Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Czy Womar ma prawo nazywać TO nosidłem ergonomicznym?

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie Czy Womar ma prawo nazywać TO nosidłem ergonomicznym?

Zapytana o wybór nosidła poleciłam nosidło ergonomiczne (dziecko małe, więc marsupi lub bondolino), no i dziewczyna zamówiła to:
    http://www.allegro.pl/item1088317117...ne_kolory.html
    bo było napisane, że to niby ergonomiczne jest i że niby jest żabka. Koło prawdziwego ergonomika toto raczej nie stało za długo - bo ja się przyglądam i przyglądam i jakoś tej prawidłowej żabki się dopatrzyć nie mogę
    Oparcie oczywiście usztywnione "stanowiące podporę dla kręgosłupa"
    Czy nazwanie tego nosidłem ergonomicznym nie jest nadużyciem wprowadzającym w błąd (co widać na przytoczonym przykładzie), podobnie jak nazywanie torby na dziecko chustą?
    Przy okazji ponawiam moje pytanie, jak to jest z noszeniem przodem do świata w takich szerokopanelowych wisiadłach, bo ja odnoszę wrażenie, że jest to jeszcze gorsze niż noszenie przodem do świata w "klasycznych" wisiadłach wąskopanelowych.

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

A czy ja naprawdę jakaś tępa jestem, że nie mogę pojąć od dawna, dlaczego oni wszyscy do jasnej cholery nie zainwestują w kilka cm materiału wiecej i nie zrobią po prostu ergonomików??

Na chłopski rozum to chyba noszenie w szerokim rozkroku już nie robi róznicy dziecku z wygiętym kregosłupem, bujającym się na boki bez kontroli, naciskanym wciąż na plecy przez klatke piersiową noszącego...ale mogę się mylić.
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    A czy ja naprawdę jakaś tępa jestem, że nie mogę pojąć od dawna, dlaczego oni wszyscy do jasnej cholery nie zainwestują w kilka cm materiału wiecej i nie zrobią po prostu ergonomików??
    Wydaje mi się, że w prawdziwym ergonomiku raczej nie poniesie się dziecka przodem do świata, większość rodziców chyba po prostu nie kupi nosidła, które tej pozycji nie oferuje - czyli jak zwykle większa sprzedaż ważniejsza od zdrowia dziecka. W dyskusjach na temat nosideł też ten argument padał - "czemu mam kupować mandukę z 3 pozycjami noszenia skoro w podobnej cenie kupię też ergonomicznego cybexa, w którym można nosić tak i tak i jeszcze tak albo tak..."

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Uprawnienia umieszczania postów