mam M-ki na moją młodą, ma 14mies i ok. 8300gr. Używam tylko na wkładki albo tetrę w prostokąt - tyle że trochę jej spadają i czasem przecieka bokami( ale ona taka chuda że z wszystkim tak....myśle żeby jej spróbować na mniejsze zmienić.........
Moj syn ma 10kg, jest chudy i drobniutki. Uzywamy rozm. M z tetra w latawiec+wkladka IV i leza bardzo dobrze. Troche ciasne robias sie z formowanka Popolini, dlatego myslalam nad przejsciem na rozm L, ale po tym co naposala ledunia, sama juz nie wiem, co robic.
Czy ktos moglby zmierzyc L-ke?
Kreska ma deczko ponad 11kg i M-ki, i te wydają mi się niekiedy trochę za duże, ale ona niesamowicie dłuuuga jest i szczypiorkowata.
Lki (nowe wydanie) mają:
10 cm w kroku w najwęższym miejscu (bez ściągaczy), 11 - mierzone na samym dole, czyli między nogami bardziej na tył
30,5 cm ściągacze wkoło udek
2 cm szerokość ściągaczy
23 cm długość
22 cm szerokość (mierzone złożone) na samej górze
26,5 szerokość tak przy ściągaczach już
Pomiary po 3 dniach noszenia, bez rozciągania. Może ktoś jeszcze zmierzy dla porównania.
Pati778, a masz te nowe ze ściągaczami czy te z obszyciem z tego samego co całe gacie?
edit: wpadłam jeszcze na pomysł żeby wciągnąć gumki w ściągacze - jeszcze myślę. Na nowe M na razie funduszy brak
Z tymi gumkami to fajny pomysł, tylko żeby uciskać nie zaczęły...
A zamiast przeskakiwać na M-ki to może lepiej jednak je przestraszyć - skurczyć? przy okazji powinny lepiej trzymać, choć mi i tak jeszcze ani razu nie przesiąkły.
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie...
[IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]
Gumki chcę takie szerokie, ale nie mocne bardzo - wciągnę jak coś znajdę odpowiedniego.
A straszyć nie chcę, bo one na szerokość są dobre a boję się, że jej na pupę nie wciągnę a w udach i tak będą za luźne - do niczego są te ściągacze![]()