowania..?

Zdjęcia tu: http://images38.fotosik.pl/306/85b18bf7d3fbc489.jpg

(I czy ktoś mi może powiedzieć, jak ja mam tu zdjęcie wkleić? Może jest jakiś przewodnik po działaniu forum?)

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

proszę :

Jak dla mnie to przede wszystkim za mocno zaciskasz w pasie, powinno być troszeczkę luźniej, tak żebyś swobodnie palec między pieluszkę a brzuszek włożyła.
    Tetra jak dla mnie nie jest dobrym wkładem, bo faktycznie mocno wypycha kieszonkę (chyba, że bambusowa, ta przynajmniej dobrze chłonie). Spróbuj włożyć coś innego do środka. Najtańszym kosztem będziesz miała ręczniki z ikei, ja sobie z ręcznika ikeowskiego uszyłam normalną wkładkę, a nie składaną, bo tak mi wygodniej (szyłam ręcznie, to żaden wysiłek, umiejętności też za dużej nie trzeba ), myślę, że zmiana wkąłdki może pomóc, bo za mocno wypycha kieszonkę i ta się jakby skraca. Przynajmniej jak na moje oko
    Ostatnio edytowane przez MonikaK ; 30-06-2010 o 20:36
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ej, ale nie bądź taka, powiedz JAK

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

jak piszesz post to na górze jest taki znaczek kwadratowy z drzewkiem, klikasz w niego, dajesz na zakładkę "from URL" , wklejasz adres zdjęcia i koniecznie musisz odznaczyć Retrieve remote file and reference locally (ma być tam nie zaznaczone ) i klikasz dodaj grafikę.
    Ufff
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Nie wpadłam na to, żeby odznaczyć. Dzięki!!

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

jak Gabi byla taka malutka to wkładałam jej ciensze wkladki BG ma np taka mala wkladkę i wtedy ładnie zapinało się w najmniejszym rozmiarze a pieluchy sa idealne bo widać pępek
    tots bots ma genialne wkladki bambusowe w pieluchach easy fit pewnie mozna dokupic chloną niesamowicie a sa niewielkie i cienkie
    tetra mozno wypycha kieszen chyba ze potniesz na mniejsze kawalki
    no i fajnie ze wkladasz pieluche w pachwiny tzn brzegi pieluchy ja tego nie robilam i odciskalo sie na nogach - teraz juz wiem
    P.S no i od tej pory w ogóle uważam że najlepsze sa pieluchy rozmiarowe a one sizy takie sobie aczkolwiek Bum Geniusy sa niezłe
    Ostatnio edytowane przez aladw ; 30-06-2010 o 21:22 Powód: p.S

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie

Jul-ka nie martw się, na pewno na długo starczą Ci te pieluszki. Mój Antek rzadko nosi kieszonki pulowe, ale jak już to właśnie one size bez zmniejszania, bo brzucholek i pupcię ma pulchne bardzo. Panmętam, że starszy synek też tak miał (wtedy był pieluchowany jednorazowymi), a teraz jest szczuplejszy i Antoś nosi te same pieluszki co starszy brat
    Musia i Tusia* V 2007 ... Franuś VIII 2008 ... Antoś IV 2010 ... Karolek VII 2013

* Mamusia i Tatuś wg 2,5 letniego Karolka

lubimy wielorazowe pieluszki używać i czasem szyć

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czyli Waszym zdaniem wszystko jest ok, pieluszki nie są za nisko ani nic?

To skąd ten mit "wielkiej pupy" w wielo ja się pytam?

Uprawnienia umieszczania postów